Odblokowywanie rdzeni w Phenom X2 - Pomocy

Witam. Piszę osobny temat ze zwróceniem się o pomoc w odblokowywaniu kolejnych dwóch rdzeni w procku AMD Phenom X2 555. Cała sprawa zaczęła się jednak w moim poprzednim temacie na temat karty graficznej. Otóż próbowałem odblokować te 2 rdzenie w procesorze, żeby podnieść wydajność. Moja płyta główna to ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 , ta z przełącznikiem Core Unlocker, którego użyłem. Był tam jeszcze jeden, o nazwie Turbo, który był już włączony. Po włączeniu owego Core Unlockera komp był niestabilny, sypał bluescreenami , restartował się, a Windows próbował uruchomić się przez to całe narzędzie do naprawy (zacinało po jakimś czasie). Aktualnie przełączniki są ustawione tak jak wcześniej, czyli CU - Off, Turbo - On i komp wydaje się być w porządku. Proszę więc o pomoc w odblokowaniu tych rdzeni poprawnie i bezproblemowo, gdyż zależy mi na większej płynności w grach :D

skoro komputer jest niestabilny to oznacza ze te rdzenie ktore sa zablokowane sa zepsute, mozesz jeszcze sprobowac zmniejszyc mnoznik i podkrecic lekko zasilanie procesora, powinno to go bardziej ustabilizowac, wtedy sprobuj jeszcze raz, jezeli dalej bedzie szwankowac to bedzie oznaczac ze rdzenie zablokowane sa wadliwe

z tego co się orientuje to nie kazdego procka da sie odblokowac, wiec tak jak kolega wyzej napisal. Sprawdz z jakiej serii masz procka i poszukaj na necie czy da sie odblokowac rdzenie na twoim.

A kto powiedział, że seria w której da się odblokować teoretycznie rdzenie pozwala wszystkim jej egzemplarzom na to? Jak pamiętam, seria to jedno, a czy na konkretnym egzemplarzu się to uda, to zupełnie co innego.

Czyli to wcale nie musi być możliwe? W takim razie wszystko wskazuje na to, że na moim egzemplarzu nie da się odblokować tych rdzeni. Trochę szkoda, no ale trudno.

Witam. Piszę osobny temat ze zwróceniem się o pomoc w odblokowywaniu kolejnych dwóch rdzeni w procku AMD Phenom X2 555. Cała sprawa zaczęła się jednak w moim poprzednim temacie na temat karty graficznej. Otóż próbowałem odblokować te 2 rdzenie w procesorze, żeby podnieść wydajność. Moja płyta główna to ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 , ta z przełącznikiem Core Unlocker, którego użyłem. Był tam jeszcze jeden, o nazwie Turbo, który był już włączony. Po włączeniu owego Core Unlockera komp był niestabilny, sypał bluescreenami , restartował się, a Windows próbował uruchomić się przez to całe narzędzie do naprawy (zacinało po jakimś czasie). Aktualnie przełączniki są ustawione tak jak wcześniej, czyli CU - Off, Turbo - On i komp wydaje się być w porządku. Proszę więc o pomoc w odblokowaniu tych rdzeni poprawnie i bezproblemowo, gdyż zależy mi na większej płynności w grach :D