Odżywka-Reduktor tłuszczu

Siemka, otóż chodzę na siłownię od dłuższego czasu, niedawno miałem przerwę świąteczną, więc wiadomo :P, trochę przybyło.Otóz chciałbym się was zapytać (konkretniej tych co chodzą na siłownię) czy opłaca się kupić jakiś reduktor tłuszczu ? Macie jakiś sprawdzony ? Niedługo też planuję kupić białko, więc też możecie podać jakieś sprawdzone odżywki (teraz miałem białko z activlaba truskawkoe ochyda).Dodam do tego, że mam ok. 174-175cm wzrostu i waga 80-82kg.

Tak na boku macie jakieś sprawdzone ćwiczenia na mięsnie brzucha ?? :P.

thermo speed extreme za***iście rzeźbi i spala tłuszcz , polecam

Up najpierw trzeba nabrać masy mięśniowej żeby rzeźbić ;)

co do reduktora tłuszczu. Szkoda pieniędzy. Poprostu biegaj sobie 3-4 razy w tygodniu. Jest to najskuteczniejsze, długotrwała i zdrowa metoda. ;)

a do biegania polecma thermo speed , up ...

Osobiście polecam białko Myofusion, 170zł za 2,2kg. Od pół roku nie zmieniam firmy bo produkt jak na tą cenę jest chyba najlepszy na rynku (według mnie). Anyway, nie opłaca się go brać jeśli zaczynasz ćwiczyć lub robisz to 4fun, wtedy wystarczy FA Whey Protein za 140~ zł.

@Pawlikgk, możesz mnie teraz wyśmiać, że w wieku 15 lat nie mam czasu na bieganie, ale są takie dnie kiedy siedzę w szkole do 15;30, teraz nawet 2 razy w tygodniu będę siedział do 16, a wiadomo zależy mi, aby od przyszłego miesiąca chodzić dziennie na siłownie, więc bieganie raczej odpada, wiadomo jak mi się plan zmieni i dni będą dłuższe oraz nie będzie tak zimno to będę chciał zacząć biegać, ale teraz to odpada, w ferie będę biegać, ale zaczynają mi się 11 lutego.

@GinoVino, siłownię traktuje na poważnie z tego względu, że chcę jakoś zabić czas oraz być w jakoś wyglądać ;).

Ja tam biegam codziennie i przy 181cm mam 75kg

@up no to nieźle :P, a chodzisz na siłownie czy cuś ? Bo to nie jest tak, że jestem flaczkiem xDD, w ręce mam 40cm, plecy i nogi też dosyć wybudowane tylko najgorzej jest z brzuchem, a zwłaszcza dolna partia brzucha to już wogule masakra......

Rób 6 weidera. Po 42 dniach są naprawdę olbrzymie efekty. Tylko , że mięśnie ciągną na początku.

Dobra mam taki plan jak narazie :

W domu robię a6w+1 ćwiczenie oddemnie na brzuch

Codziennie siłownia tylko w niedziele przerwa

30 minut rowerku, a w wiosne biegi

+do tego wszystkiego mniejsze porcje posiłków, ale za to więcej takich "przekąsek" w rodzaju np. owoców no i wiadomo białko.Co wy na to jak myślicie da to rezultaty ?

Hmm Codziennie siłownia odpada. Nie możesz ćwiczyć codziennie ponieważ mięsnie muszą się zregenerować a białko niestety nie ma takich właściwości. Max 3 razy w tyg a po dłuzszym chodzeniu ok pół roku mozna pozwolić sobie na 4 dni. No chyba że te ćwiczenia na siłowni są naprawde bardzo lekkie.

A jak nabrać masy?szybko...nie powiem wam jaka jest moja waga,bo by się Chudy z "poznajmy się " obraził ,ze przy mnie wymięka;/

Karthas zakup sobie Masówke 9 kg zjedz w miesiąc ( niepamiętam nazwy ale jest taka w cenie ok 200 zł ) Jak już zjesz tą masówkę zakup sobie stack Kreatynowy jakiś Po stacku Znów masówka Potem przerzuć sie na Cos bardziej skomplikowanego czyli Aminokwasy + Białko Next Miesiąc : Stack Kreatynowy + Booster

Ale JEDNO NAJWAZNIEJSZE PRZY ROBIENIU MASY : DIETA ( duzo mniejszych posiłków najlepiej 7 dziennie )

@Karthas a do tego jest wiele możliwości :D.Widzisz to też zależy od metabolizmu, ale z tego co mi wiadomo to po treningach na mase opłaca się pić gainera.

