Nowy zasilacz

No więc wczoraj odpaliłem sobie Elder Scrolls online i po jakimś czasie poczułem uderzający sród spalenizny. Na mój nos smród brał się z zasilacza ( mój komp ma 6 lat myślę że to zmęczenie materiału). Nie chcę spalić kompa do cna więc proszę o propozycje nowego zasilacza bo się na tym za bardzo nie znam. Mój aktualny zasilacz to Modecom Feel 500W (komp ze sklepu nie łypcie na mnie wilkiem) Dodatkowe info to to że smród jest gdy jest większe zapotrzebowanie prądu np gdy grałem w ESO Diablo 3

Proszę o pomoc ^v^

Ktoś coś?

warn_ico.png
Odświeżać można co 72h

~Leman

Zasilacz powinien od razu po zakupie zostać wymieniony , cud że nie usmażył Ci jeszcze innych podzespołów.

Ile masz przeznaczonej gotówki na nowy zasilacz?

Mam zamiar niedługo kupić nowy więc myślę że 200-250 styknie

Od siebie mogę chyba zaproponować

http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/ - plus taki że posiada modularne okablowanie

http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-series-550w-80plus-120mm-fan-cp-9020097-eu-649048/ - 550W w dość przyzwoitej cenie będziesz miał trochę energii w zapasie i możesz spać spokojnie nie martwiąc się o grilla z zasilacza tak jak z Modecom'a ;)

Ten Corsair podany przez Izzee spisze się znakomicie. Ja bym zdecydował się na niego.

Izzee praktycznie zamknął temat bo nie sensu szukać czegoś lepszego w tym przedziale cenowym ponieważ nic takiego nie znajdziesz. Sam mam corsair'a z serii vs sprawuje się ok od dość długiego czasu lecz teraz wybrałbym thermaltake'a ze względu na modularną konstrukcje.

Pięknie dzięki za odpowiedź temat do zamknięcia ^v^ a na moim starym to chyba faktycznie można tylko karkówke usmażyć

No więc wczoraj odpaliłem sobie Elder Scrolls online i po jakimś czasie poczułem uderzający sród spalenizny. Na mój nos smród brał się z zasilacza ( mój komp ma 6 lat myślę że to zmęczenie materiału). Nie chcę spalić kompa do cna więc proszę o propozycje nowego zasilacza bo się na tym za bardzo nie znam. Mój aktualny zasilacz to Modecom Feel 500W (komp ze sklepu nie łypcie na mnie wilkiem) Dodatkowe info to to że smród jest gdy jest większe zapotrzebowanie prądu np gdy grałem w ESO Diablo 3

Proszę o pomoc ^v^

Ktoś coś?

warn_ico.png
Odświeżać można co 72h

~Leman