Nowy smartphone

Witam

Za jakiś czas chciałbym swoją starą neo V odesłać na spoczynek wieczny i poszukuje jakiegoś fajnego,ciekawego smartphona tak do 500 zł.

Telefon ma służyć głównie do dzwonienia,smsowania wiadomo oraz do przeglądania internetu, zależy mi na dobrej jakości zdjęć. Jeżeli chodzi o aplikacje, to raczej nie zamierzam z telefonu zrobić jakieś konsoli, ale fajnie by było, że czasem coś tam obsłużyło jakieś clash of clans czy coś.

Nie wiem czemu, ale chodzi mi po głowie S3 jka sporo ludzi ma chwali sobie itp. oraz jakaś lumia z tych tańszych 560 czy jakoś tak. Aczkolwiek z tego co słyszałem tam z aplikacjami to bieda niby i ponoć nie mają nawet zooma w aparacie...niby jego nie używałem w ogóle aczkolwiek. Co możecie ciekawego mi polecić ?

Posiadam Lumię, co prawda nieco droższą (950), ale normalnie zoom w aparacie ma, tak samo jak apki. Nie jest to rewelacja, ale w co pograć, co pościągać jest.

W pełni też polecam telefony z Windows Mobile. Wcześniej miałem SGS 2, SGS 4 i SGS5 Active. Działa szybciej, lepiej i zżera mniej baterii (porównując stany początkowe wszystkich 4).

Czy ktoś z Was posiada np. lumie 640 z lte albo meizu m2 ? Bo zastanawiam się nad tymi dwoma ?

Na razie odradzam Lumie, straszna bieda w aplikacjach, sytuacja moze sie zmienic dopiero za kilka miesiecy bo chodza plotki ze mozliwe bedzie odpalanie aplikacji z androida.

Pare miesiecy temu sam kupowalem telefon i po dlugich analizach wybralem Oneplus One co okazalo sie strzalem w dziesiatke. Telefon kosztuje 1300-1500zl a doslownie miazdzy konkurencje z przedzialu kolo 2000zl. Duzy i bardzo dokladny ekran full hd, mega aparat (az sam sie zdziwilem), calkiem przyzwoite glosniczki, 0 jakichkolwiek scin (3gb ramu i 4 rdzeniowy proc robi swoje) i co najwazniejsze na baterii trzyma przynajmniej 2 dni przy czestym uzytkowaniu, przy umiarkowanym okolo 4.

Z aplikacjami na WindowsPhone to prawda...prawie nic tam nie ma.

Może dołóż stówkę i kup Xperię M2? Telefon sam w sobie jest bardzo dobry i wszędzie chwalony. Sam go miałem i jedyne do czego mógłbym się przyczepić to łatwo rysujący się tył telefonu, ale możesz przecież kupić etui lub folię.

A może warto spojrzeć na nowe modele marki Huawei czyli Honor ? Ostatnio jest o nich głośno . do 500 zł możesz aktualnie kupić model Holly/ 16gb pamieci , 4 rdzenie , aparat 8 Mpix tył 2 przód .Gdybyś dołożył 100 zł mialbys Honor 4C Cherry Mini :

Ośmiordzeniowy procesor Kirin 8 x 1,20 GHz

Pamięć RAM 2 GB oraz 8 GB pamięci flash

Wyraźny ekran 5" IPS HD

Obsługa dwóch kart SIM (Dual SIM)

Aparat 13 Mpix (tył) oraz 5 Mpix (przód)

Czy ktoś z Was posiada np. lumie 640 z lte albo meizu m2 ? Bo zastanawiam się nad tymi dwoma ?

Mam lumie 640. Po przesiadce z androidów jestem baaaaardzo zadowolony. W życiu nie wrócę już na zmulastego i dziurawego androida. Telefon chodzi płynnie, system estetyczny i przejrzysty. Jedyny minus to brak aplikacji i gier.

Coś tam do pogrania w autobusie znajdziesz, ale nie oczekuj za wiele.

Polecam Iphone 6s, mam i sprawuje się wybornie :]

ja mam 635 drugi rok idzie i telefon chodzi ciągle jak żyletka. Nic się nie zacina, a co do aplikacji.. nie znam się, ale pdf otworzy, gps jest, latarka, a przeglądarka śmiga normalnie, znaczy elegancko =] ... szkoda kasy na iphone, to bież nokie

Czysty android tez sie nie tnie, zamula go multum aplikacji ktore uruchamiaja sie w tle, wystarczy sie pilnowac (lub zainwestowac w cos szybszego/z wiecej ram).

