Oldschool

Witam. Szukam jakiejś oldschoolowej gry. Interesuje mnie wszystko podobne do :

Settlers 2 (inne części odpadają)

Heroes 3 (inne części odpadają)

Baldur's Gate (przeszedłem obie)

Diablo 2 (1 i 3 ukończone)

Runescape (2006-2007)

Tibia (również starsze clienty)

Najbardziej interesują mnie strategie, szczególnie takie podobne do Settlers 2, ale nie pogardzę też jakimiś RPG lub innymi :)

Z Rpg polecam Arcanum. Gra tak rozbudowana i wielka , że sam poradnik ma około 140 stron. Nie ma tam jakichś wybuchów graficznych czy coś w tym stylu ale jest klimat. No bo kto nie chciałby zostać Złym Gnomem Złodziejem posługującym się czarną nekromancją i mającym opanowanie rusznikarstwo?

Age of Mythology - bardzo dobre wspomnienia wiąże z tą grą(11 latek jej stukneło to można troszku nazwać old schoolem)

Twierdza według mnie miodny RTS,świetny klimat i fajnie sie gra.Sacred cos jak diablo klasyczny H'n'S zróżnicowane klasy postaci,fajny swiat i wiele zabawy,Warcrafty i Starcrafty tego chyba opisywaac nie musze,Seria The elder scrolls,Gothic 2 NK i 1,Titan Quest fajny H'n'S osadzony w mitologicznych klimatach.Mam nadzieje ze pomoglem :D

Dokładnie Titan quest jest genialnym H'n'S!

Zobacz Knights and Merchants.

Zobacz sobie Etherlords, albo Disciples.

Tradycyjnie podam Tormenta.

Z tego co podaliście nie grałem w Etherlords i Arcanum. Oczywiście wypróbuje te gry. Btw wie ktoś co zrobić żeby mi Knights and Merchants działało na win7? Bo jak włączam to wogóle się menu nie wczytuje, jest tylko jakiś zarys.

Tyberian Sun (Bardzo fajna strategia koniecznie szukaj z dodatkiem), Dungeon Keeper 2 (po prostu zagraj najlepsza gra na świecie), Icewind Dale 2 (super się gra i fabuła nie kiepska, a nowszy system D&D moim zdaniem kapitalny), dune 2000 ( bardzo przyjemny rts, za szczyla zagrywałem się w nią że hoho ;] zresztą znowu jakieś 2 miechy temu przeszedłem dla zabawy), NOX ( fajny erpeg ), Robin Hood: Legenda Sherwood (taktyczna, skradanka z elementami zręcznościówki w izometrycznym rzucie, ostro polecam, masa zabawy) i na koniec strategia ekonomiczna wszech czasów ...... Sim City 3000 (kto nie grał niech żałuje)

Planescape: Torment po raz trzeci. Jeśli grałeś w Baldura i Ci się podobał, to ta gra Cię wsyśnie.

Mi się osobiście podobała gra Septerra Core także mogę ją z czystym sumieniem polecić :)

Witam. Szukam jakiejś oldschoolowej gry. Interesuje mnie wszystko podobne do :

Settlers 2 (inne części odpadają)

Heroes 3 (inne części odpadają)

Baldur's Gate (przeszedłem obie)

Diablo 2 (1 i 3 ukończone)

Runescape (2006-2007)

Tibia (również starsze clienty)

Najbardziej interesują mnie strategie, szczególnie takie podobne do Settlers 2, ale nie pogardzę też jakimiś RPG lub innymi :)