Old sql pelna para

No wlasnie kazdy z nas gral w gry ktore powodowaly ze wasza moszna puchla i powstawal mega zwod :)....

Tyle slowem wstepu :). O co chodzi tu chce byscie zamiescili gry ktorych wam naprawde brakuje a w ktore graliscie namietnie przechodzac je raz po raz :)

Jako ze ja zakladam ten temat to ja zaczne

Populous The Beginning:

Gra stara jak swiat... chyba 1998 rok :). jest to gra RTS gdzie bedac szamanem musimy zajmowac kolejne planety i piac sie w hierarchii szamanstwa by na koniec stac sie wybrancem i bogiem. Gra posiadala niesamowity klimat... walki byly naprawde klimatyczne... a sama oprawa dzwiekowa byla poprostu mega boska... taka chilloutowa muzyka pasowala idealnie do tego swiata. Brakuje mi czaru Armagedon ktory powodowal gromadzenie sie wszystkich wojsk(twoich jak i przeciwnika) w jednym miejscu i ostateczny pokaz sily... ehhh te piekne czasy

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=IDGU8PqgSWI...PL&index=63

Myth i Myth 2

Kolejny RTS... ale bardziej taktyczny... Tutaj wojna rozchodzi sie miedzy ludzkoscia a armia nieumarlych. Gra jest RTSem taktycznym. Nie mozna bylo budowac nowych jednostek... mialo sie okreslony oddzial i trzyeba bylo poprostu przetrwac. Gre cechowala ogromna brutalnosc, bardzo klimatyczna historia jak i poziom trudnosci... przejscie gry na Normal bylo wyzwaniem... przejscie gry na najtrudniejszym poziomie nie raz graniczylo z cudem. gra wyszla tez jakos w 1999 roku :)

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=niLBL44VOxc...feature=related - multi

Dungeon Keeper 1, 2

Bardzo ale to bardzo ciekawy RTS... Tutaj gra sie tymi zlymi :P... A na dodatek cala akcja rozgrywa sie hmmm... podziemiach, lochach... nie wiem jak to nazwac. No ale ogolnie trzeba kopac:D. Gra nie dosc ze jest bardzo klimatyczna to ma tez poczucie humoru... Bo nie ktore texty narratora sa naprawde zabawne... Dajmy na to jak nic sie nie dzieje... Narrator wyskakuje z textem "twoi podwladni sa niezadowoleni bo nie maja kablowki". Ogolnie w grze fabula opiera sie o to ze zlo chce sie wydostac z podziemnego swiata na powierzchnie i rozszaprac wszystkich :D

Video:

Jeszcze pamietam na starym PC :D

W NoX'a sie sieczylo :D Tylko cos znalezc nie moge jej downloadu .

Podam kilka, te które najbardziej mi się podobały z tych pierwszych gier:

Jagged Alliance 2, Kingpin: Life of Crime, Planescape Torment, Quake 2, Icewind Dale i Detkarz.

Większość to coverki z CD Action lub pożyczałem od kuzyna.

Mi dobrze się wspomina Battle Realms i Max Payne, ale to w sumie nie jest takie stare.

Nie musza byc mega stary... raczej chodzi o takie ktore nie doczekaly sie juz kontynuacji czy remajkow :)

Rox

Długie godziny spędzone na konfrontacjach z siostrą o najlepszy czas na danej planszy...

Piękna gra, do dziś ścieram krew z monitora. :)

Severance Blade of Darkness:

Gra stara, a graficzkę nadal ma ładną według mnie, do tego system kombosów, 4 postacie ( Rycerz, Amazonka, Krasnolud i ukazany na filmiku Barbarzyńca ), super muzyka i krwiiista oprawa. :)

Ja się pytam, GDZIE SEQUEL ??!!?!?!?!?! :P

A ja ze starych gier to pamiętam i lubiałem grać w GTA 2, Skoki narciarskie DSJ i FIFA 98 :P

Mi brakuje RPG w dobrym starym stylu, gdzie liczyl sie Role Play, a nie tak jak teraz grafa i bajery. No to wiadomo jakie gry moge tutaj wymienic. Torment, BG2, F1 i 2, pierwszy IWD.

