Open PvP / PK for Guild Wars 2 - akcja pomocy!

Witam wszystkich!

Jako potencjalny klient i gracz, organizuję petycję. Guild Wars 2 to wspaniała produkcja ale brakuje kilku funkcji.

Sortując od najważniejszej opcji.

1. Brak otwartego PvP / PK. Trybu morderstw. Taki tryb był domeną starych produkcji. Chcielibyśmy aby powrócił do Guild Wars 2. W grze brakuje dobrej adrenaliny. Brakuje nuty strachu. Brakuje tej mocnej rywalizacji i pokazania się. Możemy zagwarantować również, że wprowadzenie trybu otwartego PK zaowocuje przybyciem większej ilości graczy.

Alternetywy wprowadzenia się różne. Osobny serwer PK, osobny kanał PK lub wdrożenie do obecnego.

Gracz PK po zabiciu powinien doznawać szkód w postaci utraty złota lub przedmiotów.

2. Wdrożyć siedziby Gildii i walki o nie. Stojące fizycznie budowle o które gracze mogą walczyć. Gildie mają większy cel istneinia. Jest to wazny aspekt gry który był w części pierwszej.

3. Domki graczy. Gracze którzy lubią bawić się w wirtualne życie, powinni mieć dostęp do własnych domostw.

Drodzy twórcy zwróćcie uwagę na te postulaty.

Drodzy gracze! Pomóżcie nam!

LINK to POLL – http://poll.pollcode.com/889291

LINK FANPAGE – http://facebook.com/openpkgw2

Od razu mówię, że nie grałam w GWI, więc ciężko mi się ustosunkować do pytania nr 2.

Co do 3 - dla mnie to zbędne, ale jak ktoś bardzo chce, to tam nie widzę przeszkód.

No i najważniejsze - punkt nr 1.

Nie wierzę, po prostu nie wierzę, że twórcy gry pójdą na coś takiego. Cały ten hype wokół gry nakierowany był na casualowość gry. Grasz ile chcesz, kiedy chcesz, możesz nie grać wcale, robisz w świecie co chcesz, nie chcesz to nie robisz... Level się nie liczy, gear się nie liczy, w sumie to nic się nie liczy. Jak dla mnie (podkreślam - dla mnie! n00ba i marudy, który hejtuje tę grę) to w tej grze chodzi o podziwianie widoków i wędrowanie po świecie, ale tak by czasem się nie spocić i nie dostać zadyszki w tej grze. A tu postulat, by nagle zburzyć tę krainę spokoju i szczęśliwości, dodać tempa tej leniwej produkcji, gdzie poza trzema serwerami (może jest ich więcej) światy świecą pustkami... Ten "tryb morderstw" byłby całkowitym zaprzeczeniem filozofii GWII - ukłonu w stronę gracza cusualowego. OK, ten tryb mógłby istnieć dajmy na to na jednym tylko, wybranym serwerze i nikomu z grających by to nie szkodziło. Ale czy twórcy zdecydowaliby się na to, by odejść od tego, co miało charakteryzować grę...?

Żeby była jasność - nie znam tej gry, nie lubię jej, mimo, że kupiłam ją chyba rok temu nadal nie udało mi się wbić nawet 30lvla solo a próbowałam różnych postaci. Po prostu do mnie ta gra nie trafia i nie rozumiem jej fenomenu. Nie zamierzam obrażać jej fanów ani tym bardziej twórców - jak ktoś lubi ten tytuł, to ok.

1. Nikogo nie obchodzi to, że "to" było domeną starych produkcji. Nie było tego w GW1, nie będzie tego w GW2. Never ever, NIGDY.

2. Będzie. Po co robić petycję o czymś, co będzie?

3. Będzie. Po co robić petycję o czymś, co będzie?

ad.1: nie

ad.2: nie

Tryb PK jest totalnie bezsensu w GW2. Mogliście się obudzić, kiedy gra była w fazie produkcji, bo teraz, ANet musiałaby zmienić mechanikę CAŁEJ gry. Teraz wszyscy są równi w sPvP i mniej bądź więcej na WvW. Gdyby wszyscy mieliby być równi przy systemie PK, bez sensu byłyby poziomy czy odblokowywanie skilli. Pod dużym znakiem zapytania stałby też ekwipunek. Exotici nie są tanie. W dodatku gra jest causalowa i będzie rage, a nie większy entuzjazm.

