Nowy smartfon ~1200

Witam

Tak jak w tytule poszukuje smartfona do plus minus 1200 zł tylko z androidem. Zależy mi na tym, aby zdjęcia nie były jakieś najgorsze, nie zacinał po 3 miesiącach, aby miał specyfikacje pozwalającą na granie w gierki bez większych zacięć. Wolałby nówkę ale używany z drugiej ręki w dobrym stanie też może być. Nigdy nie miałem androida i nie wiem jak to z aktualizacjami systemu ale fajnie byłoby aby wsparcie androida była na ten model na chociaż 1-2 lata. Czy moje wymagania są do zrealizowania ? Proszę o pomoc. Nie zależy mi specjalnie na jakiś gadżetach typu czytnik lini itp...

Na Twoim miejscu, dozbierałbym 150zł i kupił Xiaomi Mi Max 3GB/32GB :) chyba że wolisz mniejszy telefon to Xiaomi Redmi Note 3 PRO 32GB też jest w porządku

Coś oprócz Xiaomi ?

Huawei p9 lite, ale polecam Xiaomi Mi Max, wlasnie z niego pisze, pomimo 6,44'' jest mega wygodny :)

Jeżeli chcesz mieć kocura do aplikacji/gier itp. ale ze średnim aparatem to tylko asus zenfone 2, wersja 4gb ramu i prockiem intela 2,3ghz kręci się wokół 1200-1300zł. Są wersje biedniejsze np. 2gb, ale raczej bym je odradzał wtedy lepiej wybrać xiaomi.

HUAWEI p9 lite. chyba , ze wolisz jakies hinczyki , ktore 2-3gb ram wersje chodza jak 1gb ram znanych marek.

Meizu mx5. Firma, która robi telefony bardzo dobrej jakości nie naruszając przy tym praw patentowych jak xiaomi(a, no i nie wybucha ;) ). O meizu możesz sobie poczytać. mx5 kosztuje 1299 na chwilę obecną, jak dla mnie najlepszy w tej cenie tel.

Ta, telefon z

HUAWEI  p9 lite.  chyba , ze wolisz jakies hinczyki  , ktore 2-3gb ram wersje chodza jak 1gb ram  znanych marek.

Huawei to też chińczyk. Różnica jest taka, że działa na EU rynku, a reszta nie.

Zobacz sobie testy telefonów leeco x800, albo leeco x820, Jakość wykonania lepsza niż w niejednym telefonie za +2000 zł. Przynajmniej montuja normalne procki, a nie Mediateki.

A jak nie chcesz przepłacać, to kup xiaomi redmi 3 pro. Ten telefon ma wszystko czego potrzebujesz.

Polecam sprawdzić alcatela idola 4

Zastanawiam się nad tym huaweiem... widziałem, że jest huawei p9 lite za 1200 ale za 1200 mogę kupić huawei p8 normalnego. Ewentualnie huawei p9 jak bym ogarnął kase. Boję się że wersja p9 lite nie starczy mi na aplikacje bo ma tylko 2 GB ram i nie wiem jak tam z prockiem. Co o tym sądzicie ?

Zależy jakie apki fajnie jak byś coś prezyzował w tym temacie, ja mam htc one m8s ma 2gb ramu i nie narzekam i jak najbardziej telefon godny polecenia.

Tzn chodzi mi głównie o gierki jakieś. Teraz jeszcze w propozycjach mam honor 8 ale nic mi nie wiadomo o tych telefonach

HUAWEI  p9 lite.  chyba , ze wolisz jakies hinczyki  , ktore 2-3gb ram wersje chodza jak 1gb ram  znanych marek.

wida jak uboga wiedza posiadczasz ...

Huawei too chinska marka wiec o co ci chodzi ...

xiaomi sam raz ... widze ze notka 4 wyszla i chyba wybralbym ja cena 749 zl

Xiaomi bym zrezygnował raczej - bardziej kieruje się na p8/p9 lite ewentualnie sam p8 bo jest w cenie p9 lite. Czy toś z Was ma lub miał smartfon z huaweia ?

