Nvidia GTX 550ti

Heja, mam do was pytanie jak dobrze pobawic sie karta aby ciagnela gry lepiej? Poniewaz mam asus smartdoctor'a ale za kija nie wiem jak go uzywac, jezeli ktos pomoze, to bede happy;)

chodzi tobie o podkręcanie, ściągnij MSI Afterburner i obadaj czy coś wyciągniesz z tej karty, z tego artykułu klik wynika że się kręci, ale nie ruszaj napięć dopóki nie poczytasz trochę o tym na necie

Poniewaz u mnie moge sobie podkrecic wiatraki na 100% ale watpie czy to cos da oprocz huczenia;-)

btw a pomoglbys to ogarnac? bo ja sie w gl nie znam co podkrecic i jak. Moge jedynie wiatraki a i moj system operacyjny podam.

Windows XP

SP 3

AMD Phenom 9650 Quad-Core

2,31 GHz, 3,12 GB RAM

pobrałeś i zainstalowałeś MSI Afterburner ?

tak * pobralam i zainstalowalam -.-

Większym sensem będzie zmiana Windowsa na 7 oraz podkręcenie procesora.

szkoda bo jednak 400 zl droga nie chodzi na windows 7 x64, sie pytalam w sklepie ;/

Nie oszukujmy sie, 90% z nas nie ma windowsa ze sklepu...

Nie oszukujmy sie, 90% z nas nie ma windowsa ze sklepu...

I nawet się przyznam, posiadam Windowsa 7 pirackiego, mimo że Windowsa XP mam oryginalnego, ale i tak cud, że mam jakiegoś oryginalnego Windowsa. 80% nie widziała nawet płytki...takiej błyszczącej jeżeli wiecie o czym mówie :D

Tu za 284zł: http://allegro.pl/windows-7-home-premium-64bit-box-upg-pl-f-vat-23-i2220256061.html

masz w MSI suwaki Memory Clock (MHz) i Core Clock (MHz) przesuń je w prawo i akceptuj ustawienia, ja pierdziele a co da zmiana windowsa wy barany jesteście i wypisujecie durnoty! jak nie masz programu do tego i nie wiem jaką masz wersje biosu i jaką płytę główną też nie wiem ;] w biosie procka się podkręca, najlepiej też aktualizować bios na bieżąco, zresztą więcej mu w grach da podkręcenie GPU a nie CPU. Zresztą jeśli nie masz odpowiedniego chłodzenia i nie wiesz jaka jest rewizja tego modelu to nawet łap nie pchaj do podkręcania procesora, akurat w tym modelu trzeba najpierw obadać rewizje i dopiero wtedy coś działać.

Ps.

Po co ty takie pytania zadajesz na takim forum gdzie durnoty wypisują, zarejestruj się na Benchmark.pl albo Pclab.pl i tam na forum w dziale podkręcanie/overclocking zapodaj temat, tam są takie wyjadacze że ci wszystko wytłumaczą na tip-top, a nie będą radzić kupno windowsa. SZOK

dla twojej karty stabilne ustawienia to mniej więcej:

Memory Clock- 1250-1320 MHz, a core clock 1000- 1050 MHz

Heja, mam do was pytanie jak dobrze pobawic sie karta aby ciagnela gry lepiej? Poniewaz mam asus smartdoctor'a ale za kija nie wiem jak go uzywac, jezeli ktos pomoze, to bede happy;)