nie
Nowy w BDO - co i jak?
A jak to jest z serwerami, na którym najwiecej polaków gra? Bo podobno ma być łączenie serwerów i nie wiem czy zaczynać od nowa( nie mam duzego poziomu, ale zawsze to troche czasu w plecy) czy poczekać tydzien dwa na łączenie.
Dodatkowo myślałem nad wzięciem klasy ninja i tak mnie naszło, chciałem zapytać o balans, czy np. ninja nie da rady zabić powiedzmy rangera, ale za to świetnie radzi sobie z wizardem, czy raczej każdy na każdego równo mniej więcej :).
Nie tutaj są typowe łańcuszki... żadna klasa nie zabije wszystkich ani żadna nie obroni się przed wszystkimi. Chociaż po awakeningu dużo się namieszało i sądzę że nasza wersje jeszcze chwile będzie dochodzić do siebie lvlowo, gearowo i z ogarnięciem klas.
warrior bije kazego i i na ulti 1shotuje , ranger dmg ma kosmiczny ale jest za to papierowy, berserk i sorca daja rade, reszta narazie cienko
zestawiając berka z sorcka z miejsca ukazałeś, że brak Ci doświadczenia.
Warrior nie leje wszystkich. Rozbierz postacie do samej broni i powalcz ^^. Do tego jest jeszcze Valk, jest przekoksana Tammerka, Ninja ogarniający komba potrafi zjechać woja na stunlocku... wszystko zależy od sprzętu i tyle. Obecnie wojownicy sobie "orają" bo większość idzie w mocny def i acc, przez co piekielnie ciężko ich zarąbać, bo u nas ciężko jest jeszcze dorwać AP na poziomie powiedzmy sobie około 230+ i takich osób na serwerach jest garstka. Nie jednego warriora zabiłem z awakeningiem wsio zależy od sprzętu.
zestawiając berka z sorcka z miejsca ukazałeś, że brak Ci doświadczenia. Warrior nie leje wszystkich. Rozbierz postacie do samej broni i powalcz ^^. Do tego jest jeszcze Valk, jest przekoksana Tammerka, Ninja ogarniający komba potrafi zjechać woja na stunlocku... wszystko zależy od sprzętu i tyle. Obecnie wojownicy sobie "orają" bo większość idzie w mocny def i acc, przez co piekielnie ciężko ich zarąbać, bo u nas ciężko jest jeszcze dorwać AP na poziomie powiedzmy sobie około 230+ i takich osób na serwerach jest garstka. Nie jednego warriora zabiłem z awakeningiem wsio zależy od sprzętu.
Mógłbyś rozwinąć temat albo zapodać jakiś guide z tą tamerką? Wbiłem świeżo 56 lvl i po ogarnięciu forum oficjalnego zdecydowałem się rerolnąć na inną klasę (wszyscy, dosłownie wszyscy płaczą że tamerka i kuniichi to u nas nieporozumienie) ale wychodzi na to, że się mylę. Cenię sobie Twoje zdanie na temat BDO
zestawiając berka z sorcka z miejsca ukazałeś, że brak Ci doświadczenia. Warrior nie leje wszystkich. Rozbierz postacie do samej broni i powalcz ^^. Do tego jest jeszcze Valk, jest przekoksana Tammerka, Ninja ogarniający komba potrafi zjechać woja na stunlocku... wszystko zależy od sprzętu i tyle. Obecnie wojownicy sobie "orają" bo większość idzie w mocny def i acc, przez co piekielnie ciężko ich zarąbać, bo u nas ciężko jest jeszcze dorwać AP na poziomie powiedzmy sobie około 230+ i takich osób na serwerach jest garstka. Nie jednego warriora zabiłem z awakeningiem wsio zależy od sprzętu.
leje leje, ult ktory 1shotuje robi swoje, i nie potrzebuje do tego 230 ap. A postacie bez graba mu nic nie zrobia jak stoi na bloku. W KR turnieje 1vs1 praktycznie zawsze wygrywa valkyria. Berek ze swoim regenem, jest praktycznie niesmiertelny, a sorc na kreciolku robi cuda. Nie ma co zestawiać ze sobą postaci bez awka bo same przeliczniki na skilach robia kosmiczna roznice
No to może czas zainwestować w gear a nie marudzić o tym, że warek Cię na ulti kładzie... mnie Witchy nie kładzie na ulti.
Co do tamerki - nie znam się na niej, wiem że jest klasą też AP-żerną potrzeba jej gearu i dużo canceling animacji do walki... tylko tyle wiem.
Nie neguje awakeningu, ale sam awakening nie jest wyznacznikiem mocy postaci. Gear jest ważny zawsze i wszędzie...
Poza tym ta gra nie jest grą 1v1 i nie jest pod to nawet balansowana... nie widziałem żadnych zmian w skillach itd. które by o tym świadczylły
Witam, w tym temacie chciałbym dowiedzieć się troszkę na temat BDO. Od razu zaznaczam, że nie jest to temat do płakania, że gra "niby umiera". Głęboko w poważaniu mam osoby, które tylko płaczą :). A więc do rzeczy...
1. Słyszałem, że jest kolosalna różnica między 59-60. Na czym to polega, zwiększa się obrona, przez co się po prostu nie przebijamy, czy jakieś nowe sety?
2. W wielu grach craft jest limitowany, czyli wybierasz jedną ścieżkę, ewentualnie dwie. Jak wygląda to tutaj?
3. Co do eventów, jak wygląda to w BDO? Chodzi mi o to, czy zwiększają tylko raty, czy może wygląda to ciekawiej, jakiś questline, specjalne outfity dropiące z mobów?
4. Zdobywanie ekwipunku polega na grindzie mobów i bossów, tak? Chciałem spytać o "poziomy" przedmiotów, a raczej jakość (rzadki, epicki itp.), jak to jest podzielone?
Mógłbym to wyszukiwać, ale skoro mam Was pod ręką, to wolę tu popytać. To pierwsze pytania dopiero, dojdą następne :3.