Dzisiaj zostaje wprowadzony nowy patch do Tera Online wprowadzający wiele ciekawych zmian. Jeżeli chcecie dowiedzieć się co takiego ze sobą niesie zapraszam do przeczytania pełnego Patch Notes w języku polskim który znajdziecie tutaj - > http://tera-online.info/patch-unified-build/
Nowy Update ! - Patch 21.13 - BG 20 vs 20
Już bardziej tej gry nie mogli chyba ułatwić -.-
@up
Co wg. Ciebie ułatwili i w jakim przedziale lvl'owym?
Chodzi Ci o bamy, które z początku były fajną zabawą a potem, na wyższych lvl'ach stawały się uciążliwym questem, zapychającym quest log?
End game nadal pozostaje tak samo trudny jak był.
Jak dla mnie patch na plus, małymi kroczkami zbliżamy się do tego co ma KR, wszystkie pliki podobno są już wgrane(czekają na aktywacje), co może oznaczać że będziemy dostawać content troszkę szybciej niż to było do tej pory.
Ten nowy BG powinien spodobać się ludziom którym nie chcę się robić questów, co na pewno zwiększy ilość ludzi z 60lvlem.
Chodzi mi np. o zwiększenie obrażeń zadawanych przez bohaterów + znerfienie Bazyliszka, który jest śmiesznie łatwym przeciwnikiem nawet w grze solo, a mimo to twórcy doszli do wniosku, że jest "za trudny". Kiedy grałam w Terę za czasów p2p, na Bazyliszka chodziło się w party i biło go wspólnie przez ok. 15 minut (jednocześnie 2-3 kompanów zawsze zaliczyło zgon). Teraz to będzie dziesięć hitów z palcem w nosie, żeby przypadkiem casualowi gracze nie musieli używać skilla.
Napotkał się ktoś może na problem podczas update-u?
Mi na 86% wyskakuje "Source file was corrupted" =/. Już 3 razy pod rząd po ściągnieciu patcha wyskakuje ten komunikat w czasie dodawania go do gry.. =/
Jeśli ktoś ma pomysł jak to naprawić, błagam o pomoc .
@EDIT Restart i naprawa nic nie dały.
Napotkał się ktoś może na problem podczas update-u?Mi na 86% wyskakuje "Source file was corrupted" =/. Już 3 razy pod rząd po ściągnieciu patcha wyskakuje ten komunikat w czasie dodawania go do gry.. =/Jeśli ktoś ma pomysł jak to naprawić, błagam o pomoc .@EDIT Restart i naprawa nic nie dały.
Jaki OS? Używałeś jakiś modów np, naked elin czy "usunięcie" cenzury?
Jeżeli repair nie działa to przychodzą mi tylko dwie opcje...
Spróbuj włączyć tryb zgodności ze starszym windowsem > odpal patchera, jeżeli błąd zniknie, wyłącz patchera, wyłącz tryb zgodności i uruchom patchera ponownie.
Jeżeli to nie pomoże możesz spróbować zedytować plik odpowiedzialny za wersje buildu i wpisać tam numer poprzedniego builda, dzięki czemu patcher ściągnie sobie na nowo patcha.
Chodzi mi np. o zwiększenie obrażeń zadawanych przez bohaterów + znerfienie Bazyliszka, który jest śmiesznie łatwym przeciwnikiem nawet w grze solo, a mimo to twórcy doszli do wniosku, że jest "za trudny". Kiedy grałam w Terę za czasów p2p, na Bazyliszka chodziło się w party i biło go wspólnie przez ok. 15 minut (jednocześnie 2-3 kompanów zawsze zaliczyło zgon). Teraz to będzie dziesięć hitów z palcem w nosie, żeby przypadkiem casualowi gracze nie musieli używać skilla.
Ludzie coś płakali na gloablu że chyba wszystkie bamy znerfili.
Zwiększenie obrażeń zadawane przez bohaterów, aż tak dużo nie daje, największego boosta dostały podstawowe ataki, które i tak miały żałosny dmg i używało się ich tylko na początku lub tylko żeby zregenerować mane, wyjątkiem tutaj jest priest i chyba mystic bo oni mają dość porządny ten atak.
A i pamiętaj że nie wszystkim postaciom zwiększyli, więc to jest po prostu balansowanie postaci wg. mnie trochę nieudolne, bo wykokszony już i tak archer dostał jeszcze dodatkowo troszkę więcej dmg w pve, ale tak czy siak na END Game nikomu to za wiele nie da, ludzie z badziewnym EQ i skillem nadal będą cierpieć .
Wczoraj postanowiłam przetestować ten patch na własnej skórze. Wniosek? Przed patchem biłam Bazyliszka solo ponad 8 minut, po patchu... niecałe 1,5 minuty. Zadaję po kilkanaście tysięcy dmg. Nie muszę na nic się oglądać, po prostu biegnę przed siebie i w mig zmiatam wszystko na swojej drodze. Ta gra traci dla mnie swój urok, szczególnie że jestem osobą, która przed prawdziwym pvp lub porozkoszować się pve. Dawniej do bossów szukało się party i poznawało się fajnych ludzi, teraz można je wysolować z palcem w nosie.
Łoooo archer jaki koks chyba wróce do gry ;>
+70% DMG NICE !!!
To ja też wtrącę swoje 3 grosze
Gram priestem i strasznie mnie wkurzyło zmniejszenie aż 3 ( i to w sumie najważniejszych) skilli do leczenia. Niby to tylko 10% no ale... Fajnie za to, że energy stars ma teraz kilkaktornie większy zasięg. Poza tym są bugi u brokera - nie można teraz podlinkować master enigmatic scroll bo go nie wyszuka. Robiłam dziś Ebon Tower pierwszy raz od dłuższego czasu i to jeszcze po patchu. Mam wrażenie, że tu nie ułatwiono gry a wręcz podwyższono poziom bossów. Choć być może to też kwestia party. Fajnie bardzo, że zmienili wygląd thralli u mistyca, ale po co było cholibka zmieniać kolejność ras w kreowaniu postaci czy wygląd backgroundu w trybie wyboru postaci? o_O
ja też byłem mile zaskoczony , jak zobaczyłem wygląd nowego thralla - w końcu wygląda , jak tank, a nie jakiś gruby, mały zbok w czapce czarnoksiężnika z Oz
Dzisiaj zostaje wprowadzony nowy patch do Tera Online wprowadzający wiele ciekawych zmian. Jeżeli chcecie dowiedzieć się co takiego ze sobą niesie zapraszam do przeczytania pełnego Patch Notes w języku polskim który znajdziecie tutaj - > http://tera-online.info/patch-unified-build/