na początku grając w kala miałem dobre wrażenie , i fakt, ja zapamiętałem początek mojej "przygody" z kalem bardzo dobrze... niestety im dalej się w to brnie tym więcej widzi się wad:
po 1. expienie [zrobienie lvla 62+ samemu zajmuje ok. miesiąca]
po 2. honor system [pomijajaąc fakt że to nieudolny plagiat z wowa,to godziny tych aren to porażka]
po 3. koszmarny brak balansu między jobami,po lvlu 65 hermit leje wszystkich jak leci a EAmoże każdego na max 3 hity zdjąc,gdy inni tylko stoją i mogą się gapić,porażka
po 4. gra jest pełna wszelkiej maści bugów,errorów,i jest poligonem dla hackerów,pełno tu 1hh[1 hit hacków] undergroundów botów i wszelkiej innej okropności
po 5. a co za tym idzie ekonomia,która także jest skopana
po 6. community - większość [choć nie wszyscy] z tych tzw. "high - lvli" to ludzie którzy myslą że są ultra mastah etc i że jak wygrają cw bądź zsinują jakiegoś low lvla to chrzanią jacy to są super , choć tak naprawde niezłe z nich buraki [btw,moja prywatna obserwacja,ok.70% s2 rankingu to palacze...czyżby jacyś frustraci?]
po 7. jeżeli pozostałych punktów nie chce ci się czytać , KONIECZNIE PRZECZYTAJ TO :
w tej grze jest najbardziej skandaliczna obsługa,GMi którzy nie znają angielskiego i nie są w stanie pomóc,jak cie shaczą z podowu DB hacka [tak,data base,kiedyś skradziono im data base i hackowano najlepszych graczy jak leci,a gmi powiedzieli "przepraszamy,nie możemy pomóc" łamanym angielskim]to masz problem,ich angielski na ich homesite jest niezrozumiały , dlatego to nic dziwnego w tej grze gdy po pół roku gry nagle wszystko ci znika i już nic nie możesz zrobić
pomijam już takie fakty jak zapowiedź drugiego joba który nigdy nie nadejdzie i jakieś updaty co bardziej irytują graczy niż dają im fun
sam miałem tam lvl 61 i naprawdę tej gry nie polecam,to jest fajna ciekawostka na 1 miech,ale po lvlu 50 ta gra to już nie rozrywka a katorżnicze klepanie w jednym spocie,
gdy przeskoczyłem na rappelza to sobie pomyślałem "o k... ile czasu straciłem na ten szit[kalonline]"
to wszystko,mam nadzieje że mój post uratuje kogoś od tego mmo