Nowy router czy może coś innego?

Wczoraj przedłużyłem umowę z orange na neostrade tp na 10 mb, ale chcę pozbyć się mojego liveboxa 2.0 bo po prostu co miesiąc nie chcę płacić dodatkowych pieniędzy zaoszczędzę 120 zł na rok i potrzebuje nowego modemu albo routera, który byłby w granicach 100 zł nie musi to być jakiś super nie wiadomo co, ale żeby internet do 10 mb spokojnie na nim chodził bez problemów, musi być ADSL może mieć wi fi ale nie musi, bo i tak nie używam i podłączenie tylko pod 1 komputer. Czy istnieją takie polecane tanie do 100 zł routery ?

wystarczy wybrać się do sklepu euro agd i się spytać ogarniętego sprzedawcy :-)

No właśnie nie bo wepchnie mi szmelc który się nie sprzedaje

http://www.chip.pl/ranking/akcesoria/routery-wifi-n

No właśnie ktoś mi wyjaśni po jaką ciężką cholerę, wciskają te liveboxy? Rozumiem, że jak jest jakaś tam telewizja w pakiecie czy coś to może ma jakieś tam u nich realne zastosowanie.

A ogólnie to kup sobie tp-link chyba z 80zł kosztuje i wystarcza.

Proponuję najpierw przeczytać umowę... bo może się okazać, że mimo wymiany czy nawet oddania im livebox'a nadal będziesz za niego płacił (uwierz mi... w orange jest to możliwe... sam płacę za 'linię telefoniczną' mimo tego że takiej w okolicy nie ma od około 3-4 lat, ale opłata jest 'niezbędna' do dostarczenia internetu.) aha. no i to że podpisałeś umowę na 10Mb/s wcale nie oznacza że to 10Mb/s będziesz miał...

#Offtop

Duża ilość obecnych umów z dostawcami wygląda w zapisie w ten sposób '... bla bla bla... internet DO XXMb/s ' czyli równie dobrze mogą Ci dać niecałe 10% tego co masz w maksymalnym zakresie prędkości, dzwonisz po technika, on mówi że wszystko jest dobrze - bo jest zgodnie z umową, więc dodatkowo otrzymujesz fakture za bezpodstawne zgłoszenie usterki. Wydarzenie z neostradą sprzed około 3 miesięcy... i z innym dostawcą sprzed tygodnia.

W internecie są całe masy zgłoszeń i sposobów naciągania wykorzystywanych przez różne firmy dostarczające internet...

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w do takiego 'lokalnego' dostawcy z osiedla nie przychodzi prawie nikt poza garstką znajomych czy poleconych, a jednak ta większość wybiera korporacje czy te 'popularne' firmy, które robią ludzi po prostu w wała... a oni pompują im kieszenie i tak na okrągło... Nikomu się nie chce włóczyć po sądach i bić o swoje 1200 zł za mowę o internet na rok... :/

Wczoraj przedłużyłem umowę z orange na neostrade tp na 10 mb, ale chcę pozbyć się mojego liveboxa 2.0 bo po prostu co miesiąc nie chcę płacić dodatkowych pieniędzy zaoszczędzę 120 zł na rok i potrzebuje nowego modemu albo routera, który byłby w granicach 100 zł nie musi to być jakiś super nie wiadomo co, ale żeby internet do 10 mb spokojnie na nim chodził bez problemów, musi być ADSL może mieć wi fi ale nie musi, bo i tak nie używam i podłączenie tylko pod 1 komputer. Czy istnieją takie polecane tanie do 100 zł routery ?