Nowy w Rift

Witam, jestem nowym graczem Rifta i wraz z moimi znajomymi chcemy zapoznać się z tą grą. Chciałbym się dowiedzieć kilka rzeczy na jej temat, a mianowicie :

1. Czy opłaca się w tą grę jeszcze zaczynać grać?

2. Wybrać wersję EU czy US? Gdzie gra więcej ludzi (w tym i polakow)?

3. Grając na wersji EU musimy kupić jakiś dodatek za prawdziwe pieniądze lub inna rzecz aby mieć dostęp do wszystkiego co można wyciągnąć z tej gry? (rifty, raidy, sety itd)

4. Populacja na serwerach jest wysoka czy raczej pustki?

5. Jeżeli wybierzemy serwer PVP to można na nim grać PVE I PVP z taka różnicą od PVE, że jest OPENWORLD PVP? Czy przy wyborze PVP można grać tylko PVP bez raidów itd? Interesuje mnie to ponieważ ciekawią mnie walki gildii o Rifty.

6. Raidy są wymagające? Zdobywa się przedmioty na nie z dungenów 5-man itd? W podobnym systemie jak w Wowie?

7. Czy w tej grze występują walki nacji o tzw Rifty czy inne rzeczy? (patrz punkt 4)

8. Czy jest coś o co nie zapytałem a powinienem to wiedzieć?

Też jestem dość nowy w RIFT'a ale co nieco już wiem, więc mogę Ci odpowiedzieć.

1. Tak. Gra mnóstwo nowych graczy, lokacje są pełne.

2. Ja gram na EU, bo nie lubię mieć dużego pingu, w pvp nie dałoby się normalnie grać. Na EU, lokacje pełne, jak mówiłem.

3. Dodatki są chyba dwa, dają m.in. po jednym nowym Soulu dla każdej klasy. Ale co najważniejsze można je, jak i wszystko inne, kupić za pieniądze z gry, przy pomocy tzw REX'ów.

4.Pełno ludu w lokacjach startowych, więc dalej też będzie pełno.

5. Nie wiem, ja gram na PvE.

6.Nie wiem...jeszcze nie doszedłem :D

7. Tak na serwerach PvP dwie nacje walczą ze sobą, a na PvE współpracują przy RIFT'ach.

8.Tak. Śmigłowiec Bell UH-1, używany od czasów wojny w Wietnamie, nazywany potocznie "Huey", tak naprawdę nazywa się Iroquois (Irokez). :D A co do RIFTA to wg mnie, wiesz wszystko, żeby móc śmiało zacząć grać.

A na jakim serwerze gra najwiecej ludzi? Albo najwiecej polakow?

.

Powiem tak serwery pve są praktycznie połączone shardami(niby jesteś na innym ale możesz się przenośić na pozostałe)na pvp i pve dobiera ci ludzi z innych shardów jak w wowie. Ja proponuję serwer PVE Gelidra, frakcja nie ma znaczenia na serwerach pve. Oraz gildię Steel and Magic. Więcej informacji na stronie, www.steelandmagic.pl , lub już w grze.

Witam, jestem nowym graczem Rifta i wraz z moimi znajomymi chcemy zapoznać się z tą grą. Chciałbym się dowiedzieć kilka rzeczy na jej temat, a mianowicie :1. Czy opłaca się w tą grę jeszcze zaczynać grać?2. Wybrać wersję EU czy US? Gdzie gra więcej ludzi (w tym i polakow)?3. Grając na wersji EU musimy kupić jakiś dodatek za prawdziwe pieniądze lub inna rzecz aby mieć dostęp do wszystkiego co można wyciągnąć z tej gry? (rifty, raidy, sety itd)4. Populacja na serwerach jest wysoka czy raczej pustki?5. Jeżeli wybierzemy serwer PVP to można na nim grać PVE I PVP z taka różnicą od PVE, że jest OPENWORLD PVP? Czy przy wyborze PVP można grać tylko PVP bez raidów itd? Interesuje mnie to ponieważ ciekawią mnie walki gildii o Rifty.6. Raidy są wymagające? Zdobywa się przedmioty na nie z dungenów 5-man itd? W podobnym systemie jak w Wowie?7. Czy w tej grze występują walki nacji o tzw Rifty czy inne rzeczy? (patrz punkt 4)8. Czy jest coś o co nie zapytałem a powinienem to wiedzieć?

1. Oczywiście :)

2. Pomiędzy EU a US tak na prawdę nie ma większej różnicy poza pingiem, no i ilością Polaków.

3. Nie. Dokupić można tylko soule. 100% contentu jest za darmo.

4. Cały czas kogoś spotykasz.

5. Na PvE Defianci i Guardiani mogą grać razem w gildii, razem expić itp itd.. Na PvP masz open PvP i możesz tłuc przeciwną frakcję.

6. Na początkowych ogromnej filozofii nie ma, aczkolwiek później jest już trudno (dlatego tylko niewielki % gildii ma oczyszczony cały content T2, gdzie ostatnio weszły T3)

7. Masz Raid Rifty, PvP Rifty, Crafting Rifty i normalne rifty.

8. Przynależność do gildii daje Ci sporo bonusów w postaci zwiększonego expa, itp ;) Poza tym bardzo często jest tak, że trion daje creditsy za free z różnych okazji ;) No i warto levelować na random Battlefrontach ^^

Również polecam serwer Gelidra i gildie Steel and magic. Doszedłem do niej wczoraj i już 3 razy została mi udzielona pomoc od razu gdy o nią poprosiłem (czy to w quescie czy w mechanice gry) ;) Jak zaczniecie pykać dajcie znać, można pograć razem ;p Guardian Cleric 20 lvl ;)

Ja lubie bardzo open world pvp w grze z raidami i wszystkim, wiec jezeli na PVE wszyscy sa "kolegami" to raczej odpada :(

Bloodirion PVP , zapraszam. Wczoraj zacząłem razem z kumplem

PvP jest dobre również na serwerach PvE. Sam chciałem grać na shardach pvp, ale niestety gra tam mało ludzi, co sprawia że niektóre gildie poprzenosiły się na serwery PvE.

Witam, jestem nowym graczem Rifta i wraz z moimi znajomymi chcemy zapoznać się z tą grą. Chciałbym się dowiedzieć kilka rzeczy na jej temat, a mianowicie :

1. Czy opłaca się w tą grę jeszcze zaczynać grać?

2. Wybrać wersję EU czy US? Gdzie gra więcej ludzi (w tym i polakow)?

3. Grając na wersji EU musimy kupić jakiś dodatek za prawdziwe pieniądze lub inna rzecz aby mieć dostęp do wszystkiego co można wyciągnąć z tej gry? (rifty, raidy, sety itd)

4. Populacja na serwerach jest wysoka czy raczej pustki?

5. Jeżeli wybierzemy serwer PVP to można na nim grać PVE I PVP z taka różnicą od PVE, że jest OPENWORLD PVP? Czy przy wyborze PVP można grać tylko PVP bez raidów itd? Interesuje mnie to ponieważ ciekawią mnie walki gildii o Rifty.

6. Raidy są wymagające? Zdobywa się przedmioty na nie z dungenów 5-man itd? W podobnym systemie jak w Wowie?

7. Czy w tej grze występują walki nacji o tzw Rifty czy inne rzeczy? (patrz punkt 4)

8. Czy jest coś o co nie zapytałem a powinienem to wiedzieć?