Oldschoolowe MMO z aktywnymi graczami

W związku z tym, że te dzisiejsze mmo, w wielu przypadkach są słabe, a przynajmniej mnie nie satysfakcjonują, to szukam jakiegoś oldschoolowego mmo, takiego wiecie, klasyka, który wciąż aktywnie działa i ma polską ekipę, do której można by się przyłączyć.
Podpowiem, że nie wiele grałam w te starsze tytuły. W czasach podstawówki czy gimnazjum mmo mnie nie interesowało, więc za bardzo sie nie znam i nie wiem w co można zagrać i w co warto.
Grałam natomiast w Metina (niezbyt mi przypadł do gustu). I w Mabinogi (kochałam całym serduszkiem), ale teraz już coraz mniej osób gra, a jak ktoś jest to mało kto expi i wgl. a polska społeczność się rozpadła, a jak pojawia się ktoś nowy to zaraz znika.
Dodam, że nie mam problemu z tym czy będzie to priv czy global.

Ciężko będzie polecić jakiegoś klasyka bez P2W i botów. Na pewno Tibia trzyma jako taki poziom. Czy coś jeszcze… Muszę się zastanowić, jak coś mi przyjdzie do głowy to napisze. :wink:

RuneScape?

1lajk

Tak sb myślę że może jeszcze DOFUS, lub jego darmowa alternatywa Wakfu. Nie wiem jednak jak w obu tytułach wygląda sprawa z polską społecznością, w Dofus swojego czasu grało sporo Polaków.