Ocena zestawu 5-6k zł

W tej JEDNEJ jak podkreślasz grze jest lepsza 390x o 4 fps... pobierając przy tym o 45 wat więcej (różnica między najbardziej prądożerną 970, a najmniej prądożerną 390x... w zależności od 970 dochodzi nawet do 93 wat... za 4 fpsy)

W całym teście 970 wygrywa z 390x  5-4... Tylko "wygrywanie" dla jednej czy drugiej karty to kilka fps... Więc nawet gdyby 390x wygrał wszędzie to dla kilku fps kupować tak prądożerną = grzejącą się i głośną kartę to głupota... Kartę, która przegra w każdej nowej grze z kartami Nvidii przez beznadziejne sterowniki.

I kolejny test dla przykładu: http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-r9-390x-r9-380-r7-370,4178.html

Tu też powiesz, że 390x wygrało... 4-2, przy czym max 6 fps więcej (co nie zrobi różnicy między 109 a 115 fps...). Okupione jest to jedynie 110W różnicy w poborze prądu. Powodzenia z temperaturami i hałasami wentylatorów przy 80 stopniach na karcie 

Kończ waść wstydu oszczędź. Chcecie AMD to czekajcie co pokażą z Polarisem w tym roku, ale nie promujcie tego gówna...

wez se nerwosol i przestan jad wydzielac ... masz film pokazane ze amd r9 390x jedzie gtx 970 nie 4 fps a niekiedy 20-30 fps na filmie masz too pokazane ... no chyba ze too film ustawiony no dobra nividia takich cudow ma wiecej ... sztucznie napedza swoj rynek ..meterialy .. czy uzytkownik kupi gtx 970 czy r9 390 nie zrobi mu zadnej roznicy ;.

Beton pozostanie betonem. Odradzam szukać porad tutaj.

Ten twój marny filmik to w 95% popiera moją teorię fanboyu...

To nie fanboystwo. To po prostu fakty. 390/x są wydajniejsze od 970.

dajcie spokój część gier będzie na 970 część na 390, wg mnie karty są właśnie podobne lecz zielona lepiej się kręci, a reszta mniej więcej taka sama pod względem osiągów

To nie fanboystwo. To po prostu fakty. 390/x są wydajniejsze od 970.

Już tym "faktom" zaprzeczyłem...

EoT.

Już tym "faktom" zaprzeczyłem...

EoT.

Beton pozostanie betonem. Odradzam szukać porad tutaj.

Ten twój marny filmik to w 95% popiera moją teorię fanboyu...

Troche offftopu czy pan

A.) jest zwollenikiem parti PiS , boo zachowjesz sie jak typowy prawicowiec ... nic doo ciebie nie dociera alfa i omega w jenym kazda twoja riposta jest bezsensu ... argumentujesz niczym ..

Nawet nie dociera do ciebie coo Osoba ze sklepu morele mowi pomimo ze defakto zajmuje sie handlowaniem takowym sprzetem i ma dostep nabiezaco , doo drogie sprzetu ...

Troche cii sprostuje film naturalnie r9 390 jest mocniejsza bezapelacyjnie od Gtx 970 ,

Ale GTx 970 wykazuje duzo lepsze mozliwosc po podkreceniu ... ( ale too rowna sie niestabilna praca karty , i oraz kultura ) wiec przy ekstremalnych podkrecaniach bedzie wymagala nalozenia prawdopodobnie bloku wodnego .. coo dla normalnego kowalskiego rowna sie tym ze jest nie oplacalna inwestycja ...

Po 2 sam sprzedawca przyznal ze nividia olewa swoje produkty wiejc mozna powiedziec jak wyjda nowe karty nividi too ich obecny sprzet zostanie olany .. a my zostaniem ze sprzetem ktory nie bedzie mial wsparcia ... od strony producenta

Zreszta szkoda zachodu i tak mozna cii argumentowac a ty i tak bedziesz swoje glupoty przetwarzal...

Troche offftopu czy pan

A.) jest zwollenikiem parti PiS , boo zachowjesz sie jak typowy prawicowiec ... nic doo ciebie nie dociera alfa i omega w jenym kazda twoja riposta jest  bezsensu ... argumentujesz niczym ..

Nawet nie dociera do ciebie coo Osoba ze sklepu morele mowi pomimo ze defakto zajmuje sie handlowaniem takowym sprzetem i ma dostep nabiezaco , too drogie sprzetu ...

Troche cii sprostuje film naturalnie r9 390 jest mocniejsza bezapelacyjnie od Gtx 970  ,

Ale GTx 970  wykazuje duzo lepsze mozliwosc po podkreceniu ... ( ale too rowna sie niestabilna praca karty , i oraz kultura  ) wiec przy ekstremalnych podkrecaniach bedzie wymagala nalozenia prawdopodobnie bloku wodnego .. coo  dla normalnego kowalskiego rowna sie  tym ze jest nie oplacalna inwestycja ...

