Okolicznościowe 2złotówki

Witam mam pytanko na jakiej z stron najlepiej sprawdzić wartość danej monety? Ponieważ stron znalazłem "troszke" a mam zamiar sprzedać ponad 100monet w dobrym stanie. Lecz nie mam pojęcia jaka jest jaj "prawdziwa" wartość (dla kolekcjonera).

Np: Paź Królowej (2001r), 20lat solidarności (2000r), Jan Matejko (2002r), Michał siedlecki (2001r) i wiele innych.

Kiedyś miałem + 200 2złotówek z tego większość z ok. 2000-2005 roku. Na jednej dwójce zarobiem ok 3-4 zł. choć zdarzyło się, że miałem taką za 60 dyszek :)

Najlepiej sprawdzaj na allego. Sprzedawaj taniej, bo stan DOBRY, a nie IDEALNY. Stan, wiek i nakład emisji to główne wyznaczniki ceny.

Stan, wiek i nakład emisji to główne wyznaczniki ceny. Tego się domyślam.

To chyba zostaje grzebanie na allegro ;d

Witam mam pytanko na jakiej z stron najlepiej sprawdzić wartość danej monety? Ponieważ stron znalazłem "troszke" a mam zamiar sprzedać ponad 100monet w dobrym stanie. Lecz nie mam pojęcia jaka jest jaj "prawdziwa" wartość (dla kolekcjonera).

Np: Paź Królowej (2001r), 20lat solidarności (2000r), Jan Matejko (2002r), Michał siedlecki (2001r) i wiele innych.