Obs pomoc dla początkującego

Siemka :D
Na początku mówię, że chciałbym nagrywać na laptopie.
Parametry :
- procesoc : i3 CPU M 330 @ 2.13 Ghz 2,13 Ghz
- grafika : AMD Radeon HD 5000 Series
- 8 GB RAM
- Win 7
1. Problem polega na tym, że jak nagrywam np. CS GO to albo a) nagrywa mi do ładowania mapy a potem nie widać rozgrywki lub B) widać rozgrywkę ale strasznie się zacina jak oglądam filmik. Dodam że przy nagrywaniu mam ok. +/- 50 FPS i nie zacina mi ale gdy oglądam filmik to zacina co 2 sekundy albo nawet co 1 sekunde :/ Nw co mam zrobić i nw jak ustawić OBS aby nagrało się bez zacinania.

2. Pewnie dużo z was powie, że mam słabego lapka czy coś, ale bardzo proszę o pomoc bo chciałbym robić Streamy, jak i nagrywać na YT i nw czy OBS to dobry program na początek, moze jest coś innego na mój komputer (podobno jakiś Evolve jest dobry na słabsze komputery ale sie nie znam) Potrzebuje programu dobrego z łatwym interfejsem do nagrywania i streamowania (jeśli OBS by nie działał jak należy)

Z góry Dzięki za wszelką pomoc :D :P

Ostatnio OBS otwierałem rok temu więc nie pamiętam nazwy. Jest tam ustawienie ilości bitów na nagraniu czy coś takiego. Każda gra ma jakieś minimum tej wartości by nagranie chodziło płynnie. Sprawdzałem czy mogę nagrać mecz lola, u youtubera PeacePigeon jest guide do obsa dla nagrywania lola i tam znajdziesz to ustawienie. Przetestowałem to na CS:GO i działo się to o czym mówisz, trzeba zwięksyć wartość w tej opcji, o ile dokładnie musisz poszukać w google.

Szykam i dałem np. bitrate 2500 to nic nie dało :/

Jakieś inne jeszcze propozycje ?

I co z Evolve ?

Siemka :D
Na początku mówię, że chciałbym nagrywać na laptopie.
Parametry :
- procesoc : i3 CPU M 330 @ 2.13 Ghz 2,13 Ghz
- grafika : AMD Radeon HD 5000 Series
- 8 GB RAM
- Win 7
1. Problem polega na tym, że jak nagrywam np. CS GO to albo a) nagrywa mi do ładowania mapy a potem nie widać rozgrywki lub B) widać rozgrywkę ale strasznie się zacina jak oglądam filmik. Dodam że przy nagrywaniu mam ok. +/- 50 FPS i nie zacina mi ale gdy oglądam filmik to zacina co 2 sekundy albo nawet co 1 sekunde :/ Nw co mam zrobić i nw jak ustawić OBS aby nagrało się bez zacinania.

2. Pewnie dużo z was powie, że mam słabego lapka czy coś, ale bardzo proszę o pomoc bo chciałbym robić Streamy, jak i nagrywać na YT i nw czy OBS to dobry program na początek, moze jest coś innego na mój komputer (podobno jakiś Evolve jest dobry na słabsze komputery ale sie nie znam) Potrzebuje programu dobrego z łatwym interfejsem do nagrywania i streamowania (jeśli OBS by nie działał jak należy)

Z góry Dzięki za wszelką pomoc :D :P