Oc

Cześć posiadam taki o to komputer od 2 lat i czas przyszedł coś z nim zrobić, więc tu się rodzi moje pytanie. Da się coś z niego wykrzesać przez OC procesora czy grafiki??

pc.PNG

edit: Dysk ssd oczywiście jest

Procka nie podkręcisz, a grafika jest już trochę podkręcona fabrycznie, coś byś tam dał radę grafikę podkręcić, ale nie na tyle żeby to było warte zachodu.

dałoby się gdybyś miał lepszy zasilacz bo przy nim to może być problem i tak masz za słaby 450 W a twoj pc zużywa max 489 W więc jest wielki problem i tak się ciesz że ci się nie popalił

Nie, nie dało. Procesor z zablokowanym mnożnikiem.

Nie, nie dało. Procesor z zablokowanym mnożnikiem.

co nie zmienia faktu że sam dobrał słaby lub ktoś mu wybrał zasilacz które nie ciągnie go ;)

Nic tu za bardzo nie zrobisz :), sprzedaj grafikę i kup nowego Rx-a lub Gtx 1060 jak wyjdzie i będzie cacy

jak dobierałem zasilacz to pisali tu na forum, że spoko ok jescze zapas jest.Nic przez ten czas się nie działo,a dodatkowo doszedł dysk ssd i napęd dvd. Skoro OC niewiele da, tak więc temat można zamknąć.

Cześć posiadam taki o to komputer od 2 lat i czas przyszedł coś z nim zrobić, więc tu się rodzi moje pytanie. Da się coś z niego wykrzesać przez OC procesora czy grafiki??

pc.PNG

edit: Dysk ssd oczywiście jest