Nowy

2 dni 30 lvl gram hunter mm,do 25 jechalem na q,teraz na instancjach(dalej sie trzymac instancji?do jakiego lvl,olewac q?)

mam pytanie w sprawie mapy,pokazuje mi q i nie wiem jak sie dostac na dany obszar,jest na to jakis trick,czy trzeba googlowac i youtubowac?

btw,odstrasza mnie miasto w wow,zeby gdzies dobiec znalezc npc na q to masakra nienawidze to w grach(duze miasta)

gralem w guildwars 1,l2,cabal 1,eos,aion

Wystarczy podejść do byle jakiego guarda w mieście zapytać o npc którego potrzebujesz i zaznaczy Ci go na mapie. Ja bym Ci polecał swoją pierwszą postać expić w całości na questach.

ogólnie możesz spokojnie lvl wbić na instancjach wszystko zależy od tego jak długo musisz na nie czekać jak szybko wbijasz to je rób do 100 później już story...co do questow nie opłaca się bo tak naprawdę później jak będziesz robił alta możesz sobie sprawdzić story przed legionem a teraz pewnie zależny ci najbardziej by być w legionie jak najszybciej.

Przecież gdyby mu zależało być w legionie to ma exp boosta do 100 lvl przy zakupie legionu ....

Od jakiegoś czasu exp na dungach jest znerfiony, więc nie wiem czy to takie opłacalne. Są inne sposoby na szybki exp, ale to raczej dla "wtajemniczonych", na necie można je znaleźć ale frajdy to wiele nie daje.

Co do map "nie wiesz jak się tam dostać" to zależy od tego po której stronie konfliktu jesteś. W każdym razie;

do 60 lvl podróżujesz z buta/mouncie do poszczególnych lokacji. Każda zone jest opisana jaki przedział lvl questów ma. Kontynenty zmieniasz statkami (Ally) albo zeppelinami (horda).

Outland (dodatek TBC) - teleport w Stormwind City (ally) albo w Ogrimmar (horda)

Nortrend (Wotlk) - statek w stormwind (taki "zimowy" ma metalicznego orła czy coś takiego na dziobie) albo zeppelin w ogrimmar (rekin)

Deepholm, mount Hyjal, Vash'jr (Cata) - teleporty w takim kręgu, w Stormwind na jeziorze na górze miasta, w Ogrimmar to było chyba gdzieś niedaleko Flight mastery na klifie.

Pandaria (MoP) - Teleport w Stormwind (druga wyspa na jeziorze) Ogrimmar (Pandy mają własne zone w ogrimmarze) - pojawia się dopiero jak zrobisz questa wprowadzającego.

Draenor (WoD) - Tutaj nie jestem pewna (nie grałam w ogóle na tym dodatku) ale albo jest osobny teleport do "nowej" wersji Outlanda, albo wchodzi się przez ten do Outlanda i tam przy wejściu gada się z jakimś NPC, który cofnie czas.

Broken Isles (Legion) - to już questami będziesz tam poprowadzony, raczej się nie zgubisz :P

dziekuje za odpowiedzi

lvl 75,naciskam "Find Group",wyswietlaja sie instancje na moj lvl,jak moge wybrac instancje nizszego lvl?z gory dziekuje za odpowiedz

na DF nie da sie na niski lvl. Jak chcesz jakąś na niski lvl musisz piechotką tam pójść :)

lvl 79,wchodze na instancje (hunter mm),dmg dealer niby jestem?tank zadaje wiecej dmg jak ja,nie mam apki na dmg,ale to golym okiem widac,jak uderze moba na instancji ile mu schodzi hp,itemy za q i instancje,ocb?btw biegam z jakims pistoletem 186 max dmg

jeszcze bana dostane,ze niby bot jestem:P(zart)

Pewnie maja Heirloomy (takie przedmioty, które można kupić postacią na max lvlu a założyć na alcie (alt - kolejna postać), skalują się do lvla i zawsze są lepsze niż wszystkie inne przedmioty, które możesz założyć gdy lvlujesz). Poza tym na niższych lvlach nie przejmuj się zbytnio dmg'em względem tanka, tak naprawde dopiero na 110 będziesz mógł się zastanawiać czy ew. robisz coś źle, skoro twój dps jest za niski. Poza tym polecam stronę icyveins, tam możesz znaleźć dość sporo informacji nt. swojej specjalizacji również pod kątem lvlowania. A co do sprawdzania dps'a, healowania etc polecam addon Skada albo Recount, latwo możesz sobie instalować/aktualizować addony przez Curse Client'a.

dziekuje za odpowiedz

Na jakim serv grasz i w jakiej frakcji?

Ja gram na Defias Brotherhood w Alliance i na Magtheridonie w Hordzie

Na jakim serv grasz i w jakiej frakcji? 

Defias Brotherhood -Aly

Ogółem jak grałem sam to pierwszą postać expiłem na questach z kumplem -za***iste doznanie, a drugą już na instach na instach w WoDzie potrafiłem w 2 dni wbić 100 xD

2 dni 30 lvl gram hunter mm,do 25 jechalem na q,teraz na instancjach(dalej sie trzymac instancji?do jakiego lvl,olewac q?)

mam pytanie w sprawie mapy,pokazuje mi q i nie wiem jak sie dostac na dany obszar,jest na to jakis trick,czy trzeba googlowac i youtubowac?

btw,odstrasza mnie miasto w wow,zeby gdzies dobiec znalezc npc na q to masakra nienawidze to w grach(duze miasta)

gralem w guildwars 1,l2,cabal 1,eos,aion