Po 2 sam sprzedawca przyznal ze nividia olewa swoje produkty wiejc mozna powiedziec jak wyjda nowe karty nividi too ich obecny sprzet zostanie olany .. a my zostaniem ze sprzetem ktory nie bedzie mial wsparcia ... od strony producenta

Zreszta szkoda zachodu i tak mozna cii argumentowac a ty i tak bedziesz swoje glupoty przetwarzal...

olewanie widać w the division. to jest nawet idealny przykład. Gra OD nVidi. czyli na ich grafikach powinno iść cud miód malina. ale jakoś radeony mają więcej fps. dzięki temu widać idealnie że nVidia już teraz niszczy swoje własne grafiki by ludzie chętniej kupili pascale. amd takich praktyk nie stosuje. (można im zarzucić że olali serię HD5000 ale wiadomo dlaczego to zrobili. by skupić się wpełni na wsparciu serii GCN ale dla HD5000 dalej są robione aktualizacje jeśli występują jakieś poważne luki)

edit: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_wydajnosci_tom_clancys_the_division_pc_bedzie_sie_dzialo

Magia świąt! Człowiek normalnie się pyta o ten zestaw czy jest dobry, a Ci wyskakują która karta jest lepsza i która ma 2fps'y więcej...

Z mojej strony powiem tyle, że konfiguracja bardzo dobra, brać, nie zastanawiać się. (pierwsza jak i druga konfiguracja)

Magia świąt! Człowiek normalnie się pyta o ten zestaw czy jest dobry, a Ci wyskakują która karta jest lepsza i która ma 2fps'y więcej...
Z mojej strony powiem tyle, że konfiguracja bardzo dobra, brać, nie zastanawiać się. (pierwsza jak i druga konfiguracja)

już off top się faktycznie z tego robi ale no wiesz. my nie chcemy żeby zapłacił za coś czego może potem żałować. :) dbamy o jego pieniądze :)

Raczej dbacie o pieniądze dla AMD fanboye :]

Troche offftopu czy pan

A.) jest zwollenikiem parti PiS , boo zachowjesz sie jak typowy prawicowiec ... nic doo ciebie nie dociera alfa i omega w jenym kazda twoja riposta jest  bezsensu ... argumentujesz niczym ..

Nawet nie dociera do ciebie coo Osoba ze sklepu morele mowi pomimo ze defakto zajmuje sie handlowaniem takowym sprzetem i ma dostep nabiezaco , doo drogie sprzetu ...

Troche cii sprostuje film naturalnie r9 390 jest mocniejsza bezapelacyjnie od Gtx 970  ,

Ale GTx 970  wykazuje duzo lepsze mozliwosc po podkreceniu ... ( ale too rowna sie niestabilna praca karty , i oraz kultura  ) wiec przy ekstremalnych podkrecaniach bedzie wymagala nalozenia prawdopodobnie bloku wodnego .. coo  dla normalnego kowalskiego rowna sie  tym ze jest nie oplacalna inwestycja ...

Głupoty to chłopcze napisałeś.

Ad .1 Co to ma do rzeczy? Ale jak się nie ma argumentów to się wyskakuje z jakiś PiSem nie wiadomo skąd...

Ad . 2 Nie oglądałem tego nawet skoro już pokazałem co jak działa. A handlowiec może i ma dostęp, ale wiedzę już niekoniecznie bo jej posiadać nie musi. Sprzedawca w warzywniaku nie musi znać procesów hodowania warzyw i ich wartości odżywczych... Kolejny "argument" z d*py...

Ad 3. Bezapelacyjnie znowu pleciesz bzdury, już wyżej Ci to udowodniłem.

Ad.4 Znowu te bajeczki... "porzucone" kart starsze niż seria 400 w 2014 czyli po 5 latach od wydania serii 200, ale ze wsparciem technicznym do 1 kwietnia 2016. A teraz dla Twojej informacji - AMD ROBI TO SAMO. Ich wsparcie to jedynie błędy krytyczne... - porzucili serie starsze niż 5000 (4 lata od premiery 4000). W ubiegłym porzucili serie 5000, 6000 i częściowo 7000/8000... Ale opowiadaj dalej bajeczki.

Witam. Zostałem poproszony o złożenie pieca za 5-6kzł. W zestawie ma nie być dysków oraz ma być w nim możliwość OC. Udało mi się skonstruować coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/709tGn/

Proszę o ocenę i propozycje zmian jakby można było coś zrobić lepiej :)