Witam grałem kiedyś w WOW na serwerze Hellground. Teraz już nie działa chyba, wiec szukam nowego serwera. Zależy mi na pvp areny i te zespołowe battlegroundy. Dodatek nie jest jakiś istotny aby był grywalny. Chciałbym aby było sporo graczy, a nie jak kiedyś na hg ze 4 teamy na krzyż grały. Czytałem gdzieś ze grając pvp można grac pomiędzy serwerami czy coś namieszałem? Jeśli chodzi o graczy fajnie jak będą Polacy ale nie jest to przymusowe. I może banalne pytanie ale skąd klienta można ściągnąć kiedyś ściągałem z hellgrounda ale już stronka jest nieaktywna. Pozdrawiam i czekam na jakieś pomocne komentarze .
Nowy start WOW
Retail, działa w 100% i podobno gra jakieś 9-10 mln ludzi.
A jak nie stać, to sunwell, pobierzesz ze stronki
Jak będzie mnie stać to nie będę pytał o prywatne serwery. Pvp jest też pomiędzy rożnymi serwerami czy coś namieszałem wszystko się zamyka na 1 serwerze?
jezeli serevr jest 1 to gra sie na jednym..to oczywiste . JEdyny serevr to chya sunwell z piratow ale to pirat wiec ludzi tez nie ma duzo...
obecnie masz 1300 osob na 2 frakcje sam sobie odpowiedz czy to duzo....mysle ze bardzo malo w Aionie ciezko grac z takim online a co dopiero tutaj...
Sunwell to jedyny godny polecenia server do pvp czy jedyny polski?
A jeśli chodzi nie tylko o polskie serwery a o takie gdzie lepiej z ilością ludzi to jaki jeszcze możecie polecić ? PvE mogło by nie istnieć aby pvp żyło.
Nie ma już popularnych prywatnych serwerów do WoW'a a gdyby takie powstały to Blizzard raczej by je zamknął jak to zrobił jednym z najpopularniejszych. Prywatne serwery żyją i mają się dobrze jedynie do Lineage 2 w Warcraftem jest dużo ciężej "niestety". Z resztą trzeba uświadomić sobie jedno jeżeli nie stać Ciebie na ferrari to jeździsz jakimś samochodem za 20.000zł(lub troszkę droższym), podobna sytuacja jest z grami MMORPG. Jesteś w stanie płacić co miesiąc to grasz w WoW;a FF XIV. SWTOR i inne gry P2P, jeżeli natomiast nie to poszukujesz tytułu F2P ewentualnie B2P za małe pieniądze. Ja po doświadczeniach z L2 mogę powiedzieć że prywatne serwery są ok ale dużo gorsze od oficjalnych a na pewno jest tak z WoW'e. I nie mam pretensji do tego że nie stać ale trzeba "mierzyć siły na zamiary".
Po pierwsze wow jest gra b2p a nie p2 obecnie jedyne co trzeba zainwestowac na start okolo 200/250 zl by grac.....jeden miesiac wbijasz 110 nastepny farmisz na abonament na 2-3-4 miesiace i grasz za darmo tyle w temacie....+ odkladasz kase na kolejny dodatek za 2 lata.Obecnie jedyna gra p2p teraz jest FF , ktory jest w PL bardzo malo popularny ze wzgledu miedzy innymi na totalny p2p.
A jak ktos tak naprawde sie uprze to 2 tyg wbija 110 nastepne 2 farmi na abonament...
nie kqzdy bedzie farmil dziesiatkami godz 350k na token takze...
nie kqzdy bedzie farmil dziesiatkami godz 350k na token takze...
A gdzie Ty grasz ? Bo u mnie aktualna cena to 272,988.
Bądźmy szczerzy, zarobienia takiej ilości złota nie jest problemem. Jeżeli ktoś ma chęci i trochę oleju w głowie. Sam nie farmię bo po co ? Wydanie tych 100 zł za 2 miesiące nie jest dla mnie problemem. Ja tam czas spędzony w grze wole przeznaczyć na coś bardziej interesującego niż zarabianie.
Grałem sporo na prywatnych serwerach i z czystym sumieniem mogę napisać, że jeżeli ma się chęci i czas to może grać w wowa na globalu za darmo. Z prywatnymi jest problem taki, że dziś są jutro już może nie być.
nawet te 280k to jest duzo farmy nowa osoba w wowie to sie ma czym zajmowac, takze piszesz bzdury.
Rekrutowalem z 15os na rafie, wiem co mowie. Do efektywnej farmy golda trzeba sie przygotowac, wyexpic. U nowej osoby to jest walka czy grqc w gre czy nie, zmuszajac sie dwojako do farmy na abo - zapewne quitnie.
