O programie do kradziezy [nazwa edit by mod]

Siemka! Znalazłem w internetach taki mały programik, który generuje klucze z gier do steama i testuje je.

Mój avast wykrywa w nim 3 wirusy, ale używam go kilka tygodni i jak narazie nie widzę szkodliwych efektów. Prawdopodobnie jak to w takich programach, musi coś być.

Po prostu odpalamy ten program podczas działania steama i czekamy. Jak dotąd udało mi się zdobyć nim 2 gry : Portal i Dead Island, więc całkiem nieźle.

Nie wrzucam skana, jeśli ktoś nie chce to niech nie ściąga.

[cut] - Dzz'

UWAGA: Ściągasz na własną odpowiedzialność. Nie wiem co tam siedzi i nie chcę odpowiadać za ewentualne szkody

warn_ico.png
Dwa poziomy na drabince kar, a to za reklamowanie oprogramowania, ktorego nie tolerujemy. Linka wykasowalem, ale temat zostawiam poki co otwarty, bo wywiazala sie jako taka ciekawa dyskusja, ktora moze cos poniektorym uswiadomic. - Dzz'
Siemka! Znalazłem w internetach taki mały programik, który generuje klucze z gier do steama i testuje je.Mój avast wykrywa w nim 3 wirusy, ale używam go kilka tygodni i jak narazie nie widzę szkodliwych efektów. Prawdopodobnie jak to w takich programach, musi coś być.Po prostu odpalamy ten program podczas działania steama i czekamy. Jak dotąd udało mi się zdobyć nim 2 gry : Portal i Dead Island, więc całkiem nieźle.Nie wrzucam skana, jeśli ktoś nie chce to niech nie ściąga. [cut] - Dzz'UWAGA: Ściągasz na własną odpowiedzialność. Nie wiem co tam siedzi i nie chcę odpowiadać za ewentualne szkody

O ile mi wiadomo nie można na forum reklamować pirackich oprogramowań także temat zaraz zniknie.

fajny opis ale coś wątpię ludzie by się tak dorobili na sprzedaży kont z grami że głowa mała narazie znalazłem jakie virusy ma ten program i jak myślicie opłaca się ściągać ?

https://www.virustotal.com/file/d0097456d5392e496c31ac186a123c070f2e54fc6fbd92b3a4086f8fe5e13280/analysis/1319834596/

ma 2 wirusy :

Trojan/Generic.pklp

WS.Reputation.1

nie wiem czy są groźne czy nie piszą niby że nie ale za dużo o tym nie czytałem

Siemka! Znalazłem w internetach taki mały programik, który generuje klucze z gier do steama i testuje je.Mój avast wykrywa w nim 3 wirusy, ale używam go kilka tygodni i jak narazie nie widzę szkodliwych efektów. Prawdopodobnie jak to w takich programach, musi coś być.Po prostu odpalamy ten program podczas działania steama i czekamy. Jak dotąd udało mi się zdobyć nim 2 gry : Portal i Dead Island, więc całkiem nieźle.Nie wrzucam skana, jeśli ktoś nie chce to niech nie ściąga. [cut] - Dzz'UWAGA: Ściągasz na własną odpowiedzialność. Nie wiem co tam siedzi i nie chcę odpowiadać za ewentualne szkody

Narysowałem se w paincie piniadzę i jak je wydrukowałem to były jak prawdziwe.

A i tez jak wpisałem w cmd format c:\ to powiększyła mi się partycja z 90 gb na 180gb.

POLECAM NAPRAWDE DZIAŁA!

Stary pokaz jakieś dowody. A nie pierdu pierdu.

Teraz tylko czekać na idiotów, którzy ściągną tego trojana i będą płakać, że im ukradli konto na steamie.

ps: Symantec jest jednym z najniebezpiecznieszych wirusów na świecie

W momencie którym zrozumiałem że on nie żartuje naprawdę padłem na ziemię ze zgrozy. Ludzie, douczcie się na podstawowe tematy zanim się wypowiecie, bo robicie z siebie KOM-PLET-NYCH idiotów! To co napisałeś nawet nie jest zabawne, to jest po prostu żałosne.

A co do samego "programu"... niezależnie od tego co pokazują wyniki jakoś nie chce mi się wierzyć że ten program jest czysty. Przede wszystkim, jaką korzyść czerpie z tego programu autor? Bo nikt normalny nie naraża się dla zwykłego chciwego usera, który chce mieć grę za darmo (a pisanie softu łamiącego system taki jak Steam pewnie byłoby ścigane). Ruszcie głową...

W momencie którym zrozumiałem że on nie żartuje naprawdę padłem na ziemię ze zgrozy. Ludzie, douczcie się na podstawowe tematy zanim się wypowiecie, bo robicie z siebie KOM-PLET-NYCH idiotów! To co napisałeś nawet nie jest zabawne, to jest po prostu żałosne.A co do samego "programu"... niezależnie od tego co pokazują wyniki jakoś nie chce mi się wierzyć że ten program jest czysty. Przede wszystkim, jaką korzyść czerpie z tego programu autor? Bo nikt normalny nie naraża się dla zwykłego chciwego usera, który chce mieć grę za darmo (a pisanie softu łamiącego system taki jak Steam pewnie byłoby ścigane). Ruszcie głową...

