Chcialbym kompa do 3700 zl z monitorem http://www.morele.net/inventory/info/QKc/
zaporoponowano mi taki zestawik ale chcialbym w nim zmienic karte graficzna bez oc nie chce sie bawic w krecenie w ostatecznosci moge dolozyc +200 zl
Chcialbym kompa do 3700 zl z monitorem http://www.morele.net/inventory/info/QKc/
zaporoponowano mi taki zestawik ale chcialbym w nim zmienic karte graficzna bez oc nie chce sie bawic w krecenie w ostatecznosci moge dolozyc +200 zl
Chcialbym kompa do 3700 zl z monitorem http://www.morele.net/inventory/info/QKc/zaporoponowano mi taki zestawik ale chcialbym w nim zmienic karte graficzna bez oc nie chce sie bawic w krecenie w ostatecznosci moge dolozyc +200 zl
Kręcenie kart graficznych to przesuwanie 2 suwaków w MSI Afterburner.
Mi zajęło to 1h aby wycisnąć ile się da z karty (+400 na rdzeniu i 450 na pamięci )
Co do zestawu hmm... ja bym jednak wymienił proca na i5 4690k, dlatego że ten w zestawie ma zablokowane mnożniki, a i5 i i7 pięknie osiągają ponad 4Ghz na liczniku
Co do grafiki, w tym przedziale cenowym dominuje AMD, także cięzko jest zmienić na coś innego w tych pieniążkach.
no i co z tego ze ma odblokowany mnoznik ?? ktora gra wymaga tak szybkich procesorow ... zadna ...
Wiec na co komu odblokowany mnoznik chyba dla laikow coo lubia sie bawic oc ...
Co do monitora ja bym na twoim miejscu pochodzil po lombardach boo mozesz dostac podobny za 1/4 ceny chodz uzywany
no i co z tego ze ma odblokowany mnoznik ?? ktora gra wymaga tak szybkich procesorow ... zadna ...Wiec na co komu odblokowany mnoznik chyba dla laikow coo lubia sie bawic oc ...Co do monitora ja bym na twoim miejscu pochodzil po lombardach boo mozesz dostac podobny za 1/4 ceny chodzi uzywany
Tak Ci się wydaje?
Odpal TERA Online, lub Black Desert na zwykłej i5, i wejdź do miasta lub batleground. Będziesz miał festiwal lagów nie winy GPU tylko CPU szaleje na poziomie 100%.
Tak Ci się wydaje? Odpal TERA Online, lub Black Desert na zwykłej i5, i wejdź do miasta lub batleground. Będziesz miał festiwal lagów nie winy GPU tylko CPU szaleje na poziomie 100%.
czyzby i5 byla gorsza od i3 ... bo takowe posiadam i w miescie najmniesze fps odnotowalem 35 wspomnianym przez ciebie tytule a chociazbys mial i7 podkrecony to i tak bys mial lagi w jakielkolwiek grze mmorpg bo na gry sieciowe wplywaja inne czynnik ... jak np lacze internetowe.
Wczoraj odpalilem ten wielce chwalebny super pro graficzny skyforge fps przy duzej ilosc graczy naliczylo mi 35-50 fps
Na wolnych obszarach 67-90 fps...oczywiscie wszystko na high ustawieniach z czego sam ich system autorski pisal ze nie spelniam jakis tam wymagan ;p
czyzby i5 byla gorsza od i3 ... bo takowe posiadam i w miescie najmniesze fps odnotowalem 35 wspomnianym przez ciebie tytule a chociazbys mial i7 podkrecony to i tak bys mial lagi w jakielkolwiek grze mmorpg bo na gry sieciowe wplywaja inne czynnik ... jak np lacze internetowe.
Może Tera to zły przykład, ale Black Desert jest idealnym tego przykładem.