@Pawlikgk widzisz mój plan jest taki:

1.Poniedziałek klata+biceps+coś tam brzuch się dorzuca (bruszki i jeszcze jedno ćwiczenie, że nogi do góry się dźwiga)

2.Wtorek triceps+plecy+brzuch

3.Środa nogi+barki+brzuch

4.Czwartek klata+biceps+brzuch

5.Piątek triceps+plecy+brzuch

6.Sobota nogi+barki+brzuch

Na siłowni siędze średnio po 1h, zależy po ile przerwy sobie robie.W ciągu ostatnich paru miesięcy tak wyglądała moja siłownia, ale wiadomo była przerwa i trochę nawaliłem bo zbyt długa ta przerwa ;/.Mase mięśniową już mam i to sporo, dlatego chcę spalić niepotrzebną tkankę tłuszczową oraz zacząć rzeźbę.

@xNieMaLipyxx to co ty napisałeś, chodzi mi o diete to ona jest dobra po to, aby gubić nadmiar tłuszczu, a karthas potrzebuje masy, więc polecam pojechać do babci na tydzień :P i to co napisałem w pierwszym poście.Jak nabierzesz już masy to wiadomo, że do tego dojdzie białko aby lepiej rzeźbić.

Rób 6 weidera. Po 42 dniach są naprawdę olbrzymie efekty. Tylko , że mięśnie ciągną na początku.

nie polecam 6 weidera, zbyt mocno obciąża kręgosłup co wpływa na późniejsze problemy z nim

co do reduktora - skoro nie masz czasu na bieganie w tygodniu, znajdź go w weekend. Używki w twoim wieku to szczerze mówiąc lekka głupota. W wieku 15 lat, możesz sobie pozwolić co najwyżej na carbo z dodatkiem monokreatynki(oczywiście zapoznanie z nią i branie mniejszych dawek)

a co do twojego planu, nie rozumiem - czemu chodzisz na siłownię 6 razy w tygodniu... Powiedz mi, kiedy organizm ma sobie znaleźć czas na odnowienie? Pochodź po forach, poczytaj, poproś kogoś o propozycję znalezienia dla ciebie odpowiedniej diety i planu. W inny sposób nawet z reduktorem nic nie osiągniesz

@Icet znaczy wiesz akurtanio w zime ciężko z tym czasem, ale od wiosny sobie postanowiłem, że znajdę ten czas ;).Póki co robię tą 6 weidera+siłownia i parę moich ćwiczeń "domowcyh" zobaczymy za 41 dni czy będą jakieś rezultaty.Co do samych odżywek to nie powinieneś się o mnie bać próbowałem już niemal wszystkiego zaczynając od carbo i białka, a kończąc po środkach na większy skurcz mięśni.Lecz jak dla mnie najlepiej jest stosować białko, a z tego co wiem reduktory tłuszczu nie są wcale złe, bo mają zawartość zielonej herbaty kofeiny i cytrusów.

a co do twojego planu, nie rozumiem - czemu chodzisz na siłownię 6 razy w tygodniu... Powiedz mi, kiedy organizm ma sobie znaleźć czas na odnowienie? Pochodź po forach, poczytaj, poproś kogoś o propozycję znalezienia dla ciebie odpowiedniej diety i planu. W inny sposób nawet z reduktorem nic nie osiągniesz

Powiem to jeszcze raz.Chodząc na siłownię dzień w dzień, jedynie czasem sobie dając w sobote przerwy nabrałem dużo masy mięśniowej.

Kiedy orgranizm ma znaleść czas na regeneracje ? Robię w każdy dzień inną partię mięśni.Może nie do końca się regeneruje, ale po 1 miesiącu codziennego chodzenia nic nie czułem, żadnych zakwasów itp. jedyne co czułem to przyrost mięśni oraz siły.

Icet- Powiem ci , że normalne brzuszki obciążają kręgosłup. A6W to zależy od tego jak się ćwiczy.

Rób to 3-4 razy w tygodniu. Jak przestaniesz odczuwać efekty przejdź na wyższy lvl. Gdzieś tam w propozycjach będziesz miał. Mi pomaga;)

@Smola podobne to do 6 weidera, spróbuje to jeszcze jakoś dołożyć do tej 6 weidera, ale najpierw zobacze bo sama 6 jest dosyć ciężka :P.

Siemka, otóż chodzę na siłownię od dłuższego czasu, niedawno miałem przerwę świąteczną, więc wiadomo :P, trochę przybyło.Otóz chciałbym się was zapytać (konkretniej tych co chodzą na siłownię) czy opłaca się kupić jakiś reduktor tłuszczu ? Macie jakiś sprawdzony ? Niedługo też planuję kupić białko, więc też możecie podać jakieś sprawdzone odżywki (teraz miałem białko z activlaba truskawkoe ochyda).Dodam do tego, że mam ok. 174-175cm wzrostu i waga 80-82kg.

Tak na boku macie jakieś sprawdzone ćwiczenia na mięsnie brzucha ?? :P.