Żałosnym idiotą to ty jesteś pisałem szybko i trochę pogmatwałem chodziło mi o WS.Reputation.1 i o Trojan/Generic.pklp poprostu skopiowałem zła rubrykę każdemu się zdarzają błędy ...

Jeśli program opierał się na BRUTE force to możliwe jest takie generowanie kluczy... po prostu zajęłoby to od groma i jeszcze trochę czasu. A o wykorzystaniu brute force wnioskuje z nazwy pliku :

File name: GiftGuestPassBruteforcer v2.0.exe

Niemniej tylko głupiec bo z tego skorzystał - szkoda konta steam.

Żałosnym idiotą to ty jesteś pisałem szybko i trochę pogmatwałem chodziło mi o WS.Reputation.1 i o Trojan/Generic.pklp poprostu skopiowałem zła rubrykę każdemu się zdarzają błędy ...

Cytacik ze strony Symanteca:

WS.Reputation.1 is a detection for files that have a low reputation score based on analyzing data from Symantec’s community of users and therefore are likely to be security risks. Detections of this type are based on Symantec’s reputation-based security technology. Because this detection is based on a reputation score, it does not represent a specific class of threat like adware or spyware, but instead applies to all threat categories.

Jak widać, WS.Reputation.1 nie oznacza konkretnego wirusa, ale raczej wykrycie pliku o niskiej reputacji wg Symanteca (na podstawie jakiejś ich technologii). Krótko mówiąc, takie ostrzeżenie niekoniecznie dotyczy - jak to nazwałeś - jednego z najbardziej niebezpiecznych wirusów na świecie. Ciężko mówić o takim, jeśli nie mamy podanych konkretów. Zresztą, skoro treść posta zmieniłeś to nie masz wątpliwości co do tego że napisałeś coś naprawdę głupiego, więc najlepiej byłoby po prostu przyznać brak wiedzy na temat o którym mówisz [sam brak wiedzy zły nie jest, złe jest pisanie bzdur bez tej wiedzy i sprawdzenia czy mamy rację czy też nie].

@Dark: racja, jakikolwiek bruteforce potrzebowałby albo superkomputera, albo botneta (przykładowo, jeśli klucz ma 20 znaków w systemie szestnastkowym [0123456789ABCDEF jako dopuszczalne znaki] to już sama liczba dozwolonych kombinacji to 2^80 - domowy komputer męczyłby się nad tym tak na oko kilka lat, jeśli nie dłużej :)). Naprawdę, ludzie... nie bawcie się w takie rzeczy. Nie dajcie się nabrać że ktoś powie wam jak ukraść klucze z czegokolwiek tak całkowicie altruistycznie, bo może to was kosztować o wiele więcej niż oryginalna gra...

@n4zArh to jest chyba logiczne żeby poprawić błąd po za tym nie rób z siebie jakiegoś mędrca,wszech wiedzącego bo gówno wiesz i próbujesz się popisać, a tylko z tego wychodzi zadumany kretyn

Jak dotąd udało mi się zdobyć nim 2 gry : Portal i Dead Island

Jeżeli się tyle męczyłeś co opisywał kolega wyżej.To najzabawniejsze jest to,że te dwie gierki można zdobyć zupełnie za darmo.Piszesz,że "Nie wrzucam skana, jeśli ktoś nie chce to niech nie ściąga.",samo to już odstrasza,bo jeżeli plik był by czysty i chciałbyś,aby inni z tego skorzystali to czemu miał byś nie wrzucać scana.?

To jest taka sama prawda że ten program działa jak "początkowo hacki do metina 2" na yangi(nie wiem jak jest teraz).

Jakiś idiota zobaczy takie coś podjara się a potem płacz i lament że ukradli konto. Kiedyś był temat o tym co robić aby być bezpiecznym w sieci. Najważniejsze to myśleć co się robi a nie na hura..

Wątpie by ten program działał. Serio Steam nie blokuje konta po wpisaniu x razy nieprawidłowego kodu?

Ake wy macie problemy...Zwykly zwyczany keyloger pewnie i tyle. Jak ktos sciagnie to bedzie mial pewnie po kontach:)

@up dodaj do swojej wypowiedzi to "Jak dotąd udało mi się zdobyć nim 2 gry : Portal i Dead Island, więc całkiem nieźle." i gotowe ;p

Siemka! Znalazłem w internetach taki mały programik, który generuje klucze z gier do steama i testuje je.

Mój avast wykrywa w nim 3 wirusy, ale używam go kilka tygodni i jak narazie nie widzę szkodliwych efektów. Prawdopodobnie jak to w takich programach, musi coś być.

Po prostu odpalamy ten program podczas działania steama i czekamy. Jak dotąd udało mi się zdobyć nim 2 gry : Portal i Dead Island, więc całkiem nieźle.

Nie wrzucam skana, jeśli ktoś nie chce to niech nie ściąga.

[cut] - Dzz'

UWAGA: Ściągasz na własną odpowiedzialność. Nie wiem co tam siedzi i nie chcę odpowiadać za ewentualne szkody

warn_ico.png
Dwa poziomy na drabince kar, a to za reklamowanie oprogramowania, ktorego nie tolerujemy. Linka wykasowalem, ale temat zostawiam poki co otwarty, bo wywiazala sie jako taka ciekawa dyskusja, ktora moze cos poniektorym uswiadomic. - Dzz'