Oddawanie krwi

Witam!

Ordynator dzwonil do naszej szkoly z prosba zeby uczniowie poszli na oddanie krwi bo jest potrzebna. Jutro z rana moi kumple smigaja i mam sie wybrac z nimi. Ale mam pare watpliwosci wiec i pytan:
Czy moge isc na oddanie krwi bedac jeszcze niepelnoletnim? Osiemnascie lat koncze 30 listopada (wiec jeszcze ponad miesiac). Wchodzi w gre jakis oswiadczenie napisane przez rodzica czy cos?
I czy trzeba brac ze soba jakies dokumenty?

Musisz być pełnoletni.

Musisz być pełnoletni.

Przed oddawaniem nie możesz palić i spożywać alkoholu.

Mogą odrzucić twoją chęć oddania krwi jeśli masz w niej za mało żelaza itp. oraz jeśli masz jakieś choroby przenoszone w krwi np.: HIF. Również jeśli jesteś w ciąży z pokaźnym brzuchem.

I jak już będziesz oddawał to się nie bój. Mi za 1 razem krew leciała na podłogę.

Musisz być pełnoletni.Przed oddawaniem nie możesz palić i spożywać alkoholu.Mogą odrzucić twoją chęć oddania krwi jeśli masz w niej za mało żelaza itp. oraz jeśli masz jakieś choroby przenoszone w krwi np.: HIF. Również jeśli jesteś w ciąży z pokaźnym brzuchem.I jak już będziesz oddawał to się nie bój. Mi za 1 razem krew leciała na podłogę.

HIV jeżeli już. Aha - jeżeli paliłeś marihuanę, to przyznaj się na wstępie. Niby nie ma żadnych tam szkodliwych skutków, to jednak lepiej by wiedzieli. Szkoda by było tak kogoś uśmiercić niosąc pomoc.

Kuzyn pyta, czy jak ktoś palił w życiu marihuanę, to czy może wciąż oddawać krew.

Witam!

Ordynator dzwonil do naszej szkoly z prosba zeby uczniowie poszli na oddanie krwi bo jest potrzebna. Jutro z rana moi kumple smigaja i mam sie wybrac z nimi. Ale mam pare watpliwosci wiec i pytan:
Czy moge isc na oddanie krwi bedac jeszcze niepelnoletnim? Osiemnascie lat koncze 30 listopada (wiec jeszcze ponad miesiac). Wchodzi w gre jakis oswiadczenie napisane przez rodzica czy cos?
I czy trzeba brac ze soba jakies dokumenty?