Mam i5 4460, i średnie zużycie proca około 50%, wchodzę do Capelon City (Stolica), 100% CPU, i drop FPS tak o około 30
Na i3 miałem w tym mieście około 10FPSów, ale to tylko taki przykład.
Warto też pamiętać iż procesor podkręcony starczy po po prostu na dłużej. Przykład słynnych i7 które do tej pory kręcone są bardzo dobre.
Pewnie że procesor z odblokowanym mnożnikiem to lepszy wybór, a że autor tematu jest w stanie akurat dołożyć te 200 zł to idealnie pasuje. Różnica między podkręconym i niepodkręconym procesorem jest bardzo duża i tu nie ma nawet o czym mówić, tym bardziej jeżeli kupuje się komputer na lata. Przy obecnym tempie wzrostu wydajności procesorów, albo raczej braku tego tempa, przez oc można spokojnie nadganiać przez lata. Z tym że wtedy potrzebny będzie cooler i chyba lepszy zasilacz, bo 280 żre straszne ilości mocy. Sprawa do przemyślenia, ale jak już się wydaje ~1000zł na procesor to niech to będzie jakiś przyszłościowy zakup. Bez sensu w tej cenie samemu sobie zakładać kaganiec kupując procesor z zablokowanym mnożnikiem.
Znowu majster008 i te jego mądrości, no nie mogę
Tylko odblokowany mnożnik, teraz może Ci się to nie przyda ale to "zapas" na przyszłość
Znowu majster008 i te jego mądrości, no nie mogę Tylko odblokowany mnożnik, teraz może Ci się to nie przyda ale to "zapas" na przyszłość
ooo przyszlosc mowa a co wrozysz z fusow moze ??
Ja nawet nie wydalem polowy tej sumy a gram w te same tytuly coo on chce odpalic na tym kompie mam beke z takiego rozpustwa i snobostwa ;p
2000 zl wydam i gram we wszystko coo wyszlo i wyjdzie jeszcze bez problemu ..
Edit:
Wiec idz pan taa swoja przyszloscia .....
Szczerze to zestaw, który tutaj zaprezentowałeś jest mało efektywny. Nie potrzebujesz tak drogiej płyty głównej gdy kupujesz procesor z zablokowanym mnożnikiem. W tej cenie to można spokojnie złożyć zestaw z gtxem 970, który jest zdecydowanie wydajniejszy. Zdecydowanie lepszym wyborem jest i5 4460, który jest minimalnie słabszy jednak jest pewna różnica w cenie. Przy tym budżecie nie warto się pakować w 4690k gdyż musisz mieć dodatkowe chłodzenie, lepszy zasilacz, dobrą płytę itp. Ja zaproponuje Ci coś takiego:
Seagate 1 TB 7200 RPM SATA 600
Koszt pc: około 3300zł
Na tym zestawie spokojnie pograsz w najnowsze gry na ustawieniach ultra. Róznica w fps między podkręconym 4690k a 4460 jest znikoma a gdyż już porównasz 970 z takim 960 czy 280 to jest nawet 20-30 fps .
@deska ale co ty tu mówisz o jakimś Black Desert co przeminie na fali hype'u jak 90% mmo które ostatnio wychodzą... Jeśli autor tematu się określi w jakie gry chce grać to dopiero wtedy można pisać co i jak...
@temat
Jeśli chodzi o ten procesor z zestawu to mam go i nie narzekam. Jest dobry, wiatrak cichutko pracuje, Wiedźmin 3 chodził dobrze (jedynie po dłuższym pobycie w Novigradzie musiałem resetować grę, bo zaczynało się klatkowanie, ale to wina mojego leciwego radeona 6850 gdyż vram się zapychał )
Procesor nie jest zły i ja bym go brał (w sumie to go mam ) i5 są wystarczające na ten czas.
P.S Na tym sprzęcie spokojnie odpalisz Wiedźmina 3 na full (oczywiście bez HairWorks'ów, ale to zbędny upiększacz)