Opcja wypłacania datków na portal

A może coś w stylu 30 dniowych Premium na forum, w tym okresie nie widzisz reklam + znaczek premium . Po 30 dniach możesz znowu dać datek wówczas konto premium zostanie przedłużone, jak nie zapłacisz ponownie włączają się reklamy. Oczywiście kwotę trzeba ustawić np: 20 zł

Zalety:

- Strona utrzymywana jest dodatkowo z datków

- Użytkownik jest zadowolony ponieważ wspiera stronę/forum nie męcząc oczy reklamami

- Więcej pieniążków na konkursy oraz modernizacje forum/strony

- Duma , że wspieram czyjaś pracę.

Wady:

- Możliwość pojawienia się "Panów" ja płacę ja wymagam

Dlatego gdyby ten pomysł przeszedł , trzeba postawić jasno sprawę "Użytkownik premium ma takie same prawa i obowiązki jak darmowy" , warn to warn, ban to ban koniec kropka.

jasne odrazu buy2watch. Donate my lazy ass. Ile taka strona i forum moze kosztowac? 500 zl rocznie ??

Dobrowolne wpłaty, nie wymagane, więc o co hejt ? Nawet jeśli 500 zł rocznie i chmarus miałby zarobić. No i co ? I bardzo dobrze. Zachęci do pielęgnowania naszego forum i tfu portalu. Będzie źle? Zmniejszy się pieniądz, dodatkowa zachęta do nowości :) Jak najbardziej za, a i grosza pewnie rzucę ( no, nie dosłownie grosza )

Tak, wymyślajcie pomysły typu "Oooo 30zł zapłacę to nie widzę reklam, dostaję super hiper ultra znaczek, darmowe wejściówki do kina codziennie, zniżki na allegro 80% i możliwość dotknięcia boga"
Ludzie, to nie jest koncert życzeń. Pomysł Chmarusa jest dość dobry i chyba jedyny stąd który mógłby przejść, ale hej! Przecież nic takiego nie powstało i nigdy nie powstanie na tym portalu ;d

Tak jak w temacie. Czy byłaby możliwość wprowadzenia opcji wpłaty datków na portal? W zamian konto na jakiś okres czasu miałoby usunięte reklamy. Przydałaby się też ładna sygnatura na jakiś czas. Myślę że wtedy portal utrzymaliby użytkownicy. Co Wy na to?

ADblock i masz usunięte reklamy.

warn_ico.png
Offtop

~Leman

ADblock i masz usunięte reklamy.

Zostań moim mistrzem ,,,,, tu nie chodzi tylko o reklamy, doczytaj dokładnie. Większość z nas a adblocka zainstalowanego, jednak ze względu na szacunek wyłącza się go na niektórych stronach. Widać Ty takiego szacunku nie masz.

Uważam że nawet guzik Donate powinna być mimo wszystko oraz np informacja ile już pieniążków uzbieranych jest na utrzymanie strony/forum i ile brakuje , ponieważ przejrzyste informację są miłe dla oka i zachęcają.

Popieram ten pomysł. Chociaż na forum coś by się działo. W dodatku Codziennie nowa kłótnia gwarantowana!!! Czekam niecierpliwie na zatwierdzenie tego pomysłu.

Szczerze to myślałem o takiej opcji, ale nie jestem pewien ile osób byłoby zainteresowanych takim czymś i czy jest to warte zachodu. Zawsze można wprowadzić coś typu: - Dobrowolne wpłaty członkowskie- Wpłata daje rangę (kolorek na portalu i forum)- Wyłączone reklamy dla supporterów - 60% opłaty członkowskiej idzie na koszty utrzymania serwisu- 40% kasy z wpłat członkowskich leci do puli nagród. Pod koniec miesiąca z uzbieranej puli losowane są gry (lub gra) dla osób które opłaciły coś takiego. Oczywiście losowanie odbywa się wśród supporterów.

Taki obraz właśnie miałem w głowie od samego początku. Pięknie to wszystko opisałeś Chmarus... ostatni podpunkt to też coś fajnego. Zwiększyłoby to pewnie zainteresowanie portalem po przez fajne nagrody w konkursach.

Kolorek i wyłączone reklamy - chociaż jeden Admin to potrafi zrozumieć i nie próbuje doszukiwać się ukrytych koni trojańskich typu p2w :P

Swoją drogą nie mogę się doczekać realizacji pomysłu:)

Przecież już są użytkownicy wyróżniani na forum, poprzez bywalców, stałych bywalców. Mi trochę to śmierdzi kupnem całego dostępu do forum, ludzie którzy zapłacą będą się domagali lepszego traktowania. Nie mówię, że wszyscy jednak znajdą się idioci co wykorzystają to na swoją stronę.

Ja jestem przeciwny temu pomysłowi. Obecna forma jest dobra i nie widzę sensu jej zmieniać. Już dość jest p2w w grach mmo i nie ma w co grać :D

Przecież już są użytkownicy wyróżniani na forum, poprzez bywalców, stałych bywalców. Mi trochę to śmierdzi kupnem całego dostępu do forum, ludzie którzy zapłacą będą się domagali lepszego traktowania. Nie mówię, że wszyscy jednak znajdą się idioci co wykorzystają to na swoją stronę.

Czuję lekki ból wiadomej części ciała, że ktoś mógłby mieć dostęp za pieniądze tam gdzie masz Ty. Nie wiem po co snujesz domysły o tym co mogłoby się stać skoro Chmarus nie wspominał nic o dostępie gdziekolwiek i traktowaniu lepiej od innych.

