Galleon to podstawa gild chcących rywalizować na oceanie.
Tak jak marzeniem dla gild jest pierwszy galleon tak teraz marzeniem dla Nuia jest ubicie Black Dragona. Bijemy go z soboty na niedzielę czasu Polskiego na serwerze Europejskim Taris około północy.
Z Black Dragona wylatują najsilniejsze bronie w ArcheAge.
Kto ma ochotę na przygodę?
Aż się łezka w oku zakręciła na wspomnienie kyprosy i wieczornych/nocnych wypraw statkiem po morzu. Siege morski, wywóz paczek do kotów czy zwykłe znajdowanie wraków na dnie morza a przy tym doborowe towarzystwo na tsie i szanty w tle… Jak tam wogóle wygląda sytuacja w grze? Jest do czego wracać czy niekoniecznie?
Serwery legacy wypchane po brzegi, a gierka najbardziej rozwinięta ze wszystkich MMOrpg. Jest już praktycznie nie do dogonienia przez inne produkcje bo nadal prężnie się rozwija. Jedyny problem to brak miejsca pod działki w pokojowych krainach nawet pod najmniejsze domki 16x16.
Sam mam domek najmniejszy i to na Diamond Shores. Mam nadzieję, że Gamigo dorzuci nowe serwery bo mam projekty pod większe domy. Jedyna produkcja, która może w przyszłości zagrozić ArcheAge to wychodząca w 2020 roku Ascent: Infinite Realm. Pod warunkiem, że będzie miała ze 3 letnie otwarte beta testy. Najbliżej do ArcheAge ma Black Desert Online (gram w nią także), ale jest znacznie, znacznie w tyle. BDO dysponuje za to najładniejszą grafiką w MMOrpg.
ArcheAge ma też najlepiej rozwinięte PvP i PvE z MMOrpg. Jedynie z Planetside2 może na tym polu konkurować.