Iphone to straszna strata pieniedzy, placac kolo 4000zl dostajemy sprzet ktory jest realnie warty 1500-2000zl, nie mowie ze jest zly bo jakosc wykonania itd pierwsza klasa ale w tym przedziale cenowym konkurencja go miazdzy :)

Ktos wczesniej wspominal o xperii, uzywalem przez ponad rok SP, nie polecam. Telefon teoretycznie mial dobre podzespoly, dosc spory ekran, calkiem pojemna baterie i przecietny aparat, w praktyce strasznie mulil juz przy prostych czynnosciach (nawigacja, internet), bateria starczala ledwo na dzien, aparat robil brzydkie zdjecia, a sam telefon z czasem sie doslownie rozpadal- gubil srubki, plastikowe zawiasy z obudowy itd do tego pod ekranem zbieral sie kurz i latwo sie rysowal, ogolnie wykonianie bardzo badziewne i watpie czy inne xperie lepiej wypadaja.

Autor tematu poszukuje telefonu do około 5 stówek a wy tu piszecie o iphonie..

Do samego pisania, dzwonienia i internetu wystarczy 1gb ram w telefonie, ale wiadomo... im więcej tym lepiej.

Sander, ale ja pisałem o Xperii M2, a nie SP.

Ja ostatnio wziąłem do swojej kieszeni Huawei P8 Lite i jestem bardzo zadowolony, Tobie też mogę polecić ;)

Mam lumie 640. O ile szybkość działania w porównaniu do androida jest duża to ma swoje wady. Nie wiem o co chodzi z ta mala ilością apek... Ja wchodzę do sklepu i mam w czym przebierać :D. Tyle że aplikacja fb po prostu ssie, sama przeglądarka internetowa nie wszystkie strony wyświetla dobrze w trybie mobilnym( ostatnio by zarezerwować miejsce w multikinie przez tel, myślałem ze cos mnie strzeli). Aparat... Cóż matryca w porównaniu do tego co ma Samsung, no ogólnie Lumia w tej sprawie ma jeszcze co robic :D. Ale codo apek sprawa ma się poprawić jak będzie aktualizacja do win 10 .

HTC One m7 sam posiadam i jestem bardzo zadowolony, nie masz sloty na karte SD ale 32gb pamięci starczy na ok. 3lata (nawet do dziś mam kilka dużych filmów w HD na telefonie). Albo możesz kupić droższego HTC One m8-m8s. Sam niedługo będę kupował ten telefon lub iphona :P. Na Windows Phonie nie pograsz w Clash of Clans.

Dzięki za liczny odzew kupiłem 640 lte. Ale mam pytanko co do użytkowania tego smartfona. Czy cofając strzałką np. z opcji to sprawia, że aplikacja działa w tle ? Bo jak przytrzymuje dłużej strzałkę to mam kilka kart. Czy to w jakiś sposób wpływa na baterie ? Jeżeli cofanie strzałką daje działanie w tle to co się dzieje jak wyjdę z aplikacji klikając w znaczek windows ? (środkowy przycisk) też idzie w tle ?

niby dzialaja w tle. Ja dlatego zawsze wole przytrzymac ta strzalke I wylaczyc je. Ale to samo masz w androidzie. Chociaz nie wiem czy to po prostu pokazuje ostatnio uzywane apki czy faktycznie dzialaja w tle :)

Nie, to aplikacje działające w tle. Żaden system mobilny nie zabija procesów z miejsca. Musisz to zrobić sam.

Witam

Za jakiś czas chciałbym swoją starą neo V odesłać na spoczynek wieczny i poszukuje jakiegoś fajnego,ciekawego smartphona tak do 500 zł.

Telefon ma służyć głównie do dzwonienia,smsowania wiadomo oraz do przeglądania internetu, zależy mi na dobrej jakości zdjęć. Jeżeli chodzi o aplikacje, to raczej nie zamierzam z telefonu zrobić jakieś konsoli, ale fajnie by było, że czasem coś tam obsłużyło jakieś clash of clans czy coś.

Nie wiem czemu, ale chodzi mi po głowie S3 jka sporo ludzi ma chwali sobie itp. oraz jakaś lumia z tych tańszych 560 czy jakoś tak. Aczkolwiek z tego co słyszałem tam z aplikacjami to bieda niby i ponoć nie mają nawet zooma w aparacie...niby jego nie używałem w ogóle aczkolwiek. Co możecie ciekawego mi polecić ?