Natomiast kolejny serwer, to kolejne rozdzielenie graczy i osłabienie już i tak słabych serwerów. Oczywiście taki serwer nie mógłby brać udziału w WvW, bo wtedy ANet musiałaby stworzyć kolejne 2 serwery, żeby ten z PK miał się z kim pojedynkować. A skoro nie mógłby brać udziału w WvW, to i nie miałby bonusów.

I to jest niezgodne z lore.

Werdykt - jestem przeciw, a nawet jeszcze bardziej przeciw.

Brakuje ci nutki strachu? To idź sobie na JP w WvW.

Zacznijmy od tego, że ten temat był wałkowany kilkaset już razy i zawsze się kończy tak samo. Powtarzanie tego po raz kolejny wykazuje brak posiadania pewnego zgrubienia na szyi.

1. W GW1 nie było open PvP, tutaj też nie będzie. Dlaczego? Jak widzisz to całe zergowanie z otwartym PvP? Ludzie na group eventach/world bossach etc. walą masę AoE będąc poza party - czyli w ten sposób wszystko, co nam się nawinie pod skilla dostaje dmg, włącznie z graczami. Czy naprawdę tak trudno sobie wyobrazić, co się wtedy będzie działo?

2. Guild Halle będą. Jedynym MMO o którym można walczyć o siedziby to L2, a to w dodatku nie wszystkie. W tej chwili różnica gildiowa pomiędzy GW1 a GW2 jest taka, że w tym pierwszym było GvG i Guild Halle, a w tym drugim są Guild Missions.

3. Będzie. Po co ankieta?

1. Nigdy tego nie będzie.

2. Może za kilka lat. Ale i tak będą wygrywać masówki (to samo co z misjami gildyjnymi; małe gildie nie mają szans).

3. W przyszłości rozwiną ten element.

Od miecha nie grałem w GW2 ale nie wierze że to już dodali, czyli "duele". Bardzo mi brakuje tej opcji.

Zacznijmy od tego, że ten temat był wałkowany kilkaset już razy i zawsze się kończy tak samo. Powtarzanie tego po raz kolejny wykazuje brak posiadania pewnego zgrubienia na szyi.1. W GW1 nie było open PvP, tutaj też nie będzie. Dlaczego? Jak widzisz to całe zergowanie z otwartym PvP? Ludzie na group eventach/world bossach etc. walą masę AoE będąc poza party - czyli w ten sposób wszystko, co nam się nawinie pod skilla dostaje dmg, włącznie z graczami. Czy naprawdę tak trudno sobie wyobrazić, co się wtedy będzie działo?2. Guild Halle będą. Jedynym MMO o którym można walczyć o siedziby to L2, a to w dodatku nie wszystkie. W tej chwili różnica gildiowa pomiędzy GW1 a GW2 jest taka, że w tym pierwszym było GvG i Guild Halle, a w tym drugim są Guild Missions.3. Będzie. Po co ankieta?

Tak wiem co będzie się działo. To samo co było 10 lat temu w Lineage 2. Grupa PK będzie ubija graczy a pozostali będą ich ścigać by zdobyć ich mamone i przedmioty. Proste jak skręcanie rogala.

Czy Twoja osoba nie jest w stanie zrozumieć, o co chodzi? Nie będzie możliwości zabicia żadnego world bossa, bo AoE będą wszystkich zabijać. Nie będzie zergowania na WvW, bo AoE będą wszystkich zabijać. To nie jest L2 - tam nigdy nie miałeś niczego do zergowania, tylko na party, w którym nie można się było zranić nawzajem. W dodatku tam liczba osób w party wynosiła 7, nie 5, i na rajd bossy się chodziło w kilka party, zazwyczaj CP z jednego klanu. Byli zorganizowani. Fakt, wtedy PK party mają sens. A nie gdzie 60ludzi bije bez party jednego bossa.

