Ten monitor nie nadaje się do gier ze względu na zbyt duży input lag. Też go brałem pod uwagę gdy kupowałem nowy monitor, ale okazało się że się nie nadaje. W tej cenie weź Dell U2515H.
Dysk 500 GB wymień na 1 TB, bo cena jest praktycznie taka sama.
Przy zestawie za tyle pieniędzy SSD obowiązkowy.
Reszta, tak jak procesor z zablokowanym mnożnikiem, to już kwestia preferencji. Ale jeżeli sprzęt ma starczyć na te 6-7 lat jak mówisz to po pewnym czasie oc procesora bardzo się przyda. I tak raczej na tyle nie starczy, ale zawsze na dłużej z oc.
Powiem Ci tak, sam składałem podobny zestaw i skupiłem się na karcie graficznej i procesorze, a resztę dobrałem tak jak Ty czyli byle było najtańsze i teraz żałuję, bo gdybym nie poskąpił tych powiedzmy 500-600zł na lepszą płytę główną i zasilacz to za jakiś czas dokupiłbym drugą kartę graficzną i wymienił procesor i byłoby po spawie. A tak to będę musiał wymienić jeszcze zasilacz i płytę główną, przez co zapłacę niepotrzebnie drugi raz, a na dłuższą metę mi wyjdzie drożej niż jakbym się trochę wykosztował za pierwszym razem. Także polecam się dobrze zastanowić, bo bardzo szybko zaboli wkładanie najtańszych komponentów do drogiego sprzętu. Skończy się pewnie na tym że przez to że tak sobie przyciąłem bardziej będzie mi się opłacało sprzedać cały ten zestaw i kupić od nowa, a to kolejna strata.