Zamierzam niedługo kupić nowy telefon. Kupiłem ostatnio SE W950i ale nie bardzo mi się podoba. Może nie znajdę pomocy ale warto poszukać. Chcę teraz telefon z androidem i Wi fi. Wi fi nie jest konieczne ale android musi być. Karta pamięci nie ma różnicy. Może byc dotykowy lub nie. Ważne żeby nie kosztował więcej niż 600zł. Myślę że znajdziecie coś dla mnie:). Mile widziane linki z allegro.
Nowy telefon
Większość dotykowych ma androida. Spróbuj jakiegoś SE Xperia, mi osobiście spodobała się Xperia X10 Mini pro- ma wi-fi, androida, qwerty i 5mp aparatu bez zooma, i jak sama nazwa mówi telefon jest mały.
Zamierzam niedługo kupić nowy telefon. Kupiłem ostatnio SE W950i ale nie bardzo mi się podoba. Może nie znajdę pomocy ale warto poszukać. Chcę teraz telefon z androidem i Wi fi. Wi fi nie jest konieczne ale android musi być. Karta pamięci nie ma różnicy. Może byc dotykowy lub nie. Ważne żeby nie kosztował więcej niż 600zł. Myślę że znajdziecie coś dla mnie:). Mile widziane linki z allegro.
Ale wymagania sprecyzowane... Nowy/używany? Do czego będziesz go potrzebował?
Z używanych to Motorola Milestone: zegar 550MHz, WiFi, bluetooth, GPS i te inne pierdoły z których i tak nie skorzystasz + aparat 5MPX + wideo nagrywanie w 720p=HD, odtwarzanie 720p z 30fps + lampa + fizyczna QWERTY + Android 2.0\
lub
N900 (tylko dla ambitniejszych) - ma co prawda Maemo, ale można wgrać Androida 2.3 - ogólnie pozytywna zabawka, trochę używałem - jak dla mnie lepsza od Milestone
Chcę żeby był dobry do surfowania w internecie:) Dobrze by było żeby był nowy. Zobacze te co podaliście.
Ja mam Szajsunga Galaxy Mini, w T-Mobile z abonamentem 25 zł kosztował 165 zł (umowa na trzy lata), na allegro nówki chodzą po około 450 zł, posiada duży ekran, ma androida, wifi, wygodny w użyciu(dotykowy). Ja go polecam.
W sumie, to nie mogę znaleźć więcej cech wyróżniających ten telefon. Wszystkie smartfony są dziś dotykowe i z androidem. Różnią się tylko wielkością ekranu i parametrami(ale niezbyt znacząco).
Co do W950i: to już przeżytek. Jeszcze te dwa-trzy lata temu był to(i nadal jest) bardzo dobry telefon. Jednak teraz, w erze smartfonów ginie w tle. Bawiłem się kiedyś tym telefonem, i jest bardzo przyzwoity w obsłudze (ogólnie to mam sentyment do SE ) No ale jak ci się nie podoba, to trudno, każdy ma swój gust.
Chcę żeby był dobry do surfowania w internecie:) Dobrze by było żeby był nowy. Zobacze te co podaliście.
Hmm... Jak byś miał wolne jakieś 2 patyki to bym polecił Szajsunga Galaxy Note, ale z tą kasą zbyt dużej i jednocześnie nowej słuchawki nie dostaniesz, ew. jakiegoś chińczyka, którego nie poleciłbym nawet najgorszemu wrogowi...
Ja bym wziął Nokię 500, ale ona ma symbiana, więc raczej odpada. Trochę słabszy jest HTC Wildfire S, ale ma Androida - o nim są baaardzo różne opinie.
Myślę jednak że abonament w twoim przypadku byłby najlepszym rozwiązaniem.
Ja tez polece ci SE x 10 mini pro ma qwerty, android i wi fi. Sam własnie teraz z niego tu pisze. Polecam!
nie chce zakładać nowego tematu więc tutaj napisze jaki telefon będzie lepszym wyborem ?
http://allegro.pl/nokia-x2-x2-00-czerwona-nowa-gwar-24m-okazja-i1979568489.html
czy:
http://allegro.pl/nokia-c3-black-czarna-2gb-gw24-b-l-c-h-janki-i1982380326.html
Jak chcesz z qwerty to obowiązkowy musi być ekran dotykowy, a ta Nokia C3 to jakiś niewypał.
