Nowy telefon

Witam. Pragnę kupić nowy telefon. Mam do dyspozycji 650zł i niestety tylko tyle :(. Więc miałem (i nadal mam) SE C905. Zmieniam telefon ze względu na: klapkę, która jest dla mnie bardzo niewygodna, trzeba wymieniać taśmę, ponieważ telefon lubi się zawieszać niekiedy i do tego ten aparat, w którym trzeba precyzyjnie rozsuwać klapkę itp...

Telefon, który pragnę kupić musi mieć:

-sprawny system, który będzie w szybki i dokładny sposób wyświetlał zdjęcia (chodzi mi głównie o ściągi),

-ma obsługiwać kartę 32Gb, a w ostateczności 16Gb

-odtwarzacz muzyki ma być na wysokim poziomie (w c905 odtwarzacz jest cichutki, a na słuchawkach to samo :( )

-dobrze by było, aby odtwarzał i nagrywał filmy w rozdzielczości 720p

-klapka od aparatu nie może być rozsuwana, tylko musi być standardowa

-obowiązkowo Wi-Fi i dobrze działająca przeglądarka internetowa (w c905 przeglądarka jest do du*py)

-system najlepiej android

-ekran nie może być malutki XD

-ma być oczywiście dostępny na rynku tzn. chcę go kupić na allegro.

-Najlepiej produkt marki Sony Ericsson

Telefony, nad którymi myślę:

- SE Xperia Neo V

- SE Satio

- SE live with walkman (tego modelu nie mogę znaleźć na allegro)

LWW najlepszy z tych wszystkich (moim skromnym zdaniem :)) i ma rss'a(obsługuje).

Lecz nazwa może mylić, bo nie jest najlepszy do słuchania muzyki, lecz nie najgorszy.

Na Twoim miejscu wybrałbym SE LWW.

PS http://allegro.pl/li...ve with walkman jak nie możesz znaleźć? :)

Neo V i LWW mają praktycznie takie same parametry, ja na Twoim miejscu brałbym ten z większym ekranem, czyli Neo V, bo na system android ekran 3.5' (cala) to minimum. Sam się teraz męczę na 3.2' ekranie (X8) i zamierzam w niedalekiej przyszłości zmienić na Samsunga Galaxy S Plus lub SII.

Neo V o niebo lepsze od LWW (większy i o ile się nie mylę lepszej jakości ekran).

Tylko, że SE LWW ma 2 głośniczki, ponadto jest solidniejsza w budowie, pomimo tego, że jest o 9mm krótsza. Za to Neo robi lepsze zdjęcia i filmy, ale nie wiem w końcu :(

Jeśli jest o niebo lepszy, to proszę o podanie argumentów dlaczego :)

Tylko, że SE LWW ma 2 głośniczki, ponadto jest solidniejsza w budowie, pomimo tego, że jest o 9mm krótsza. Za to Neo robi lepsze zdjęcia i filmy, ale nie wiem w końcu
no i nie ma rss'a, a to w smarcie ważne

Głównie rozdzielczością ekranu (480x854 - WVGA), co przykładowo przekłada się na gry "HD", bo nie wszystkie działają na 320x480 - HVGA.

Nom, niby Neo V ma lepszy ekran, ale prawie takie same bebechy jak LWW.

sory, ale co to rss?

Coś takiego czego wiadomości odczytujesz m.in. "w specjalnych programach do odczytu wiadomości RSS (w tym również wielu programach pocztowych), serwisach internetowych" oraz większość for dyskusyjnych.

Sam od dwóch miesięcy posiadam Sony Ericson Live with Walkman i naprawdę szczerze mogę go polecić. W tej cenie to jeden z najlepszych dostępnych smartfonów (w dodatku planowana jest aktualizacja do ICS). Posiada wszystko, czego oczekujesz, a jego ekran może Ci najwyżej utrudnić granie w porty z PC typu Theme Hospital albo Heroes 2. Głośniki mają kopa a dźwięk z jest czysty nawet, jak ustawisz na maksa.

A dostępnośc tego telefonu na allegro właśnie powinna dać Ci do myślenia ;)

Bierz Samsunga Galaxy S i9000 a jeśli masz możliwość to S2 a nawet S3(3000zł...)

Mam do dyspozycji 650zł i niestety tylko tyle .

@up czytanie ze zrozumieniem...

@up czytanie ze zrozumieniem...

Za 650 zł może dorwie używke SGS i9000 więc o co Ci chodzi?

To co piszesz o S2 i S3?

To co piszesz o S2 i S3?

Przestań robić offtopic...

@Topic

Bierz albo Neo V albo SGS, wg. mnie są bardzo dobre(choć SGS bardziej przypadł mi do gustu, neo v ma tylko głośniejszy głośnik) z innymi nie miałem styczności.

Chyba ze jeszcze jakiś Samsung galaxy Gio lub coś podobnego, słabszy od SGS i nie wykrywa niektórych aplikacji w google play.

No cóż. Koleżanka ma HTC, ale nie podoba mi się ta marka. Miałem nokie, Soniaki, sagemy, samsungi...,ale htc niestety mi się nie podoba i tyle. Mam ogólnie wielki sentyment do Sony Ericssonów, ponieważ kupiłem jedną z największych "klap" Sonnyego Ericssona tzn. C905 i dla mnie jest bardzo dobry, ale świat idzie do przodu i technologia telefonii komórkowych także :). Miałem multum telefonów, ale Soniaki zawsze się wyróżniały :) Namyślam się: albo Neo, albo LWW. Jeśli jakiś telefon jest lepszy to piszcie. Samsung glaxy s2 mnie ciekawi, ale cena!

Doczytałem jeszcze, że Neo V ma jakieś problemy z wadliwym systemem i, że w niektórych przypadkach trzeba go brać co miesiąc do serwisu. Jeśli tak jest, to na pewno go nie wezmę pomimo tego, że ma RSS, ale nie chce chodzić do serwisu tak jak miało to miejsce w C905 z taśmą!

No to SEUS'em się go przejedzie (zaktualizuje soft).

Ma ktoś może xperie neo V? Jeśli tak to proszę o wypowiedzenie opinii na jej temat. Zastanawiam się jeszcze nad Xperią Arc, ale bardzo mnie zniechęcają luzy na tylniej obudowie, i myślę, że SE nie powinien zrobić takiej gafy :unsure: Masakra.