Mamone? Po co?

Przedmioty? Chyba jedynie dropnięcie Legendara by coś dawało, mam w tej chwili ponad 1k tokenów z każdego dunga, zakup geara po utracie to kwestia 10s.

A wiesz, co jest najzabawniejsze?

Jako potencjalny klient i gracz

Że jesteś jedyną osobą w tym temacie, która w GW2 nie grała.

"Friendly-fire" w takiej grze jak GW2 wyszłoby na dobre. Ale nie zapominajmy że Arena chciała stworzyć grę dla casuali, więc nie ma sensu czekać na taki "ficzer".

nie pytaj sie publicznie o wprowadzenie jakichkolwiek hardcorowych featursów do GW2 bo społeczność gw2 to pleby i lamusy bojace sie ze ktos zabije ich w open zone na questach... po za tym to banda fanboyi....

najwazniejsze jest to ze arenanet nic nie zrobi z ta gra bo zeby mieli cos zrobic zrobili by to dawno... jedyne czego mozesz sie spodziewac to casualowych eventów starczajacych na 2-3 dni grania... mniej wiecej 1-2 na miech...

WSIT aaaahahahahha juz wogole nie masz co amzyc o jakich kolwiek sandboxowych trybach w GW2 jak stawianie budowli gildyjnej.... to nie ta gra... zrozum to i poszukaj czegos nastawionego na PvP ja gram w DP i mam gildyjne fortece i PvP

warn_ico.png
Po raz któryś upominam, abyś w końcu nauczył się stawiać kropki i przecinki bo nie da się Twoich postów czytać. - crracked

Jeżeli nie będzie więcej niż 100k głosujących i minimum 80% na tak to nikt z Arena Netu się tym nie zainteresuję.

@MagarPL

Hardcorowe funkcje w casualowej grze? Tak twoim zdaniem to powinno wyglądać? GW1 było hardcorowe. Było za mało mamony, więc ANet postanowiła przerzucić się na causali. Nie płaczą, a kase sypią.

Nie mam zamiaru grać w grę, gdzie zerg > team.

nie pytaj sie publicznie o wprowadzenie jakichkolwiek hardcorowych featursów do GW2 bo społeczność gw2 to pleby i lamusy bojace sie ze ktos zabije ich w open zone na questach... po za tym to banda fanboyi....najwazniejsze jest to ze arenanet nic nie zrobi z ta gra bo zeby mieli cos zrobic zrobili by to dawno... jedyne czego mozesz sie spodziewac to casualowych eventów starczajacych na 2-3 dni grania... mniej wiecej 1-2 na miech...WSIT aaaahahahahha juz wogole nie masz co amzyc o jakich kolwiek sandboxowych trybach w GW2 jak stawianie budowli gildyjnej.... to nie ta gra... zrozum to i poszukaj czegos nastawionego na PvP ja gram w DP i mam gildyjne fortece i PvP

Wlasnei dlatego ciesze sie ze nie ma takich ludzi jak ty w gw2 . Ktorzy potrafia tylko kampic przed miastem na ludzi z 20 lvl nizej i fapac ze szczescia bo kogos zabili :) W tej grze na szczescie liczy sie skill a nie gear ^^ Dlatego nie ma w niej gimbusów , bo placza jak to nowi gracze potrafia ich zabic . Mimo iz ci spedzili w grze pare miesiecy to padaja od ludzi z tygodniowym stazem :) .Ja wole byc zadowolony z tego ze zabilem kogos za pomoca swoich "umiejetnosci " niz przewagi gearu :) To daj mi o wiele wieksza satysfakcje niz wygranie bo mam "lepsze" staty ... Wiec nie wiem czy sa to "plebsy i lamusy" tylko raczej skillowi gracze ktorzy nie potrzebuja gearu zeby kogos zabic ^^ Tyle teraz mozesz sobie hatowac ten poscik ^^

Nie hejtuje, ale 90%+ graczy gw2 raczej nie słynie ze skilla. Widać, to na trudniejszych bossach itp. Zamiast ogarniać taktyki, buildy, skille społeczność gw2 płacze na forum, że wszystko jest za mocne. Skilla, to większość ludzi ma w używaniu autoattack :P

