Nowy w Dragonie

Witam

Chciałbym zapytać czy opłaca sie grac w dragona teraz ?

Jo pan opłaca się grać ja też z chęcią mogę z tb zagrać.

Dopiero ściągam :/

Mógłby ktoś powiedzieć jak mniej więcej jest w grze z pvp i craftingiem ? I jaki jest balans między klasami.

oplaca sie !

Za niedlugo otrzymamy lvl cap 60 !

Shanada games i nie ma lipy ! RuleZ !

Oczywiscie pogrywam w nesta od czasu do czasu i jest za***isty i gra duuuzo ludzi :)

pozdrawiam

Mógłby ktoś napisać jak jest z gospodarką ? I czy wogóle jest crafting jakiś?

jest craft gospodarka tez jest spoko polecam grac na wersji SEA o wiele szybciej masz upy a ludu masa

Omg magar każdemu polecasz SEA i ze najszybciej ma upy... Skoro SEA została wcześniej wydana to logiczne ze będzie lepiej rozwinieta niż reszta.

A wspomniałeś ludziom o pingu? Ze 0.2 sec to w pvp ogromna różnica grając z graczem z regionu gdzie jest postawiony serwer.

A nie lepiej polecać wersje EU?

W grudniu juz lvl Cap 60 i podobno Kali, a w lutym Assasin...

Ostatnio dodali nawet akademika a ping jest wyborny.

Docenmy nasze wersje EU i tam grajmy a nie ciagle SEA ,Sea bo lepiej rozwinieta i innego argumentu nie ma. Prawdziwy gracz doceni płynność rozgrywki i kompetentnego wydawcę niż lepiej rozwinieta wersje z gorszym pingien. Jasne da się grać na SEA ale nie tak płynnie jak w EU.

Ludzie postawmy na Europe !

na SEA gralismy ostatnio ping jest normalny no super masz akademika ile po SEA ? ponad pol roku ? oni maja juz kali ile poczekasz na EO ? kolejne pol roku ?

SEA ma takie same pingi przy 60 pingu 20 w ta czy ta to bez roznicy to nie fps ze liczy sie 0.2 sec... i nie gadaj ze w pvp to jakas roznica bo gralem na pvp i jest normalnie zadnych problemow nie doswiadczylem zwiazanych z pingiem

Boże, czytasz wogole co ja pisze i co pisałem wcześniej?

firma efusion juz nie prowadzi wersji EU więc nie rozumiem po co ciagle mi piszesz ze nasza wersja jest cofnięta. Teraz Shanadagames prowadzi EU ! Zupełnie inna firma z profesjonalnym podejściem.

Gwarantuje ci ze za parę miesięcy dogoni z contentem wersje SEA. Zobacz na postępy aktualne, po 3 tyg. Od przejęcia firmy dali nam akademika, zaraz podniosą lvl cap, i w ciągu 4 miesięcy wprowadza 2 nowe postacie. E fusion nie potrafili tyle zrobić nawet w rok.

Poczekaj na rezultaty nowej firmy a potem się wypowiadaj.

Apropo pvp ... Trafiales na lapsow lub na graczy z Eu dlatego nie widziałeś różnicy.

Traf na ogara azjate to tak ci dopierniczy ze nie będziesz wiedział nawet kiedy HP ci spadło.

Powiem tak. Grałem w obie wersje, ale po nowym wydawcy w EU widać postęp. Dlatego w najbliższym czasie planuję wykonać transfer i rozpocząć przygodę tutaj. Szczególnie ze względu na te szybkie update i próbę dogonienia innych wersji. Po prostu czuję, że oni chcą zrobić coś ciekawego z Dragonem.

Shanada przescignie inne wersje spokojnie bez mydła.

Wiedza co robią i dążą do sukcesu pewnym krokiem.

Czemu się tak spieszą? Coś wam mówi dragon nest 2? :]

Trzeba się nachapac kasy póki można bo 2 część napewno wygryzie starszego brata.

serio ludzie, jaki jest sens spierania się o to która część jest lepsza a która gorsza? Każda ma swoje zalety i wady jeśli ktoś pyta o to gdzie grać to wystarczy obiektywnie wykazać wady i zalety danej części, inna osoba może coś dopowiedzieć ale nigdy nie ustalicie która jest lepsza bo wszystko zależy od osobistych preferencji.

