NWN 2 a Dragon Age

Witam, mam pewien problem gdyż nie wiem jaką grę kupić. Grałem kiedyś w NWN 1 i baaaardzo mi się podobał, a nie wiem jak jest z 2. Myślę także nad kupnem Dragon Age Początek. Jeśli możecie napiszcie swoje opinie co do tych gier ;).

Jesli grałes w NWN1 to NWN2 tym bardziej ci sie spodoba ;)

Uwierz grałem w to i NWN2 jest gra za**** naprawde ;)jest owiele lepsza od 1 ;) chociaz obie dobre :D

A co z Dragon Age? Podobno spadkobierca Wrót Baldura :D

Nie grałem w RPG'i (w Baldur's Gate też nie ;/) ale u kumpla zagrałem chwilkę w Dragon Age (jedynkę) i muszę powiedzieć, że gdybym miał teraz hajs to byłaby to jedna z nielicznych gier które mógłbym kupić bo niewiele gier mnie zadowala ; ) Fajna grafika, niezły klimat i ogólnie niezła grywalność, mimo tego, że grałem krótko oceniam pozytywnie, tak jak wiele dobrych opinii w sieci i mediach.

Pozdrawiam!

Obie sa slabe. Mowie szczerze tak jak mysle, bo choc gry zebraly niezle oceny, tak bardzo duzo im brakuje do tego, aby na tak dobre noty zasluzyc. NWN2 jest gorszy od czesci pierwszej. Fabula nie powala, nasi towarzysze sa kompletnie bezplociowi, a diablecie udajace Anne z Tormenta jest wrecz zalosne. Oczywiscie nie jest to zly RPG, ale na rynku jest tyle lepszych produkcji, ze nie arto w niego inwestowac (o ile nie grales w te produkcje, ktore mam na mysli).

Dragon Age niby spadkobierca Baldura, ale z tym pierwszym na tyle wpsolnego, ze i tu i tu mamy miecze i czary. To chyba wszystko, bo tutaj fabuly w zasadzie nie ma, a towarzyszacy nam NPCe nie maja absolutnie jaj. Zupelnie tak, jakbysmy gadali z jakimis epizodycznymi postaciami, a nie tymi, z ktorymi przeciez tak czesto musimy gadac. Gre ratuje niezly system walki, choc tej jest mimo wszystko za duzo, przez co nawet to udane jej rozwiazanie bardzo szybko zaczyna nudzic.

Obie gry oceniam na 6/10, dosyc wysoko, bo mimo swojej szarosci, gra sie w nie w miare przyjemnie.

I tak sonie mysle... Skoro koniecznie chcesz wybierac pomiedzy tymi dwiema grami, to moze zainteresuj sie DA. Bo jesli w Nevera jedynke grales, to wiesz z czym to sie je i zupelnie nic cie nie zaskoczy, a grajac w Dragon Age poznasz przynajmniej cos nowego.

Dzz, to jakiego rpg byś polecił (tylko nie stare jak BG, IWD, Torment) bo we wszystko to grałem i znam na pamięć ;). Wiem że już nie robią takich gier jak kiedyś dlatego wybieram pomiędzy dwoma najnowszymi i najlepszymi, chyba że są jeszcze jakieś o których nie wiem ;).

No tak, skoro grales w te klasyki, to pewnie ciezko bedzie cos znalezc. Ja osobiscie nie przepadam za tymi nowymi RPGami, wiec mi sie one nie podobaja. Ale jak napisales, ze grales w te gry, to jestem tym bardziej przekonany, ze taki Dragon Age cie nie zachwyci (choc mozesz spedzic dosyc milo czas, tak jak ja). Wiec jak mowilem, z tych 2 to polecam DA2.

A jesli nie to, no to moze te gry:

- KoTOR 1

- Arcanum przypowieść o maszynach i magyi (nie gralem, ale slyszalem same dobre opinie)

Ja jestem wielkim fanem Dragon Age i bardzo ta gre ci polecam , cala gre przeszedlem w okolo 26h razem z niektorymi zadaniami pobocznymi ale szczerze ominalem jakies 75% questow pobocznych wiec zabawy jest duzo. A co do NWN to gierka tez bardzo fajna ale mi bardziej podeszlo Dragon Age ;)

Jeśli jesteś fanem cRGP to wśród nowszych pozycji nie znajdziesz nic ciekawego.

Polece podobnie jak Dzz:

- KoTOR I & KoTOR II

- Arcanum: Of Steamworks and Magic Obscura

Co do gier o które pytasz, NWN 2 + dodatki.

Dragon Age jak dla mnie, tylko nie kupuj drugiej części, bo to porażka.

Ja polecam NWN 2 grałem i było miodzio może podam + i -

+ Tworzenie własnego bohatera (super)

+ wciąga

+ bardzo dużo czarów

+ multi

+ fabuła

+ ładna grafika

+ nawet ciekawe lokacje

+ muzyka

- może nieco już znudzić fanów bg

- sterowanie

- gra dla niektórych jest nieco gorsza od jedynki

Mi to czasem nudzą się te nowsze gry.Dzisiejsi twórcy gier nie mają już takiej wyobraźni jak kiedyś :(.Lubie sobie czasem odpalić Baldur's Gate,Icewind dale lub inną grę to, jak włącze jedną z nich, to już gram pare godzin:P

NWN2 z dodatkami masakruje DA. Do tego masa modów od graczy i świetne multi( zwłaszcza servery rpg).

Dzięki wszystkim za rady, widzę że i NWN2 i Dragon Age jest wychwalany więc najpierw kupie NWN2, a kiedy przejdę kupię DA (w empiku DA jest po 50 zł jak dla mnie za taką gre to nic).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nie chcę tworzyć nowego tematu, ale za pare godzin będę miał NWN2 od kuzyna (dostał go razem z kartą graficzną), ale niestety napisał mi także że jest w wersji angielskiej. I tu moja prośba czy mógłby ktoś podać link do pełnego polskiego spolszczenia?? Bardzo proszę.

PEŁNE POLSKIE SPOLSZCZENIE

Pozdrawiam!

HardCore ale mi chodzi o pełne spolszczenie (polski dubbing) ;)

Tutaj coś znalazłem:

http://forum.programosy.pl/-vp447650.html

Pozdrawiam!

EDIT!: Podałem poprzednio link. Teraz jest poprawny: http://forum.programosy.pl/-vp447650.html =

Jeślij chcesz aby gra była długa , kupuj NWN2 i dodatki :D.Jeżeli chcesz aby gra nie była za długa , ani za krótka i miała równie ciekawą fabułę to polecam Dragon Age (około 30h gry :D) , ale nie kupuj nigdy 2.Nie dość , że grafika taka jak w jedynce praktycznie tylko poprawione szczegóły , i większe wymagania to na dodatek gre całą w 100% idzie przejść w 6h......

Obie gry są warte uwagi i jak najbardziej polecam

Jak chcesz to Ci mogę sprzedać NWN2, bo ją mam i już nie gram :) Ale ogólnie jest to kawał dobrego RPG :)

Witam, mam pewien problem gdyż nie wiem jaką grę kupić. Grałem kiedyś w NWN 1 i baaaardzo mi się podobał, a nie wiem jak jest z 2. Myślę także nad kupnem Dragon Age Początek. Jeśli możecie napiszcie swoje opinie co do tych gier ;).