o czym napisać poradnik, tuto rial , może film nagrać żeby zdjąć parę ptk. piszcie w odpiwedzi
O czym napisac poradnik, tutorial , może film nagrać żeby z
lol, napisz z takiej gry, jaką znasz bardzo dobrze, tak, żeby poradnik komuś się przydał.
P.S. Mogę się mylić, ale tutorial i poradnik to to samo
znam wszystkie gry ^^
Np z Rifta by się przydał. Mało informacji jest na jego temat, a gra fajna.
Takich gier jest duzo.
o czym napisać poradnik, tuto rial , może film nagrać żeby zdjąć parę ptk. piszcie w odpiwedzi
Na początku zrób poradnik o swojej ulubionej grze, którą znasz bardzo dobrze. Popularności i tak nie chcesz zyskać (a te punkty zdjąć), więc nie będzie problemu gdy to będzie oklepany temat. Jeżeli to ci wyjdzie, pokażesz nam swoje dzieło, to weźmiesz się za kolejny, już konkretny. Z tematu wybierzesz to co ludzie proponują i nakręcisz unikalny poradnik.
Jeżeli chcesz napisać poradnik, to wtedy postaraj się naprawdę i zrób od razu o czymś konkretnym, co się przyda i będzie taki poradnik unikalny. Sam bym zrobił video, bo ludzie chętniej oglądają niż czytają, a poza tym przy nagrywaniu jest więcej radochy.
Z mojej strony, konkretnie, to mógłbyś zrobić poradnik do Shakes&Fidget; którą klasę i rasę najlepiej dobrać, jak jechać ze statystykami itp. Na ich forum masz materiały do tego, ale jakby ktoś z tego skleił filmik na YT i dodał jakieś porady jak grać dalej (jak najlepiej dropić, kiedy jakie dungi i może jak zarabiać w grze w kubki, szybko klucze czy grzyby dropić), to myślę, że sporo osób by z tego skorzystało.
Druga gra o której mało się pisze, a może przydałby się poradnik do tego, to Terraria. niby jest ta wiki z receptami, ale w formie video było by spoko. Poza tym porady jak dobrze odnajdywać kolejne biomy czy jak łatwiej pokonać niektórych bosów, gdzie jest ta piekielna kuźnia i co nas tam czeka, itp. Ogólnie niedawno wszedł nowy patch z nowymi pierdółkami, więc pewnie będzie o czym gadać, albo pisać.
Tyle ode mnie, może oprócz autora tematu, ktoś jeszcze skorzysta.