To i ja się wypowiem na temat obu części.

Wiadomo, że EU jest jak na obecną chwilę z tyłu i osobiście bardzo się cieszę, że zapowiedzieli 60 cap ale podchodzę do tego bez większych emocji, fakt zmienił się wydawca, ale nie zapominajcie, że przecież efusion zostało kupione przez shanda games, jak widać na forum ekipa się zmieniła, no ale różnie to bywa, jestem dobrej myśli. Jednak jeśli chodzi o content to sea jest jak na razie grubo do przodu.

Jeśli chodzi o ping nie wiem jak jest w przypadku sea, ale grałem na kr i gra jest znośna ale granie na serwerze w eu a w azji to niebo a ziemia jeszcze w pve to ujdzie ale jeśli mówicie, że pvp jest dobre na sea grając w Polsce no to albo 'SUPER' gracie albo nie graliście na serwerze z małym pingiem i nie wiecie jak wygląda porządne pvp.

Osobiście nie zacząłbym grać na sea gdyż w chwili obecnej panuje tam ogromna inflacja ze względu na magifying glass, a ja nie jestem osobą która stać na grube wydawanie kasy na grę.

Teraz nie mam zbytnio czasu ale potem może coś dopiszę c:

Shanada przescignie inne wersje spokojnie bez mydła.Wiedza co robią i dążą do sukcesu pewnym krokiem.Czemu się tak spieszą? Coś wam mówi dragon nest 2? :]Trzeba się nachapac kasy póki można bo 2 część napewno wygryzie starszego brata.

Tu nawet nie chodzi o prześciganie. Po prostu nie chcę na update czekać roku. Jeśli po SEA dostanę ten sam content po 3-4 miesiącach to i tak nic się nie stanie. Jest wiele MMO i na jakiś czas mogę odpuścić jedną gierkę.

Napiszę coś z perspektywy starego gracza DN. Wszystkim tym co wieszczą szybkie update przypominam pod rozwagę prosty fakt, a mianowicie że gra musi na siebie zarabiać. Cała polityka tej gry jest taka aby dawkować update stopniowo, zdobyć nowych graczy i nie stracić starych. Liczy sie kasa którą wydadzą aby zdobyć nowe sety i gadżety. Żeby je zdobyć muszą trochę pograć, a nawet sporo pograć a na to potrzebują czasu. Do tego dochodzi polityka wprowadzania nowych dodatków w cash shopie i altea box. Do 40 lev gra chce zdobyć jak najwięcej nowych graczy - max lev robi sie w miarę szybko, od 50 polityka gry zmienia sie - celem staje sie utrzymanie graczy aby nie odchodzili. Stąd duża ilość różnych bajerów : Bonduary, Origin, Nowe dungi , chaosy, Sufixy I,II,III do tego nowy smok i drugi. Podsumowując , należy między bajki włożyć, że Shanda bedzie na gwałt wprowadzać nowe rzeczy, owszem , może robić lepszą robotę niż poprzednia ekipa, - fajne eventy, ale to co czytam powyżej "W grudniu juz lvl Cap 60 i podobno Kali, a w lutym Assasin.. " to się nie stanie, nie ma siły. EU zawsze będzie do tyłu względem innych DN bo tak jest ustawiona polityka gry. Pozdrawiam .

Sue Holling

DN SEA - gildia Bezduszni lev 29

@HollyMae brawo, napisales to o czym wszyscy wiemy

"W grudniu juz lvl Cap 60 i podobno Kali, a w lutym Assasin.. " to się nie stanie, nie ma siły. EU zawsze będzie do tyłu względem innych DN bo tak jest ustawiona polityka gry.

Jest już potwierdzone, że wraz z 60 capem EU nie dostanie kali. Co do assassina to mowa o SEA a nie o EU...

SEA wyszło rok po kr i cn, a jeśli spekulacje się potwierdzą to różnica między tymi serwami będzie dużo mniejsza niż rok update'ów.

Dobra. Inne pytanie. Na jakim serwie gramy w EU?

Na EU jest tylko jeden serwer .

Racja mój błąd. Pomyliły mi się wersje xD. W SEA gdzie PL grają?

Bezduszni grają na Hollywood