Oldschool pełną gębą :) EverQuest 1 - gra ktoś?

Witam. Natchniony news'em o zniesieniu ograniczeń w EverQuest'ach uznałem, że poświęcę chwilę na ściągnięcie gry i obadanie jej drugi raz :) Za pierwszym razem interface wydał mi się wręcz z kosmosu (nadal tak jest, ale jak poczytać tutorial itp. to o wiele łatwiej to ogarnąć). Nie sądziłem, że będzie tak fajnie i na 4 poziomie już quest epickich rozmiarów (zabicie królowej pająką, żaden epic, ale zawsze :D ). Wbudowany Voice chat, który pewnie nie dawno dodali (i rzadki feature obecnie). Ogólnie dobra produkcja, tylko pytanie czy ktoś z forumowiczów w to gra?

Jakie ograniczenia masz na myśli? Ja grałem trochę w EQ2, ale jakoś komp nie domaga, a niby powinno śmigać, ale co tam :)

Głównym ograniczeniem w EQ 1 i 2 jest maksymalny level spelli, który wynosi 3 (na 6 możliwych) w dwójce i 1 (na 3 możliwe) w jedynce. O ile do spokojnego expienia i niewymagających elementów gry wystracza, to na raidy i trudniejsze dungi wymagane jest posiadanie spelli topowych.

To samo dotyczy itemów in-game, za darmo masz dostęp tylko do tych podstawowych.

Osobiście gram w EQ2 i polecam gierkę dla osób lubiących PvE, bo PvP jest na słabym poziomie.

Jednak abonament w obu grach wynosi tyle samo i w sumie nie jest aż tak wysoki, raptem 50 zł co miesiąc - moja dniówka, a przemóc się nie mogę, aby wydać ten hajs z racji, że niby kupie abo, a potem mogę pograć w ciągu miesiąca 2h, ponieważ nie znajdę czasu i kasa przepada...

Oldschool pełną gębą to Dark Age Of Camelotna darmowym serverze Uthgard

Mylisz się, Siemen. W obu tych grach istnieje możliwość kupienia Kronosów na targu, dających 30dni premium.

W sumie racja, ponieważ można go trade'ować tylko jaka cena za to będzie ;) A co do community to nie znalazłem za bardzo żadnego jeżeli chodzi o EQ1, a z chęcią bym grał gdybym znalazł jakąś fajną gildię :)

Witam. Natchniony news'em o zniesieniu ograniczeń w EverQuest'ach uznałem, że poświęcę chwilę na ściągnięcie gry i obadanie jej drugi raz :) Za pierwszym razem interface wydał mi się wręcz z kosmosu (nadal tak jest, ale jak poczytać tutorial itp. to o wiele łatwiej to ogarnąć). Nie sądziłem, że będzie tak fajnie i na 4 poziomie już quest epickich rozmiarów (zabicie królowej pająką, żaden epic, ale zawsze :D ). Wbudowany Voice chat, który pewnie nie dawno dodali (i rzadki feature obecnie). Ogólnie dobra produkcja, tylko pytanie czy ktoś z forumowiczów w to gra?