Od jakiegoś czasu exp na dungach jest znerfiony, więc nie wiem czy to takie opłacalne. Są inne sposoby na szybki exp, ale to raczej dla "wtajemniczonych", na necie można je znaleźć ale frajdy to wiele nie daje.
Co do map "nie wiesz jak się tam dostać" to zależy od tego po której stronie konfliktu jesteś. W każdym razie;
do 60 lvl podróżujesz z buta/mouncie do poszczególnych lokacji. Każda zone jest opisana jaki przedział lvl questów ma. Kontynenty zmieniasz statkami (Ally) albo zeppelinami (horda).
Outland (dodatek TBC) - teleport w Stormwind City (ally) albo w Ogrimmar (horda)
Nortrend (Wotlk) - statek w stormwind (taki "zimowy" ma metalicznego orła czy coś takiego na dziobie) albo zeppelin w ogrimmar (rekin)
Deepholm, mount Hyjal, Vash'jr (Cata) - teleporty w takim kręgu, w Stormwind na jeziorze na górze miasta, w Ogrimmar to było chyba gdzieś niedaleko Flight mastery na klifie.
Pandaria (MoP) - Teleport w Stormwind (druga wyspa na jeziorze) Ogrimmar (Pandy mają własne zone w ogrimmarze) - pojawia się dopiero jak zrobisz questa wprowadzającego.
Draenor (WoD) - Tutaj nie jestem pewna (nie grałam w ogóle na tym dodatku) ale albo jest osobny teleport do "nowej" wersji Outlanda, albo wchodzi się przez ten do Outlanda i tam przy wejściu gada się z jakimś NPC, który cofnie czas.
Broken Isles (Legion) - to już questami będziesz tam poprowadzony, raczej się nie zgubisz ![:P :P]()