Nowy Smartfon

Biorę nowy telefon i nie mogę się zdecydować który z tych 2 modeli wybrać, obadałem ich specyfikacje itd, ale żadnego nie trzymałem w reku, a że bardziej popularne są Sasungi i HTC, żaden z moich znajomych nie ma takiego modelu, przy okazji nie proponujcie mi galaxy III, przyznaje jest elegancki ale ja nie chce :)

1. LG Nexus 4

2. LG P880 Swift 4xHD

który z nich według was będzie lepszym wyborem

wiem że np. LG nexus nie obsługuje kart SD, ale 16 gb spokojnie mi wystarczy, raczej za Swiftem przemawia jakość obudowy ale widziałem te 2 modele tylko na zdjęciach, wiem że nexus jest zrobiony z jednego kawałka aluminium, no i ogólnie w Nexusie raczej siedzą lepsze bebechy, ale jakoś Swift bardziej mi się podoba, kurde szkoda że jest taka słaba alternatywa, np Sony mają lipne wyświetlacze, z chęcią wziął bym motorole ale jakoś modeli nie ma zbyt wielu, HTC one z kolei jest za drogi, nic co ma Windowsa nie chcę przy okazji

wydaje mi się że Nexus lepiej wypada, co myślicie który model lepsiejszy, a może coś innego ciekawego jest w play ?

ma ktoś z was Nexusa ? jest coś co was w nim denerwuje ? jakieś wady które pokazały się już po miesiącu użytkowania ?

Nexus jest lepszy pod każdym względem.

@EDIT

Jeżeli kupujesz np z allegro -sorry, nie doczytałem, że bierzesz z playa :s., to zobacz jeszcze LG Optimus G, ma podobne bebechy co Nexus 4. Jak masz zamiar pograć od czasu do czasu w jakieś lepsze gierki, to chyba bym celował między Nexusem 4 i Optimusem G, mają 1gb więcej ramu, przez to przy otwieraniu wielu apek nie powinien mulić, przy okazji smartfon z 2gb ramu zapewne starczy na dłużej, jeśli nie lubisz zmieniać fona zbyt często.

Sam w sumie rozmyślam pomiędzy tymi trzema fonami. Z faktu, że wolę mieć fona na dłużej, zastanawiam się pomiędzy nexus 4 a optimus g, a w tym wyborze różnica jest głównie w cenie, nexus 4 jest trochę tańszy.

Brałbym Nexusa 4, tylko do wyglądu musisz się przyzwyczaić :D.

Na twoim miejscu wybrałbym HTC One S. Niby dwa rdzenie ale jednak Krait co daje wydajność niemal identyczna jak SGSIII, do tego Super Amoled z rozdzielczascia qHD, 16GB wbudowanej (nie mozna rozbudować). Ponadto ma mega dobry aparat+nagrywa Full HD w super jakości.Sam posiadam One S i jestem mega zadowolony :) Ma Corning Gorilla Glass(najmocniejszy) ktory sie wogole nie rysuje a telefon trzymam razem z kluczami i jakimis drobnymi :) Tak samo obudowa ktora sie nie rysuje(oprocz boków telefonu, ktore niestety tak..) Jedyna wada telefonu to brak wyciaganej baterii ktora w telefonie jest.... dosć przecietna. Ogolnie telefon wypada swietnie nie spotkalem sie jeszcze z apka lub gra ktora by nie chodzila na tym telefonie, wiec jesli chcesz miec cos dobrego a zarazem innego bierz HTC a jesli nie chcesz to bierz Nexusa :)

LG Nexus 4 lub tak jak kolega wyżej.

Nexus 4 przoduje jeśli chodzi o telefony z androidem, a to dlatego, że mają one aktualizację prosto z google i to właśnie te urządzenia będą miały pierwszeństwo przed innymi smartphonami. Dlaczego akurat Nexus 4? Może przekona Cię sam fakt, że telefon posiada układ graficzny Adreno 320 który uciągnie praktycznie każdą gierkę na ustawieniach maksymalnych i zbliżonych do nich. Dwa Gb ramu prędko nie zostaną wykorzystane, ale zapas ich ilości na pewno wyjdzie na twoją korzyść, zaś 4 rdzenie które spotkasz również w Xperia Z nie pozwolą N4 na lagi przy oglądaniu filmów, przeglądaniu różnych for, czy innych stronek.

Osobiście brałbym Nexusa 4, albo Xpiere Z, choć wiem, że jej nie wymieniłeś. Miałem Nexusa 3 który sprawował się świetnie, obudowa bardzo mi się podobała, to był mój pierwszy smartphone i dobrze go wspominam. Nie jestem zorientowany jeżeli chodzi o wyświetlacz w Nexusie 4, ale "trójka" miała Super Amoled, którego nikomu nie polecę, z racji na łatwo wypalające się piksele oraz możliwość przebarwienia się ekranu, bo właśnie po wyjściu na wierzch tych wad postanowiłem sprzedać urządzenie.

Aktualnie posiadam Sony Xperia P i tutaj też muszę się doczepić do tego co napisałeś o wyświetlaczach japońskiej firmy, bowiem Mobile Bravia Engine wypada świetnie. Biel jest biała, a czerń też niczego sobie, kolory są ciepłe i żywe, a obraz widoczny jest pod każdym kątem widzenia. Trochę gorzej wypada przy oświetleniu dziennym ponieważ, ciemne kolory mogą odbijać światło, przez co widoczność na przykład w grach może być pogorszona, ale od czego jest opcja rozjaśniania ekranu? Dwa rdzenie, układ GPU Mali-400 (jednojajowy) pozwala na odpalenie wielu fajnych gierek. Do tego mamy Androida JB 4.1.2 który nie zaśmieca 1 Gb pamięci RAM w tak drastyczny sposób. Choć czasem smartphone ma swoje "gorsze dni", uważam go za godnego uwagi i polecenia, a za swój egzemplarz zapłaciłem 700 pln.

Biorę nowy telefon i nie mogę się zdecydować który z tych 2 modeli wybrać, obadałem ich specyfikacje itd, ale żadnego nie trzymałem w reku, a że bardziej popularne są Sasungi i HTC, żaden z moich znajomych nie ma takiego modelu, przy okazji nie proponujcie mi galaxy III, przyznaje jest elegancki ale ja nie chce :)

1. LG Nexus 4

2. LG P880 Swift 4xHD

który z nich według was będzie lepszym wyborem

wiem że np. LG nexus nie obsługuje kart SD, ale 16 gb spokojnie mi wystarczy, raczej za Swiftem przemawia jakość obudowy ale widziałem te 2 modele tylko na zdjęciach, wiem że nexus jest zrobiony z jednego kawałka aluminium, no i ogólnie w Nexusie raczej siedzą lepsze bebechy, ale jakoś Swift bardziej mi się podoba, kurde szkoda że jest taka słaba alternatywa, np Sony mają lipne wyświetlacze, z chęcią wziął bym motorole ale jakoś modeli nie ma zbyt wielu, HTC one z kolei jest za drogi, nic co ma Windowsa nie chcę przy okazji

wydaje mi się że Nexus lepiej wypada, co myślicie który model lepsiejszy, a może coś innego ciekawego jest w play ?

ma ktoś z was Nexusa ? jest coś co was w nim denerwuje ? jakieś wady które pokazały się już po miesiącu użytkowania ?