Założyłem ten temat, by dowiedzieć się czy warta jest ta gra ? Głównie mnie interesuje czy misje są ciekawe, realizm gry i czy się miło w to gra. Proszę o wypowiedz osób które w to grały lub grają.
Operation flashpoint 2
Realizm mniejszy niz sie tego spodziewano, ale nadal cos tam zosyalo. Znaczy sie: wymagajacy fps, ale juz nie symulator.
Single jest ciekawy, ale krotki.
Multi nie mam pojecia ,ale chyba on bedzie ratowac te gre.
OFP2 ma tyle wspolnego z starym dobrym OFP.... nie nie cche mi sie szukac porownan. Gra jest poprostu kiepska... Jako tactical shooter jest nawet ok. Ale do tego juz wole R6: Vegas czy GRAW. Graficznie widac ze gra byla robiona pod Next genowe konsole... bo grafa jest poprostu mizerna. Z odleglowci wyglada nawet fajnie... ale w bliska widac naprawde textury o niskiej rozdzialce. Realizm... no jakis tam jest... tylko nie wiem czemu A1M1(czolg) zatrzymuje sie na drzewie zamiast je powalic... no ale ok
Multi w OFP jest niegrywlny... Wydalem 80zl na gre ktora nie ma nawet CD-KEYa dzieki czemu nie musisz nawet jej kupywac by grac w nia przez neta... Ale nawet na MP nie pograsz bo nie ma serverow dedykowanych. Sa tylko te stawiane przez graczy gdzie pingi sa od 150 nawet do 300. To taki Call Of Duty w krzaczkach
Chcesz realizmu... rozbudowanego MP(obecnie chyba z 10 trybow) gre ktora ciagle jest modowana i dodawane nowe addony. Gra ktora jest nastepca OFP1(nie dokonca ale zawsze jednak ) Proponuje ci uzbierac 60zl i kupic ArmA2: Armed Assault to jest symulator.. to jest realizm. I jak to powiedzial Tadeusz z programu Review Terretory "po czym rozroznic faceta a dziecko grajace w gre FPS...prawdziwy facet gra w ArmA2 a dzieci w CoD albo CS"
Dzięki Spawn za ten komentarz. To już wiem, że tą grę będę omijał z daleka. Może masz rację, zobaczę jak coś na ArmA 2.
Ale i tak nic niezastapi prawdziwego OFP
O BF:BD2 słyszałem. Nawet chyba kolega mi gdzieś pokazywał trailer, gra wyglądała b.dobrze. Grałem w BF2 gra też nawet jest fajna, chociaż grafika nie jest tam jedną z lepszych.
Kto kupi nowego CoD ten frajer. 6 godzin singla i brak dedykowanych serverow na multi. Do tego jeszcze wiecej nalotow i tgo typu bajerow (a gdzie skill gracza?:/). Szkoda kasy. Lepiej poczekac na wspomnianego juz nowego BF. Gra zapowiada sie miodnie i na 100% ja kupie.
A ja radził bym poczekać na Call of Duty: Modern Warfare 2. Może nie jest tak realistyczny jak OF. Radzę obejrzeć gameplay z targów.
Ja do CoDa nic nie mam. Grałem na kompie w CoD2, CoD4, CoD5 i dla mnie to najlepiej się grało w 2 i 4. Piątka to nie była taka dobra. A co pokaże 6 to się zobaczy.
Założyłem ten temat, by dowiedzieć się czy warta jest ta gra ? Głównie mnie interesuje czy misje są ciekawe, realizm gry i czy się miło w to gra. Proszę o wypowiedz osób które w to grały lub grają.