Nowy

Siemka. Chciałbym zacząć grać w PoE i mam kilka pytań.

1. Gra opiera się na grindzie czy misjach?

2. Jak misje to czy jakoś ładnie zaznaczone na mapkach?

3. Poszczególne mapy działają jak dungeony? (Wybijesz, musisz wyjść i wejść żeby się zrespiło)

4. Jak wygląda zarabianie na tej grze?

5. Ciężka do ogarnięcia dla nowego?

6. Jaką klasę polecacie dla newbie?

1 bardziej na grindzie

2 tak wszystko jjak dla ułomnych

3 tak

4 z grindu dostajesz orby (im lepszy fart tym lepszy orb) orby sa waluta

5 ie chyba ze build bedziesz robil sam

6 jaka chcesz to bez znaczenia w sumie wszystko zalezy od buildu

Magar w PoE nie ma waluty...

Napewno się pomyliłeś bo zaspany jesteś ^^

W PoE istnieje tylko handel wymienny.

Gracz trade npc, gracz trade gracz.

Npcki jako zapłatę za zakupiony item przyjmują specjalnie przedmioty wartościowe które dropia z moobow. Jak magar pisał lecz tego nie możemy nazwać waluta.

W skrócie ... Podobny system jak w serii diablo.

oh ryly ? a za co sie wymieniasz? za orby ktore tworza walute... po za tym widac nie znasz sie na receptach z NPC bo daja nie smieci ale mozna spokojnie wyciagac od nich fajne orby luyb inne itemy.. wystarczy umiec sprzedawc itemy http://pathofexile.gamepedia.com/Vendor_recipes

Sami twórcy nazwali wszystkie orby, scrolle itd "currency items" :P

Więc jednak można je nazywać walitą.

Waluta powinna się stackowac a nie zajmować miejsce w plecaku.

Takie jest moje zdanie a słyszałem ze forum jest tolerancyjne to z gory dzięki za zrozumienie.

Stakuje się. Tylko mniejsze ilości.

Definicja waluty jest raczej inna:

Jest to pieniądz (uniwersalny) służący do wymiany (bardzo ogólnie...)

I nasze orby taką walutą są. Jesteś po prostu przyzwyczajony do jednego nominału i sposobu przedstawianiu walut w innych grach.

Zamiast złota mamy kilak orbów (nominałów można by rzec) która się stakują. Miejsce to akurat nie problem... Zawsze możesz zrobic postacie które będą je trzymać w plecaku.

Handel wymienny, a raczej barterowy miałeś na mysli to handel rzecz za rzecz. W PoE w zasadzie nie występuje. Występuje za to rzecz za pieniądz (chaosy, exalty itd, czyli walute).

Moim zdaniem to fajny ukłon w strone starszych gier.

Forum jest tolerancyjne, ale po prostu wprowadziłeś kogoś w błąd. Nic takiego.

.Zamiast złota mamy kilak orbów (nominałów można by rzec) która się stakują. Miejsce to akurat nie problem... Zawsze możesz zrobic postacie które będą je trzymać w plecaku.Handel wymienny, a raczej barterowy miałeś na mysli to handel rzecz za rzecz. W PoE w zasadzie nie występuje. Występuje za to rzecz za pieniądz (chaosy, exalty itd, czyli walute).

Dodatkowe postacie ? Skrzynki/składziku nie widziałeś ?

Handel wymienny to jedyny handel w PoE.Według mnie istnieją ludzie kupujący za kase, ale to oni w zasadzie nie występują.

Widziałem. Jest mała. I jeśli sie gra dłużej niż pare miesiący zdecydowanie nie wystarcza. Tymbardziej jak ktos prowadzi sklep. Więc tak. Dodatkowe postacie.

I... chyba nie doczytałeś.

Uściślij. Handel wymienny to każdy handel. Harauyuki pisał o barterze który w PoE nie wystepuje (albo występuja szczątkowo).

I... przecież pisałem, że w PoE tylko sie kupuje za kase czyli za walute. Ale za walute w grze.

O RL walucie nikt nic nie pisał, ale to pewnie też jest marginalne jak pisałeś.

I tak zresztą to mało ważne jest, autor chyba wszystkie odpowiedzi dostał ;)

Może jakiś mod zamknąc ten temat robi sie flame a to co miało być wytłumaczone zostało juz powiedziane

skrzynka nie jest mała chyba ze wbiles z 60 lvl w tedy jest mala (zlote itemy przed 50 lvl to praktcznie śmieci nie warte 1 alcha)

Siemka. Chciałbym zacząć grać w PoE i mam kilka pytań.

1. Gra opiera się na grindzie czy misjach?

2. Jak misje to czy jakoś ładnie zaznaczone na mapkach?

3. Poszczególne mapy działają jak dungeony? (Wybijesz, musisz wyjść i wejść żeby się zrespiło)

4. Jak wygląda zarabianie na tej grze?

5. Ciężka do ogarnięcia dla nowego?

6. Jaką klasę polecacie dla newbie?