Wielu z nas na pewno spotkało się blokami IP przy chęci do testowania jakiejś gry, na szczęście jest łatwy sposób by je ominąć.
Pokaże to na przykładzie Tactical Intervention, gdy chcemy się zarejestrować do bety, wyskakuje:
I oto mój sposób na takie problemy, mam firefoxa więc wytłumaczę jak to zrobić na jego przykładzie:
1.Wpisujemy w google "free proxy list"
2.wchodzimy na pierwszą lepsza stronę np. proxy-list.org
3.na początek weryfikujmy swoją tożsamość wpisując litery z obrazka w wyznaczone pole
4.teraz możemy wybrać specyfikacje serwera czyli kraj,port,ssl, i typ, najlepiej wybrać bez SSL i typ albo elite albo transparent.
5.Gdy już mamy adres ip serwer np. 74.50.55.47:80 to kasujemy ":80" i wklejamy w do pola obok "adres http portu" w firefoxie(narzędzia-->opcje-->zaawansowane-->sieć--połączenie - ustawienia, potem wybieramy ręcznie skonfiguruj serwer proxy).
6.Część ":80" to port który wpisujemy obok adresu w odpowiednim obszarze.
7.I w "nie używaj proxy dla:" wpisujemy: "localhost, 127.0.0.1"
8. koniec, można próbować zarejestrować się do bety z tym że nie każdy proxy działa, możemy utracić połączanie z internetem wtedy trzeba zaznaczyć "nie używaj serwera proxy" i poszukać kolejnego.Jeśli serwer działa to spowalnia łącze z internetem nawet o 90%
Mi się udało a wam?