W związku z tym, że te dzisiejsze mmo, w wielu przypadkach są słabe, a przynajmniej mnie nie satysfakcjonują, to szukam jakiegoś oldschoolowego mmo, takiego wiecie, klasyka, który wciąż aktywnie działa i ma polską ekipę, do której można by się przyłączyć.
Podpowiem, że nie wiele grałam w te starsze tytuły. W czasach podstawówki czy gimnazjum mmo mnie nie interesowało, więc za bardzo sie nie znam i nie wiem w co można zagrać i w co warto.
Grałam natomiast w Metina (niezbyt mi przypadł do gustu). I w Mabinogi (kochałam całym serduszkiem), ale teraz już coraz mniej osób gra, a jak ktoś jest to mało kto expi i wgl. a polska społeczność się rozpadła, a jak pojawia się ktoś nowy to zaraz znika.
Dodam, że nie mam problemu z tym czy będzie to priv czy global.
Oldschoolowe MMO z aktywnymi graczami
Ciężko będzie polecić jakiegoś klasyka bez P2W i botów. Na pewno Tibia trzyma jako taki poziom. Czy coś jeszcze… Muszę się zastanowić, jak coś mi przyjdzie do głowy to napisze.
RuneScape?
1lajk
Tak sb myślę że może jeszcze DOFUS, lub jego darmowa alternatywa Wakfu. Nie wiem jednak jak w obu tytułach wygląda sprawa z polską społecznością, w Dofus swojego czasu grało sporo Polaków.