Problem z naszym forum rzeczywiście istnieje, więc nie ma co chować głowy w piasek, tylko zakasać rękawy i wyjaśnić użytkownikom, na czym polega ów kłopot. Chodzi o to, że wchodząc na mmorpg.org.pl/forum/ - wywala nam ostrzeżenia (czy to w przeglądarce, czy to w ...
Ogłoszenie: problem z forum MMORPG.org.pl
Tu muszę przyznać rację, mam dobry program antywirusowy i nie wykrył on żadnych niedozwolonych działań, chociaż ręki nie oddam że wszystko jest w pożądku. Bardzo prawdopodobne, że chodzi o boty. Zauważyłem że aby zwiększyć zasięg oraz zyskowność forum, wszystkie są odblokowane. Mnie to akurat nie przeszkadza, korzystam z forum za darmo, a host i domenę jakoś utrzymać trzeba.
… Google, które uznało, że nie radzimy sobie ze SPAM-botami. Ale jako członek zespołu i aktywny użytkownik mówię wam, że takiego problemu nie ma i nie było (w ostatnim czasie)
Codziennie na statusie widzę kilka reklam i je ewidentnie kasuje. Chyba z tydzień temu jeden bot napisał ponad 100 postów. Razem z Dzz skasowaliśmy je. A więc boty są, dziś już dwa statusy były to je skasowałem.
Może w związku z tym wprowadziłby jakieś limity? Np pierwszy post po 24h od aktywacji konta, albo ranga "new" dla nowych z limitem 1 post dziennie (po osiągnięciu np 10 postów ranga ta by znikała z konta i można by było pisać już normalnie). Widziałem tego bota co tak zaspamował tymi tematami, szczerze współczuje Wam a zarazem gratuluje, że w miarę szybko uwinęliście się z tym.
A może po prostu ograniczyć rekrutacje jak w League Of Legends PBE gdzie konto można założyć 1,2 i 3 dnia miesiąca.
Problem z naszym forum rzeczywiście istnieje, więc nie ma co chować głowy w piasek, tylko zakasać rękawy i wyjaśnić użytkownikom, na czym polega ów kłopot. Chodzi o to, że wchodząc na mmorpg.org.pl/forum/ - wywala nam ostrzeżenia (czy to w przeglądarce, czy to w ...