O zgrozo, szukam filmu!

Witam!

Chciałem napisać ten temat już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz wzięło mnie na wypocenie swoich wymagań co do filmu. Filmy, które ostatnio mnie zaczarowały. Szukałem im podobnych:

Hansel i Gretel: Łowcy czarownic - klimat średniowiecza, potyczki z prawem, listy gończe, czarownice, łowcy demonów itp. - mniam!

Django - współczesny Western z nutką humoru jak i ostrych akcji. Czekam aż Jeździec znikąd(The Lone Ranger) wyjedzie na DvD, albo pojawi się w znośnej jakości w internecie. (Oglądałem jeszcze But Manitou). Proszę Was tylko o nie podawanie starych Westernów z lat 70 :)

Transporter - wszystkie części, najbardziej pierwsza. Podobała mi się bardzo gra głównego aktora. Podobała mi się akcja. Wszystko, czego oczekiwałem od filmu akcji.

No i uwielbiam komedie sensacyjne/akcji. Jackie Chan - kocham tego gościa.

No więc? Do dzieła. Myślę, że niektóre filmy które wymienicie już oglądałem, więc postaram się jakoś uzupełniać listę, która na razie pozostanie pusta :) Jednak nie poddawajcie się po jednym poście i szukajcie mi dalej!

Lista filmów, które oglądałem, a które wymieniliście:

-Godziny Szczytu

-Szybcy i wściekli wszystkie części

-Harry Potter wszystkie części

-Sherlock Holmes obie części

-Kowboje z Shanghaju.

@edit

Dobra, dzięki Wam mam do obejrzenia jakieś 20 filmów + te, które już są na mojej liście. Dzięki!

Obejrzyj sobie Van Helsinga jeżeli lubisz Hansel i Gretel. Oprócz tego w klimatach średniowiecza: Królestwo Niebieskie

Jeżeli Transporter to oczywiste jest, że wszystkie części Szklanej Pułapki ale wątpię, żebyś jeszcze ich nie widział.

No i na koniec jeżeli Jackie Chan to Rush Hour musisz obejrzeć ( Godziny Szczytu).

Hmm jeśli spodobał Ci się Django to zobacz inne filmy Tarantino jak np. Sukiyaki Western Django(tylko 2 western'y chyba 'stworzył') oraz jeśli chodź coś w stylu Van Helsing'a, jak kolega wyżej polecił bym Polowanie na Czarownice z Nicolasem Cagem ^^

Jak z Jackiem Chanem to "Kowboje z Szanghaju". Mega film ze wspaniałą obsadą.

Jak podobał ci się "Transporter" to może podejdzie ci "XXX" z Vine Dieslem.

No i może jeszcze któraś część "Szybcy i Wściekli".

A no i " Abraham Lincoln:Łowca Wampirów"

Jak podobał Ci się transporter to może przypadnie Ci do gustu Na Fali.

z fajnieszych i nowszych westernów masz, Tombstone, 3.10 do Jumy, Bez Przebaczenia, Prawdziwe Męstwo, Maverick, Appaloosa, Wyatt Earp - pogrubiłem te które dla mnie najbardziej się podobały

z tych filmów z motywami czarownice demony itd. hmmm obadaj Constantine (wypas film ale akcja się dzieje w 21 wieku), oczywiście seria Harry Potter (wiem wiem przez ten film może się pojawić lekki hejt, ale to nie zmienia faktu że seria jest bardzo fajna), Gwiezdny Pył (trochę romantiko ale rozrywka jak najbardziej OK, a rola de niro na maksa śmiechowa), Królewna Śnieżka i Łowca ( film elegancki, czarownice, magia, średniowiecze i zakręcone krasnoludki polecam.... gdyby tylko nie odtwórczyni głównej roli kobieta o jednym wyrazie twarzy, na szczęście Charlize Theron podbija poziom o kilka punktów), Polowanie na czarownice (skoro podobał się tobie Hansel i Gretel to muszę napisać o tym filmie, pasuje do twojego opisu jak w mordę strzelił), Nieustraszeni Bracia Grimm (bardzo przyjemny film i też pasuje jak w mordę strzelił hehe), Solomon Kane: Pogromca zła ( coś jak Van Helsing film pasujący jak najbardziej do szukanych przez ciebie), Vidocq (jeden z moich ulubionych filmów, może nie średniowiecze ale motywy z magią pasują)

co do transportera, koniecznie obadaj Adrenalina i Adrenalina 2

co do filmów sensacyjnyh, akcji hmmm. może trochę offtop bo wymienię filmy bardziej kryminalne ALE uwielbiam tego reżysera więc musisz obadać wszytko co nakręcił Guy Richie

a więc, Przekręt, Rock n' Rolla, Porachunki, Revolver i oczywiście 2 części Sherlocka Holmesa

Skoro podobał Ci się Transporter to polecam film Parker z tym samym aktorem :)

Lista zedytowana, propozycje przyjęte. Jeszcze raz dzięki.

Red lights z Robertem De Niro, za***isty.

Serie "Adrenalina", "Koliber"

Obejrzyj Pozdrowienia z paryża, dla mnie jedna z lepszych ról Travolty :D

http://www.filmweb.pl/film/Pozdrowienia+z+Pary%C5%BCa-2010-491360#

Witam!

Chciałem napisać ten temat już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz wzięło mnie na wypocenie swoich wymagań co do filmu. Filmy, które ostatnio mnie zaczarowały. Szukałem im podobnych:

Hansel i Gretel: Łowcy czarownic - klimat średniowiecza, potyczki z prawem, listy gończe, czarownice, łowcy demonów itp. - mniam!

Django - współczesny Western z nutką humoru jak i ostrych akcji. Czekam aż Jeździec znikąd(The Lone Ranger) wyjedzie na DvD, albo pojawi się w znośnej jakości w internecie. (Oglądałem jeszcze But Manitou). Proszę Was tylko o nie podawanie starych Westernów z lat 70 :)

Transporter - wszystkie części, najbardziej pierwsza. Podobała mi się bardzo gra głównego aktora. Podobała mi się akcja. Wszystko, czego oczekiwałem od filmu akcji.

No i uwielbiam komedie sensacyjne/akcji. Jackie Chan - kocham tego gościa.

No więc? Do dzieła. Myślę, że niektóre filmy które wymienicie już oglądałem, więc postaram się jakoś uzupełniać listę, która na razie pozostanie pusta :) Jednak nie poddawajcie się po jednym poście i szukajcie mi dalej!

Lista filmów, które oglądałem, a które wymieniliście:

-Godziny Szczytu

-Szybcy i wściekli wszystkie części

-Harry Potter wszystkie części

-Sherlock Holmes obie części

-Kowboje z Shanghaju.

@edit

Dobra, dzięki Wam mam do obejrzenia jakieś 20 filmów + te, które już są na mojej liście. Dzięki!