Pomijając abonament, bo te 40 zł miesięcznie dla pracującego człowieka to naprawdę nie jest olbrzymim wydatkiem, czy gra jest warta grania dla casuala który może poświęcić grze 2h dziennie i to jeszcze nie zawsze? Nie chodzi mi o pvp ani o top. Widziałem na yt jak ludzie robią tam raidy godzinami i wiem, że nie miałbym na to czasu. Czy jestem w stanie zrobić jakieś dobre eq nie uczestnicząc w raidach bądź poświęcając grze kilka godzin dziennie?
Gram właśnie w wersję próbną i mimo tej grafiki która nie każdemu się podoba, systemowi targetowemu czy wciskaniu klawiszy 1,2,3... ta gra ma coś w sobie! Fenomen WoWa tkwi chyba w tym, że mimo popełnienia wielu grzechów na jakie narzeka współczesny gracz, ten tytuł ma ponad 10 mln graaczy którzy nie dość, że płacą abonament, to jeszcze kupują dodatki.
Wbije dziś 20 poziom a potem kupie battlechest'a bo te dwa dni to za mało, żeby dowiedzieć się why king is the king,
Wiem, że nie osiągnę wiele w miesiąc czy dwa, czas nie gra roli, chodzi o przyjemność z gry i odstresowanie się po pracy.
Powiedzcie mi proszę czy taki gracz z doskoku jak ja dostanie prędzej czy później to co gra ma do zaoferowania, czy po prostu zbyt wiele będzie dla niego nieosiągalne?
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.
Pomijając abonament, bo te 40 zł miesięcznie dla pracującego człowieka to naprawdę nie jest olbrzymim wydatkiem, czy gra jest warta grania dla casuala który może poświęcić grze 2h dziennie i to jeszcze nie zawsze? Nie chodzi mi o pvp ani o top. Widziałem na yt jak ludzie robią tam raidy godzinami i wiem, że nie miałbym na to czasu. Czy jestem w stanie zrobić jakieś dobre eq nie uczestnicząc w raidach bądź poświęcając grze kilka godzin dziennie? Gram właśnie w wersję próbną i mimo tej grafiki która nie każdemu się podoba, systemowi targetowemu czy wciskaniu klawiszy 1,2,3... ta gra ma coś w sobie! Fenomen WoWa tkwi chyba w tym, że mimo popełnienia wielu grzechów na jakie narzeka współczesny gracz, ten tytuł ma ponad 10 mln graaczy którzy nie dość, że płacą abonament, to jeszcze kupują dodatki. Wbije dziś 20 poziom a potem kupie battlechest'a bo te dwa dni to za mało, żeby dowiedzieć się why king is the king, Wiem, że nie osiągnę wiele w miesiąc czy dwa, czas nie gra roli, chodzi o przyjemność z gry i odstresowanie się po pracy. Powiedzcie mi proszę czy taki gracz z doskoku jak ja dostanie prędzej czy później to co gra ma do zaoferowania, czy po prostu zbyt wiele będzie dla niego nieosiągalne? Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.
Fenomen WoWa właśnie tkwi w tym że taki "gracz z doskoku" może doświadczyć CAŁEJ gry bez żadnych ograniczeń. Level wbijasz jak chcesz i ile chcesz. Potem na max levelu masz LFR podzielone na skrzydła po 3 bossy średnio jak nie masz za dużo czasu, a chciałbyś zobaczyć/doświadczyć trochę raidowania. Masz bardzo szybką wyszukiwarkę ludzi do każdego dungeona, masz addony do zadań grupowych w open world. Jeżeli lubisz PvP to masz bardzo szybkie dobieranie graczy na BG, gdzie ilvl kazego gracza jest wyrównany do tego samego poziomu, więc liczy się bardziej skill niż EQ to tyle jeśli chodzi o komeptetywne PvP. Z drugiej strony na serwerach pvp mozesz nadal do woli atakować low leveli, ale to się zmieni z nowym dodatkiem, aby również i ten aspekt gry był wyrównany i sprawiedliwy.
Już nie wspomnę o genialnych kampaniach fabularnych począwszy od Draenoru (trochę w tego już było w MoP) oraz nagrodach za wykonanie ich od A do Z. Czujesz że coś "osiągasz" bo kampanie nie są krótkie i wymagają sporo czasu. Potem masz to już na stałe na swoim koncie.
więc odpowiadając na twoje pytanie, TAK taki gracz z doskoku może się cieszyć CAŁĄ grą i wszystkim co ma do zaoferowania.
p.s.
od siebie dodam jeszcze że próbowałem naprawdę WIELU gier MMO zarówno tych pogromców WoWa i next genów jak i tych mniej znanych czy też już zamkniętych i za każdym razem czułem że w tych grach czegoś brakuje, każda z tych gier to takie wydmuszki bez głębi, esencji mmo dopasowanego do współczesnych realiów i ludzi z ograniczonym wolnym czasem. Ale to tylko moje zdanie
Nie radzę grać w tą grę dla farmienia tokenów aby płacić kolejne abonamenty, taki tryb gry wymusza codzienne mozolne farmienie aby uzyskać tyle golda ile token kosztuje żeby można było wykupić kolejne 30 dni i dalej farmić. Nie na tym ta gra polega i psuje się całą przyjemność z tej gry grając w ten sposób.