Nie rozumiem argumentów nikogo, kto jest przeciw. Tak to boli, że ktoś chce zapłacić za dobrze wykonaną robotę adminów i modów? Że chce wspomóc w dalszej pracy takiego guru, który nie raz wskazał gdzie można zdobyć klucz, gdzie beta testy (dzięki temu gram w HotS)? Na forum spędzam kilka godzin dziennie. Mógłbym ten czas spędzić w inny sposób i pewnie wydałbym za ten sposób więcej kasy.

Co do reklam to zaznaczam jeszcze raz: nie będę ich oglądał i basta.

mieć dostęp za pieniądze tam gdzie masz Ty. Nie wiem po co snujesz domysły o tym co mogłoby się stać skoro Chmarus nie wspominał nic o dostępie gdziekolwiek i traktowaniu lepiej od innych.

Pożyjemy zobaczymy, nie jedno widziałem na tym forum. Jednak wiem co się stanie, będzie większy bałagan niż potrzeba. A ja nie widzę sensu dzielenia użytkowników.

to bezsensowny pomysł. Na pewno nie dał bym pieniędzy za czytanie newsów na portalu w którym jest mnóstwo niecenzuralnych słów, masa hejtu i brak żadnego zahamowania.

Chcę przeczytać co się dzieje, a nie że gra to kotlet, a to że to chłam, crap i tak dalej. Pozostawiam to bez komentarza. Myślcie sobie co chcecie, hejtujcie, ale prawdy nie zasłonicie.

to bezsensowny pomysł. Na pewno nie dał bym pieniędzy za czytanie newsów na portalu w którym jest mnóstwo niecenzuralnych słów, masa hejtu i brak żadnego zahamowania.Chcę przeczytać co się dzieje, a nie że gra to kotlet, a to że to chłam, crap i tak dalej. Pozostawiam to bez komentarza. Myślcie sobie co chcecie, hejtujcie, ale prawdy nie zasłonicie.

Pozwolę sobie skomentować Twoją wypowiedz.

Na pewno nie dał bym pieniędzy za czytanie newsów na portalu w którym jest mnóstwo niecenzuralnych słów, masa hejtu i brak żadnego zahamowania.

Naprawdę? Skoro ta sodoma tak w Ciebie godzi to co tutaj jeszcze robisz?

Chcę przeczytać co się dzieje, a nie że gra to kotlet, a to że to chłam, crap i tak dalej.

Tym bardziej nie rozumiem tego co tutaj robisz. To jest FORUM. Idea forum to dyskusja na jakiś temat, W tym wypadku gry. I tak - że gra to crap, że kotlet itp. Chcesz dostać suche info? Blog guru i nara (chociaż guru potrafi hype'ować jak i hejtować).

tPozostawiam to bez komentarza..

Tak? Ale już skomentowałeś...

Dobrowolne wpłaty, nie wymagane, więc o co hejt ? Nawet jeśli 500 zł rocznie i chmarus miałby zarobić. No i co ? I bardzo dobrze. Zachęci do pielęgnowania naszego forum i tfu portalu. Będzie źle? Zmniejszy się pieniądz, dodatkowa zachęta do nowości Jak najbardziej za, a i grosza pewnie rzucę ( no, nie dosłownie grosza )

Jak mam ambicje prowadzic taka strone to musze miec cos w portfelu. Juz teraz trzepia kase ktora wystarcza na oplacenie serwerow i domeny na 10 lat

dobrowolne wplaty spoko, ale na portal ktory soba cos reprezentuje, a nie na hejty Guru, forumowa trollownie

No i co z tego? Masz ten przywilej, że czytasz forum, więc dlaczego miałbyś problem, że ludzie nagradzaliby za to, że forum istnieje ?

No i co z tego? Masz ten przywilej, że czytasz forum, więc dlaczego miałbyś problem, że ludzie nagradzaliby za to, że forum istnieje ?

Podobne zjawisko można zaobserwować np. w przedszkolu. Mama kupuje chłopczykowi lizaczka do przedszkola. Kiedy chłopczyk na przerwie wyciąga lizaczka jego kolega obok czuje się z tym źle. Dlaczego? No właśnie :P Taka anegdota.

Co do nagród za donację to fajnym pomysłem byłyby nagrody w stylu sam na sam z guru lub wywiad na wyłączność z Chmarusem :)

Dobry pomysł, po jego wprowadzeniu będzie co poczytać w tym dziale i poddziale.

Sam na sam z guru ? Masz ciągi ku tej samej płci ? Marzy ci się romantyczna kolacja? A nuż przerodzi się w coś więcej ?

Zakładam że chmarusowi nie chodziło nagrody tylko dla płacących, lecz te nagrody dla ogółu w jakichś konkursach.

@ a nie, faktycznie mu o to chodziło. Ach to czytanie ze zrozumieniem.

Cóż, ja znowu ponawiam i podkreślam, że takie dotacje ( dobrowolne ! ) wpłnęły by tylko pozytywnie na forum, a osoby które mówiłyby że nie są traktowane równo to byłby osobniki z bólem pękniętych pleców, tak jak teraz jest chociażby, jeśli chodzi o hejty na guru czy ogólnie portal i newsy.

Ja nadal sądzę, że wpłynie to bardziej negatywnie na wizerunek forum.