Xiaomi bym zrezygnował raczej - bardziej kieruje się na p8/p9 lite ewentualnie sam p8 bo jest w cenie p9 lite. Czy toś z Was ma lub miał smartfon z huaweia ?

zanim cos skreslisz zapoznaj sie gdzie robia huaweia i xiaomi w jakich fabrykach ... a dojdziesz doo wniosku ze schodza praktycznie z tych samych lini tasmowych :P

Oczywiscie twoje pieniadze twoj wybor

Huaweia dobre opinie .... oczywiscie boo reklamuja ja w telewizji jakby ten debil lewandowski reklamowal xiaomi odrazu bys zmienil zdanie ...

SPrawdzic jak dziala telefonarrow-10x10.png wystarczy pierwszy lepszy market na wystawie mozna pobawic sie zyjemy w 21 wieku i too jest juz podstawa w sklepach z elektornika

Ale o co chodzi tutaj z tym xiaomi too proste ....

Xiaomi sie nie reklamuje nie posiada sklepow detalicznych dostepnych w polsce tylko sprzedaz wysylkowa za posrednictwem sklepu internetowych...

A too przeklada sie na koszta i cene produktu zaden dostepny producent nie moze zaoferowac w tej cenie produktu nawet zblizonego doo xiaomi

Przyklad Notki ktore sa wydajne Procesorarrow-10x10.png Xelio x10 od mediataka montowane glownie w telefonach sredniej polki cenowej ... w cenie od 1200 zl do 1500 oczywiscie polka wyzej too juz snapdragony ale topowe procesorarrow-10x10.png ich sa montowane juz w telefonach za 2000 zl a xiaomi montuje za 1200 zl

Do tego dochodzi korpus z aluminium i czytnik lini papilarnych za 749 zl pokaz mi chodz jednego producenta ktory moze zaoferowac w tej cenie tee rzeczy ... .

Zaden dziwne ??

TO proste ceny ktore placisz too marka ... reklama i pensje dla gwiazd ktore je reklamuje :P

Aktualnie posiadam Huawei P8 i jestem zadowolony. Zdjęcia robi może nie tak dpbre jak p9 ale wciąż trzymają poziom. W proste gry pograsz bez problemu, w wymagające w sumie też (gta sa działa przyzwoicie na maksymalnych). Jakość wykonania jest bajeczna - w ręku czuć, że ma się do czynienia z telefonem "premium". Po aktualizacji do andka 6.0 działa bardzo płynnie, wcześniej troche ciął w niektórych apkach. Jedyny minus to bateria, która nie trzyma zbyt długo (jeden, dwa dni max).

Twoja kasa, przepłacaj za reklamowane gówna.

Dzięki wam za wszelkie opinie i spostrzeżenia. Wybrałem p9 lite, marka jest mi dobrze znana i raczej to miało wpływ na to. Lepsze to niż moja lumia, która nie spełniała moich podstawowych wymagań a serwis odesłał mi moją 640 tkę z dopiskiem, że jest wolna od wad :) Można zamknąć.

Witam

Tak jak w tytule poszukuje smartfona do plus minus 1200 zł tylko z androidem. Zależy mi na tym, aby zdjęcia nie były jakieś najgorsze, nie zacinał po 3 miesiącach, aby miał specyfikacje pozwalającą na granie w gierki bez większych zacięć. Wolałby nówkę ale używany z drugiej ręki w dobrym stanie też może być. Nigdy nie miałem androida i nie wiem jak to z aktualizacjami systemu ale fajnie byłoby aby wsparcie androida była na ten model na chociaż 1-2 lata. Czy moje wymagania są do zrealizowania ? Proszę o pomoc. Nie zależy mi specjalnie na jakiś gadżetach typu czytnik lini itp...