I znów gość który mówi wszystkim, że świeży gracz ma sobie farmić przez miesiąc i mieć z tego miesiąca na kilka miesięcy... Jeśli ktoś Ci mówi takie brednie to nie słuchaj. Takie pieniądze zarabiają ludzie którzy nie grają w wowa, tylko farmią i farmią bez przerwy. Chyba że ma się piekielnego farta i wydropi się taki item który będzie kosztować te 300k. Potem opcja żeby go sprzedać, bo nie każdy wyda te 300k na item, który będzie transmogiem, czy mounta.
Z resztą mowa tutaj jest o provach więc "farmerzy" nie udzielajcie się..
nawet te 280k to jest duzo farmy nowa osoba w wowie to sie ma czym zajmowac, takze piszesz bzdury. Rekrutowalem z 15os na rafie, wiem co mowie. Do efektywnej farmy golda trzeba sie przygotowac, wyexpic. U nowej osoby to jest walka czy grqc w gre czy nie, zmuszajac sie dwojako do farmy na abo - zapewne quitnie.
Wyexpienie postaci na rafie 1-100 to maksymalnie dwa dni roboty. Wystarczy mieć kilka postaci, wysolować nimi raidy cata/mop/wod (jak masz trochę gearu) i już jest na token.
@Wilendar Dziękuję za pomoc.
Nie mam ochoty zbierać na token, nie chce stracić funu z gry. Jak będę miał zbędne 300k to pewnie nie omieszkam zakupić. Na razie mogę pochwalić się zawrotną kwotą 1,5 G, ale bawię się przednio Kupie battlechesta i po miesiącu będę wiedział, czy gra jest warta abonamentu.
Jakiego fanu z gry a masz zamiar calymi dniami na end game robic dungi i raidy ew latac world questy ??...farma to farma...ze wszystkiego leci gold a wykopanie skalek czy skinning czy herby to to samo praktycznie tylko inna forma gry...
Jakiego fanu z gry a masz zamiar calymi dniami na end game robic dungi i raidy ew latac world questy ??...farma to farma...ze wszystkiego leci gold a wykopanie skalek czy skinning czy herby to to samo praktycznie tylko inna forma gry...
Na razie mam 18 lvl, robię questy i poznaję grę. A co będę robić na end game to się okaże Ta gra oferuje masę aktywności, a mi chodzi o czerpanie radości z gry, a nie biegu do end game'u. Masz racje, gold sam wleci, a jak kiedyś starczy na token to super, jak nie- też spoko. Ktoś napisał, że ganie na siłę żeby uzbierać na token nie ma sensu. Ale jeśli ktoś ma sposoby bądź czas czy po prostu farta - gratulacje! Grając w Wow'a godzę się niejako na abonament, a jak uda mi się uzbierać na token to tym bardziej spoko.
50zł na miesiąc za świetnego bardzo rozbudowanego mmorpg a ludzie robią afery. Dlatego dużo ludzi rezygnuje z Wowa i potem mówi że lipa
Po prostu od razu sie nastawiają na zarobek na token aby nie płacić i sobie za darmo grać i po zrezygnowaniu z Wowa idą na jakiś darmowy mmorpg.
Graj lataj po miejscówkach, dołącz do jakiejś polskiej gildii, integruj się z nimi czat, ts discord te sprawy bo to na prawdę umila levelowanie w Wowie. Gildie robią fajne różne rzeczy i nie tylko rajdy itp Rozwijaj profesje nawet jeżeli to nie wróży szybkiego zarobku to po prostu jakaś przerwa od bicia mobków
Witam grałem kiedyś w WOW na serwerze Hellground. Teraz już nie działa chyba, wiec szukam nowego serwera. Zależy mi na pvp areny i te zespołowe battlegroundy. Dodatek nie jest jakiś istotny aby był grywalny. Chciałbym aby było sporo graczy, a nie jak kiedyś na hg ze 4 teamy na krzyż grały. Czytałem gdzieś ze grając pvp można grac pomiędzy serwerami czy coś namieszałem? Jeśli chodzi o graczy fajnie jak będą Polacy ale nie jest to przymusowe. I może banalne pytanie ale skąd klienta można ściągnąć kiedyś ściągałem z hellgrounda ale już stronka jest nieaktywna. Pozdrawiam i czekam na jakieś pomocne komentarze .