Brakuje mi ry takiej jak Psychonauts. Jest to genialna platformowka 3d, o nieziemskim klimacie i humorze. Jak ktos tego nie zna, a to bardzo prawdodpobne, to polecam. Na pierwszy rzut oka moze wydawac sie slaba, ale potem jest tylko lepiej

Brakuje mi MMORPG, ktore bedzie RPG, a nie HnS, tak jak wszystkie:)

Heroes of Might and Magic III, Tzar oraz Quake 3. Te chyba ze staroci najlepiej wspominam. No może jeszcze FIFA '98 i DSJ także.

Przypomniałem sobie jeszcze jedną fajną grę a mianowicie :

Suffering I i II

Piękny Survival Horror :)

Ja tęsknie za prawdziwymi Fallout-ami.Bo 3 robiona przez Bethesda to już inna bajka.

No i za wszystkimi RPg.A nie h&s rpg.Gdzie te questy gdzie ta fabuła :( ?

Ja tęsknie za prawdziwymi Fallout-ami.Bo 3 robiona przez Bethesda to już inna bajka.No i za wszystkimi RPg.A nie h&s rpg.Gdzie te questy gdzie ta fabuła ?

Fallout 3 to dobra gra,większość graczy "trójki" to osoby które nie miały styczności z 1,2 czy Tactics.

Chciałbyś żeby gra była znów w izometryku? Osobiście bardziej tęsknie za tą przygodą,naprawdę poprzedniczki wciągały.

Spawn:Populous to naprawdę byłą gra fajne spelle,ogólnie ta cała otoczka i pomysł na gre.

Fallout 3 to dobra gra,większość graczy "trójki" to osoby które nie miały styczności z 1,2 czy Tactics.Chciałbyś żeby gra była znów w izometryku? Osobiście bardziej tęsknie za tą przygodą,naprawdę poprzedniczki wciągały.

Nie chodzi mi o rzut izometryczny,ani o grafikę.A jedynie o fabułę i questy.W Fallout 3 grałem i wciągnęła mnie,ale dużo jej brakuje do poprzedniczek robionych przez Black Isle.A Tactics to też coś innego :P

Gra taktyczna w realiach II WS może nie stara ,ale dla mnie to gra w którą się grało się z kumplami i gadało się o niej w szkole -

Soldiers:Ludzie Honoru

słabe filmiki ;< nie pokazują co może gra ;/

ahh pamiętam te akcje ,mój ostatni żołnierz leży obok zniszczonego jeepa nie mam amunicji ,granatów ani kasy na jednostki kumpel robi zwiad NAGLE eureka biorę działo z jeepa i nie ma po nim śladu ,jest tam tyle możliwości można wygrać kilkoma jednostkami przeciwko czołgom jest też możliwość celowania samemu każdym żołnierzem oddzielnie

ok.. to ja napisze coś

Settlers 1

Przecudna gra, moim zdaniem najlepsza z seri, no jeszcze jest settlers 2 ale to już nie to samo :P

http://ben.bacchus.com.au/vpcblog/images/settlers4.PNG

Ambermoon

Mój pierwszy RPG ^^

fajne było to że jak byłeś za dobry to zła postać z drużyny odchodziła, turowe walki, w sumie RPG pełną parą.

W sumie w tedy kiedy w to grałem myślałem że kusza to rodzaj puapki więc wiecie :P

http://www.larshaugseth.com/ambermoon/ambe...oon.600x600.png

http://i145.photobucket.com/albums/r233/fr...07of10G_051.png

Bez urazy, ale jak dla kogos Fifa 98 albo Quake 2 to old school, to no coz...

Mnie brakuje gierek takich jak Final Fight, Jackall, Jet force Gemini itp. No i Duke, nie mozna zapomniec o ksieciu! :D

A tak w na dobra sprawe to za dzieciaka, gdy do mojej miesciny przyjezdzal tzw. Lunapark z 'grajbudami', to pocinalo sie w Dig Dug, Packman i inne xD

Etherlords II, świetna fabuła. Szkoda, że nie wyszła III.

Musiałbym sobie przypomnieć więcej, ale musiałbym przy tym poszperać w encyklopedii gier.

ja to pamietam jak sie gralo w Lemingi, czy Get Medieval <3

Mi sie przypomnialy produkcje Bullfroga... jak Theme Park czy Theme Hospital....:) Ehhh te gry byly miodne :D