-Przypadkiem nie było powiedziane w mandze, że w czasie przerwy po marinefordzie, Blackbeard pochłonął wiele devil fruitów (gdy były te chaptery które opowiadały o nowych shichibukai i yonkou)? To by negowało teorie cerbera.
-Osobiście się nie interesowałem tym, ale szczerzę z jednej strony chcę wiedzieć co się działo w tym Void Age, ile Ancient Weaponów jest na świecie i czy będą miały wpływ jakiś na losy świata, jak wpłynie armia rewolucyjna na fabułę i wiele innych smaczków które zostały w świecie One Piece.
-Jak pisałem w pkt. 1, wydaje mi się, że było powiedziane, iż Blackbeard jest najpotężniejszym piratem, ale kto wie, może istnieje ktoś (nie pirat) i czeka gdzieś na końcu Grand Line.
-Tutaj mam nadzieję, na jakiś plot twist, Blackbeard czy Akainu są zbyt banalni.
-Mam nadzieję, że Jinbei gdyż wprowadzi coś nowego do załogi, Bartolomeo osobiście za***isty jest jako postać, ale myślę, że koniec końców nie dojdzie do załogi Luffiego. Mam również nadzieję, że Bon Kurei (Mr. 2 z Baroque Worksów) przeżył i dołączy do Słomianych.
@EDIT
Zrobiłem research, Blackbeard polował na innych devil fruit userów w czasie time skip'u, jednak nie ma informacji czy potrafił zabrać ich moce.