A te postulaty nie przejdą nigdy. Ze względu na mechanike gry, w której nie ma na to miejsca. I społeczność, którą opisałem powyżej. Większość taktyk w gw2 opiera się ma zergu i autoattack. Jeśli coś jest trudne, społeczność od razu narzeka na forum AN. A open PvP by ich chyba zabiło.

nigdy nie plebilem w PvP i nie pkowalem lowów wiec sie nie wypowiadaj a do kazdej gry tzreba skilla a nie raid uber smok i 100 os stoi w miejscu i spamuje 1=5

Megar ironia jest to ze piszesz o spamowaniu skili 1 - 5 staniu w miejscu gdzie sam grasz w dp . Gra w ktorej moby maja inteligencje pantofelka ... lvl 30 solowac mozna 55 pijac przy tym kawe... ludzie solujacy dungeony oraclem .... wiec prosze ... Dlatego zrezygnowalem z tej gry bo pve jets tak smieszne i tragiczne ze nie chcialo mi sie dobijac lvl zebym mogl wyprobowac pvp ... Bedac szczerym w swoej 10 letniej karierze nie spotkalem sie z tak bardzo uposledzonym AI mobow .

dude po co ci w non targecie pve? licza sie raidy i pvp mamy juz highlord i frontier teraz maja dojsc niby raidy po za tym mówi to czowiek grajacy w gw2 gdzie 1-80 solujesz sam a w dungeonach po za biegiem i atakiem nie robisz nic... to samo w pvp i raidy ktore opieraja sie na zergu

1. Brak otwartego PvP / PK. Trybu morderstw. Taki tryb był domeną starych produkcji. Chcielibyśmy aby powrócił do Guild Wars 2

Powrócił? W GW1 był tryb PK? Nie, z oczywistych powodów.

Alternetywy wprowadzenia się różne. Osobny serwer PK, osobny kanał PK lub wdrożenie do obecnego.Gracz PK po zabiciu powinien doznawać szkód w postaci utraty złota lub przedmiotów.

Mówisz o grze - jakby nie patrzeć - casualowej. Casualowej, do diabła! Takie osoby nigdy nie będą zadowolone jeśli ktoś będzie biegać dookoła i zabijać nowicjuszy nagle wychodząc thiefem z niewidki.

Nie czytałem innych postów, przyznaję się bez bicia. Zdaje mi się jednak, że jesteś osobą która jako potencjalny klient niewiele powinna mieć do powiedzenia na temat żądania nowych rzeczy, a po drugie - próbujesz wcisnąć do gry coś, co nie pasuje do ogólnej koncepcji gry.

Witam wszystkich!

Jako potencjalny klient i gracz, organizuję petycję. Guild Wars 2 to wspaniała produkcja ale brakuje kilku funkcji.

Sortując od najważniejszej opcji.

1. Brak otwartego PvP / PK. Trybu morderstw. Taki tryb był domeną starych produkcji. Chcielibyśmy aby powrócił do Guild Wars 2. W grze brakuje dobrej adrenaliny. Brakuje nuty strachu. Brakuje tej mocnej rywalizacji i pokazania się. Możemy zagwarantować również, że wprowadzenie trybu otwartego PK zaowocuje przybyciem większej ilości graczy.

Alternetywy wprowadzenia się różne. Osobny serwer PK, osobny kanał PK lub wdrożenie do obecnego.

Gracz PK po zabiciu powinien doznawać szkód w postaci utraty złota lub przedmiotów.

2. Wdrożyć siedziby Gildii i walki o nie. Stojące fizycznie budowle o które gracze mogą walczyć. Gildie mają większy cel istneinia. Jest to wazny aspekt gry który był w części pierwszej.

3. Domki graczy. Gracze którzy lubią bawić się w wirtualne życie, powinni mieć dostęp do własnych domostw.

Drodzy twórcy zwróćcie uwagę na te postulaty.

Drodzy gracze! Pomóżcie nam!

LINK to POLL – http://poll.pollcode.com/889291

LINK FANPAGE – http://facebook.com/openpkgw2