Witam mam kilka pytań
1. czy gra jest f2p , p2w ?
2. jak z pvp ?
3. na jakim serwie zacząć lub jaka wersja ( US , EU ) jeśli takowe istnieją
4. jakie są klasy postaci ?
5. jakieś porady dla nowego ?
Witam mam kilka pytań
2. jak z pvp ?
1. Path of exile to prawdziwe f2p, itemshop to tylko kosmetyki.
2. Tak.
3. Ambush.
4. Wystarczy wpisać w google i sprawdzić.
5. Nie umieraj i podnoś wszystkie itemki, staraj się na początku nie handlować z ludzmi bo jest dużo oszustów. Znajdź sobie build.
1. O dziwo prawdziwe free to play.
2. Pvp występuję tylko na arenach. A jak w większości hns jest to tylko chwilowa odskocznia.
3. Ambush jak wyżej Ci napisano albo standard.
4. Marauder, Templar, Ranger, Shadow, Duelist, Witch i jak raz przejdziesz grę odblokowujesz Scion'a. (Rozbudowany system rozwoju pozwala na kombinowanie z klasami)
5. Zanim zaczniesz poczytaj poradniki plus wybierz postać i znajdź dla niej build na oficjalnej stronie. Uwierz mi masz małą szansę dojścia gdzieś dalej jako początkujący z własnym buildem. W wielu poradnikach które radzę poczytać zwróć szczególną uwagę na recepty gdyż dzięki nim w końcu staniesz się bogaty. Nie przejmuj się porażkami gdyż gra w miarę postępu staję się całkiem trudna a dużo zależy od Twojego ekwipunku który bez nakładów walutowych najlepszy nie będzie. A no i bym zapomniał o walucie którą w poe pełnią orby, zbieraj wszystkie i jak wyżej Ci napisano póki nie poznasz gry nie handluj z graczami gdyż pełno wszędzie oszustów którzy czyhają na nowicjuszy których łatwo ograbić.
Witam mam kilka pytań
2. jak z pvp ?