Na Twoim miejscu wziąłbym tą X2, masz jakieś pytania to pytaj- zapytam kolegę z klasy, który ma ten telefon.
Ja ze swojej strony polecam każdego HTC z androidem-maszyna że tak powiem nie do obalenia.
Mimo ich filigranowej budowy są tak wytrzymałe jak nokie-sam tego doświadczyłem.
Do tego świetnie się je obsługuje i fajnie wyglądają.
Minusem jest wysoka cena choć używany można dostać w miarę przystępnej cenie :>
Chyba skusze się na Galaxy mini:)
Srajfon 3G z jailbreakiem (można wgrać androida) Używany wyhaczysz
Ja ze swojej strony polecam każdego HTC z androidem-maszyna że tak powiem nie do obalenia.Mimo ich filigranowej budowy są tak wytrzymałe jak nokie-sam tego doświadczyłem.Do tego świetnie się je obsługuje i fajnie wyglądają.Minusem jest wysoka cena choć używany można dostać w miarę przystępnej cenie :>
Wcale nie taka maszyna, mojemu kumplowi Angry Birds klatkuje, a wcale ma zasyfionego fona. Z tego co wiem to Desire(nie polecam).
Wcale nie taka maszyna, mojemu kumplowi Angry Birds klatkuje, a wcale ma zasyfionego fona. Z tego co wiem to Desire(nie polecam).
Bo na każdego androida jest taka fajna aplikacja o nazwie Advanced Task Killer Free, która robi magiczną rzecz, wyłącza wszystkie aplikacje chodzące w tle, których w androidach po pewnym czasie ma się multum i strasznie spowalniają. Również polecam HTC, bądź inny z systemem Android, który jest według mnie świetny.
TuKu zapomniałbym dodać: taki, co ja mam, to wersja GT-S5570, jeżeli mówisz, że się skusisz, to tylko uprzedzam, że opisywałem właśnie tą wersję.
Co do HTC, to moja koleżanka miała Wildfire S, bawiłem się trochę i muszę powiedzieć, że fajny telefon, spoko design, jedynym minusem większości HTC jest mały ekran. Angry Birds zawsze będą klatkowały, niestety trzeba pogodzić się z faktem, że to nie taka mała gra, ja zawsze grałem na trybie samolotowym, żeby wyłączyć reklamy, ale niewiele to pomogło, jeśli chodzi o klatkowanie.
Edit:Inyenn gdy pisałem posta, w międzyczasie napisałeś swojego, nie zauważyłem, chyba ściągnę tą aplikację
Jest bardzo przydatna, bo zwalnia naprawdę dużo pamięci. Słuchając muzyki (również z pobranej aplikacji, bo potrzebowałem equalizera), siedzeniu na Facebook'u i uruchomionym gg nigdy Angry Birds mi nie klatkowało.Mam HTC Desire.
ja bym odradzal wszelkich telefonow dotykowych, moim zdaniem ich trwalosc jest smieszna, a same ekrany robia mase problemow. Tak samo telefony z klapkami pierdolami i innymi smieciami, niestety psuja sie szybko, lepiej kupic cos co jest w jeden czesci bo najczesciej padaja laczenia tych elementow
Bo na każdego androida jest taka fajna aplikacja o nazwie Advanced Task Killer Free, która robi magiczną rzecz, wyłącza wszystkie aplikacje chodzące w tle, których w androidach po pewnym czasie ma się multum i strasznie spowalniają. Również polecam HTC, bądź inny z systemem Android, który jest według mnie świetny.
Aff sorry mi chodziło o Wildfire:)
Ja osobiście poczekam, aż Microsoft wyda smartfony z WP7 za 100usd.
Aff sorry mi chodziło o Wildfire:)
To nie zmienia postaci rzeczy.
Ja osobiście poczekam, aż Microsoft wyda smartfony z WP7 za 100usd.
Zbyt wielkiego szału one nie zrobią, znając życie, będą strasznie problematyczne jak wcześniejsze wersje. Poza tym z androidem możesz zrobić co Ci się tylko podoba, o ile go tak jakby "scrackujesz".
Wystarczy trochę poszperać, do 18stego masz promocję na ZTE z Red Bull mobile, naprawdę dobry telefon za śmieszne pieniądze. -> http://www.redbullmobile.pl/oferta/promocje/promocja-groupon/