Obraz dysku

Siemka mam programik Norton Ghost... stwierdzilem ze nie bede sie bawił w formatowanie skoro moge se zrobic image dysku.

I teraz tak... od pewnego czasu siadl mi Internet Explorer. Chodzi o to ze FireFox dziala normalnie a IE przy probie wlaczenia poprostu zawiesza sie i nadaje (brak odpowiedzi).

Wiec przeskanowalem system AVG i nic... wiec se mysle odpale Nortona Ghosta i zrobie przywracanie systemu. I d*pa. Przy probie kaze mi zrobic to

loleknh.jpg

Moje pytanie o co chodzi? Rozumiem ze program prosi o to bym ten image(czyli kopia zapasowa systemu) zostla wypalona na CD i od niej zrobil przywracanie systemu... tak? Jak ja mam to zrobic skoro kopia zajmuje u mnie grubo ponad 10GB? a na DVD tyle nie wchodzi...

Bawil sie ktos Norton Ghostem? Jakies propozycje?

Raczej nic z tym nie zrobisz, jedyne co możesz to zmniejszyć image. U mnie w szkole używamy obrazów, ale mamy na nich tylko te najważniejsze rzeczy.

Raczej nic z tym nie zrobisz, jedyne co możesz to zmniejszyć image. U mnie w szkole używamy obrazów, ale mamy na nich tylko te najważniejsze rzeczy.

No wlasnie problem w tym ze ten obraz to sama Vista + stery +jakies programiki po pare mega(WinRar, ACDSee itp.).... Ehhh no dobra a ma ktos pomysl czemu mi IE wysiadlo?

A czy IE to rzeczy Ci niezbędna? Możesz używać Chrome, Mozille, Opere, itd... Więc nie widze powodu, dla którego musiał byś się grzebać z naprawą IE.

A czy IE to rzeczy Ci niezbędna? Możesz używać Chrome, Mozille, Opere, itd... Więc nie widze powodu, dla którego musiał byś się grzebać z naprawą IE.

Osobiscie uzywam IE tlko do sciagniecia FireFoxa :D... Ale nie ktore instalatory programow/gier z niego kozystaja... np. Age Of Conan nie wyswietla mi newsow bo mam cos z tym IE...

Inne pytanie... Wie ktos jak odinstalowac IE? :DKiedys pamietam robilem to z poziomu windowsa.. Ale teraz nie mam pojecia gdzie i jak to robilem :)

Nie wiem jak to jest w Viscie, ale może podobnie jak w xp - Panel Sterowania>Dodaj lub Usuń programy>Dodaj/Usuń składniki systemu Windows.

Tak tylko że w XP ten sposób nie kasował całego IE, a potem często wynikały różne problemy spowodowane "usunięciem".

//Być może, nigdy nie miałem problemu z IE, ale usuwałem parę razy... - R3m4ke

a może płyta Dual Layer ? :D

Siemka mam programik Norton Ghost... stwierdzilem ze nie bede sie bawił w formatowanie skoro moge se zrobic image dysku.

I teraz tak... od pewnego czasu siadl mi Internet Explorer. Chodzi o to ze FireFox dziala normalnie a IE przy probie wlaczenia poprostu zawiesza sie i nadaje (brak odpowiedzi).

Wiec przeskanowalem system AVG i nic... wiec se mysle odpale Nortona Ghosta i zrobie przywracanie systemu. I d*pa. Przy probie kaze mi zrobic to

loleknh.jpg

Moje pytanie o co chodzi? Rozumiem ze program prosi o to bym ten image(czyli kopia zapasowa systemu) zostla wypalona na CD i od niej zrobil przywracanie systemu... tak? Jak ja mam to zrobic skoro kopia zajmuje u mnie grubo ponad 10GB? a na DVD tyle nie wchodzi...

Bawil sie ktos Norton Ghostem? Jakies propozycje?