Olaf VS Pantheon

Witam mam zamiar kupić któregoś z powyżej wymienionego bohatera i tu mam do was pytanie który jest lepszy ? i który jest łatwiejszy do ograniencia?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Naprawde jesteś ślepy?

A tak to dla mnie olaf jest lepszy, bo sie wbijasz na pałe i robisz rozpierduche. Dla mnie coś pantheon ma ostatnio za duży dmg :D

Dość trudne pytanie :P

Grałem spory czas Pantheonem, a Olafem kilka gier i oba mi się podobają ale pomimo wszystko Pantheon :)

Kamikadze napisałem tam posta ale nikt nie odpisywał więc zrobiłem nowy temat.

No to co? Sie czeka, sie ma...

Dla mnie Pantheon też jest nudny, bo ma oklepaną taktyke i zawsze robi to samo. Nafeedowany olaf bez problemu radzi sobie w środku walki.

No to co? Sie czeka, sie ma...Dla mnie Pantheon też jest nudny, bo ma oklepaną taktyke i zawsze robi to samo. Nafeedowany olaf bez problemu radzi sobie w środku walki.

Postawilbym na Pantheona z racji lepszego CC, no i jego ult dobrze rzucone potrafi zrobic rozpierduche, ile razy jest walka 3vs3, skacze i fight na nasza korzysc z racji 4vs3 dla nas.

OLAF w 100% boska postać wbijasz rozzz wszystko jak dla mnie :)

Olaf > Pantheon

Olafem wystarczy że zrobisz frozen malleta + atma's + warmoga i już jesteś prawie niezniszczalny

Olafem fajnie robi się dżunglę

na czas trwania ulti olafa, trudno mu cokolwiek zrobić.

Kupimy kose na lifesteala, użyjemy W i możemy sie napierdzielać 24/7 :D

Jak wyżej, z wormogiem i maletem mamy troche HP, stracimy troche i już mamy attack speeda 2.000 i przeciwnik nie wie co sie dzieje, do tego true dmg jest zajebistą bronią. Z ignitem i exhastem mamy 99% szans na first blooda.

Poza tym Olaf im ma mniej HP tym fajniej się nim gra.(nie chodzi mi ze ma 1000HP tylko o to ze ma np. 1000/3000)

ofc olaf, pantheon tez jest dobry, ale jak masz wybrac z posrod tych dwoch to oczywiscie olaf;]

Olaf > PantheonOlafem wystarczy że zrobisz frozen malleta + atma's + warmoga i już jesteś prawie niezniszczalnyOlafem fajnie robi się dżunglęna czas trwania ulti olafa, trudno mu cokolwiek zrobić.

No fajnie się robi dżunglę, tylko już trudniej o dobre ganki ;]

Olaf, Pantheon jest zbyt papierowy, łatwy do skontrowania, za te 3k jest więcej lepszych picków niż Pantheon np. Gangplank, Udyr.

Olaf.

Pamiętajcie za to że Panth to świetny counter na ranged AD carry, czego o Olafie powiedzieć się nie da. Przynajmniej w early, gdzie Panth błyszczy o wiele jaśniej niż Olaf. :)

Olaf wymaga dość oryginalnego podejścia, bo najlepiej sobie radzi kiedy oberwie (dzięki attack speedowi). A to powoduje, że potrzebuje mieć dość dużo HP, więc żeby mieć obrażenia najczęściej buduje się atmoga/atmalleta. A to trochę czasu i kasy zabiera.

Jeśli chodzi o jungle - Olaf należy do najszybszych junglerów w grze z tego co pamiętam, podczas gdy Pantheona na jungli sobie nie wyobrażam.

Mój kolega jungluje Pantheone i wychodzi mu to całkiem dobrze , szybke wjazdy , stun , i zawsze ktoś pada , po 6 lvl wardy nie przeszkadzają , bo zawsze można skoczyć ;)

Jestem posiadaczem obu championów i według mnie lepszy jest Pantheon chociaż trzeba pamiętać o tym że komuś innemu może się lepiej grać Olafem.

jeśli chodzi o itemy dla tych championów to z Olafem nie ma zbytniego problemu natomiast u Pantheona nie opłaca sie robić ani full dps ani full tanka. Trzeba pamiętać o równowadze pomiędzy jednym i drugim a także dostosować się do przeciwnego teamu.

Kolejną sprawą uciążliwą przy grze Pantheonem jest mana ponieważ zarówno na początku jak i w późniejszej grze jest jej za mało a wszelkie itemy regenerujące mane zabierają złoto potrzebne na inny ważny przedmiot także nie opłaca się w nie inwestować. Natomiast u Olafa problem z mana występuje tylko na początku później mana nie jest odczuwalna.

podczas walki Pantheonem trzeba zwrócić uwagę na jego pasyw o który powinniśmy dbać aby był cały czas naładowany może nie tylko uratować życie naszego championa ale także służyć przy ataku przeciwnika pod jego wieżyczką. Ulti Pantheona jest ciężkie w użyciu. Pomimo tego że mogę nazwać Pantheona moim mainem to nie mogę powiedzieć że jego ulti opanowałem całkowicie (kwestia czasu). Przy grze Pantheonem stosujemy combo: Aegis of Zeonia (chwilowy stun przeciwnika) >>> Heartseeker Strike (najsilniejszy skill Pantheona zadający największe obrażenia) >>> Spear Shot (rzut włócznią aby dobić przeciwnika).

Jak dla mnie obie postacie są fajne ale jednak jakoś chętniej wybieram Pantheona przez co polecam tego championa.

Dla mnie Olaf jest lepszy, jak się rozpędzi to nie do zajebania na solo i nie tylko :D. Taki bardziej konkretny niż Pantheon. n4zArh słusznie zauważył że Panth jest lepszy na początku ale ile też można "początkować".

Witam mam zamiar kupić któregoś z powyżej wymienionego bohatera i tu mam do was pytanie który jest lepszy ? i który jest łatwiejszy do ograniencia?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.