No wlasnie kazdy z nas gral w gry ktore powodowaly ze wasza moszna puchla i powstawal mega zwod ....
Tyle slowem wstepu . O co chodzi tu chce byscie zamiescili gry ktorych wam naprawde brakuje a w ktore graliscie namietnie przechodzac je raz po raz
Jako ze ja zakladam ten temat to ja zaczne
Populous The Beginning:
Gra stara jak swiat... chyba 1998 rok . jest to gra RTS gdzie bedac szamanem musimy zajmowac kolejne planety i piac sie w hierarchii szamanstwa by na koniec stac sie wybrancem i bogiem. Gra posiadala niesamowity klimat... walki byly naprawde klimatyczne... a sama oprawa dzwiekowa byla poprostu mega boska... taka chilloutowa muzyka pasowala idealnie do tego swiata. Brakuje mi czaru Armagedon ktory powodowal gromadzenie sie wszystkich wojsk(twoich jak i przeciwnika) w jednym miejscu i ostateczny pokaz sily... ehhh te piekne czasy
Video:
http://www.youtube.com/watch?v=IDGU8PqgSWI...PL&index=63
Myth i Myth 2
Kolejny RTS... ale bardziej taktyczny... Tutaj wojna rozchodzi sie miedzy ludzkoscia a armia nieumarlych. Gra jest RTSem taktycznym. Nie mozna bylo budowac nowych jednostek... mialo sie okreslony oddzial i trzyeba bylo poprostu przetrwac. Gre cechowala ogromna brutalnosc, bardzo klimatyczna historia jak i poziom trudnosci... przejscie gry na Normal bylo wyzwaniem... przejscie gry na najtrudniejszym poziomie nie raz graniczylo z cudem. gra wyszla tez jakos w 1999 roku
Video:
http://www.youtube.com/watch?v=niLBL44VOxc...feature=related - multi
Dungeon Keeper 1, 2
Bardzo ale to bardzo ciekawy RTS... Tutaj gra sie tymi zlymi ... A na dodatek cala akcja rozgrywa sie hmmm... podziemiach, lochach... nie wiem jak to nazwac. No ale ogolnie trzeba kopac:D. Gra nie dosc ze jest bardzo klimatyczna to ma tez poczucie humoru... Bo nie ktore texty narratora sa naprawde zabawne... Dajmy na to jak nic sie nie dzieje... Narrator wyskakuje z textem "twoi podwladni sa niezadowoleni bo nie maja kablowki". Ogolnie w grze fabula opiera sie o to ze zlo chce sie wydostac z podziemnego swiata na powierzchnie i rozszaprac wszystkich
Video: