Obecny komputer w grze Blade Soul i pozakupie ramu jak bedzie

Siemanko, grywam sobie teraz w Blade Soul na ustawieniach low i pytanie jest takie czy jak zmianie ramy na ddr3 8gb to będę mógł pograć na high? I po wymianie pasty termicznej i dokładnym wyczyszczeniu kompa

Moj komputer : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz Technologia Kentsfield 65nm

3,00GB 2-Kanałowy DDR2 @ 333MHz

ASUSTeK Computer INC. P5G41-M LX

GeForce GTS 450

Siemanko, grywam sobie teraz w Blade Soul na ustawieniach low i pytanie jest takie czy jak zmianie ramy na ddr3 8gb to będę mógł pograć na high? I po wymianie pasty termicznej i dokładnym wyczyszczeniu kompa Moj komputer : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz Technologia Kentsfield 65nm 3,00GB 2-Kanałowy DDR2 @ 333MHz ASUSTeK Computer INC. P5G41-M LX GeForce GTS 450

Jak ty chcesz wsadzić ddr3 do slotu ddr2? Chyba, że zmieniasz całą płytę główną bo inaczej się nie da.

Rzeczywiście pomyliłem moja płyte z P5G41T-M LX a ile wyniesie gdzies cena ddr2 8gb do 250zł sie znajdzie ?

kupowanie 8 gb ramu ddr2 się nie opłaca. Dozbieraj na płytę oraz procka bo ciężko będzie znaleźć dobrą obsługującą lga 775

8gb byś się wyrobił w 250 złoty, ale to nie ma sensu, bo za te 250 kupisz już płytę obsługującą ddr3

Rzeczywiście pomyliłem moja płyte z P5G41T-M LX a ile wyniesie gdzies cena ddr2 8gb do 250zł sie znajdzie ?

Jeśli dobrze poszukasz to może znajdziesz, ale myślę że łatwiej będzie znaleść za około 300 zł. Słabszych niż 800 MHz nie polecam.

OK, żeby odpalić Blade Soula na high za ile muszę PC złożyć ? I za ile gdzieś bym sprzedał teraz tego co mam

Sprzedałbyś swój na olx/allegro. Stary post, ale wymagania pewnie te same http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Blade-Soul-Znamy-wymagania-sprz%C4%99towe-WYSOKIE . Jeżeli są takie same, to licz płyta 200, taka karta jak pisze w newsie to 200 złoty, 4gb ramu 100+, procek nie drogo. Warto dołożyć i kupić coś lepszego, a nie składać po 1 grę. Tu masz zestaw za 1300 złoty - Myślę, że w zupełności by wystarczył.

A obecny komputer za ile pojdzie?

Siemanko, grywam sobie teraz w Blade Soul na ustawieniach low i pytanie jest takie czy jak zmianie ramy na ddr3 8gb to będę mógł pograć na high? I po wymianie pasty termicznej i dokładnym wyczyszczeniu kompa

Moj komputer : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz Technologia Kentsfield 65nm

3,00GB 2-Kanałowy DDR2 @ 333MHz

ASUSTeK Computer INC. P5G41-M LX

GeForce GTS 450