Opinie

Witam

Chciałbym poznać wasze opinie odnośnie laptopa z taką specyfikacją

ASUS Kod producenta: R556LB-XO153T Przekątna ekranu: 15,6" Typ matrycy: Matowa, Podświetlenie LED Rozdzielczość: 1366 x 768 (HD Ready) Model procesora: Intel® Core™ i5-5200U (3M Cache, 2.20 / 2.70 GHz) Intel w urządzeniu: Laptop klasyczny Liczba rdzeni procesora: 2-rdzeniowy, 4-wątkowy Ilość pamięci RAM: 4 GB Taktowanie pamięci RAM: 1600 MHz Technologia pamięci RAM: DDR3 SO-DIMM Maksymalna ilość pamięci RAM: 12 GB Pojemność dysku: HDD 1 TB Technologia dysku: HDD - magnetyczny Dysk - prędkość obrotowa: 5400 obr./min. Model karty graficznej: Intel® HD Graphics 5500, Nvidia® GeForce GT 940M Pamięć karty graficznej: 2 GB

Czy ktoś z was używa podobnego lapka. Jak się sprawdza w grach (chodzi mi głównie o mmo). Bardzo proszę o rzetelne opinie/porady.

Ja mam taki jak w sygnie ArcheAge minimal/średnie , wildstar minimalnie+ coś tam powłączane, Sims 4 full opcje :), Dirty Bomb minimalnie, HoTS średnie u ciebie powinno być lepiej, choć ja bym jeszcze doinwestował w dodatkowe 4GB ramu i powinno być miło... w sumie to lapek żonki pod simsy i youtuby, ale trochę potestowałem xD, bo od grania mam stacjonarkę.

Bardzo słaby laptop.

Prosisz o rzetelną poradę a więc proszę: ja używam laptopów od 7 lat (zamiast PC, także mój laptop musi być dobry do wszystkiego: gry,praca,muzyka itp itd)

Tego laptopa nie miałem, ale po specyfikacji można powiedzieć od razu, że do gier on Ci się nie nada... chyba że masz na myśli stare MMO; w żadne z nowszych (2014-2015) nie zagrasz*.

Asus sam w sobie robi dobre laptopy, dobry serwis, dobry software. Jeżeli ten laptop ma być na jakieś luźne pogranie godzinke dziennie w jakieś niszowe gierki = ok, później Ci sie zacznie przegrzewać.

Nie ma czegoś takiego jak pełnoprawny laptop do gier poniżej 4000 zł... czaaasem są jakieś pojedyncze okazje, ale znalezienie takiej wymaga sporej wiedzy.

*w nowsze mmo mam na myśli pełnoprawne 3D zaawansowane graficznie mmo, w jakieś przeglądarkowe crapy czy inne badziewia - pewnie zagrasz. Poza tym, dla mnie dobra gra, to gra na MINIMUM 40 fpsach. Jeżeli dla Ciebie gra to granie na 20/30 fpsach to olej wszystko co napisałem.

WitamChciałbym poznać wasze opinie odnośnie laptopa z taką specyfikacjąASUS Kod producenta: R556LB-XO153TPrzekątna ekranu: 15,6" Typ matrycy: Matowa, Podświetlenie LED Rozdzielczość: 1366 x 768 (HD Ready) Model procesora: Intel® Core™ i5-5200U (3M Cache, 2.20 / 2.70 GHz) Intel w urządzeniu: Laptop klasyczny Liczba rdzeni procesora: 2-rdzeniowy, 4-wątkowy Ilość pamięci RAM: 4 GB Taktowanie pamięci RAM: 1600 MHz Technologia pamięci RAM: DDR3 SO-DIMM Maksymalna ilość pamięci RAM: 12 GB Pojemność dysku: HDD 1 TB Technologia dysku: HDD - magnetyczny Dysk - prędkość obrotowa: 5400 obr./min. Model karty graficznej: Intel® HD Graphics 5500, Nvidia® GeForce GT 940M Pamięć karty graficznej: 2 GBCzy ktoś z was używa podobnego lapka. Jak się sprawdza w grach (chodzi mi głównie o mmo). Bardzo proszę o rzetelne opinie/porady.

Procesor słaby, dobry chyba tylko na te słabsze gry, 2 rdzenie niby coś dają.

HDD? Puknij się w głowę, jak już to SSD.

Jedyne czego jest dużo to pamięci RAM, DDR3 i 12GB całkiem spoko, ale i tak częściowo jest słabo.

Teraz wkracza DDR4 i 12GB to trochę za dużo, 8 GB jest całkowicie wystarczające.

Karta spoko, ale te nowsze gry nie będą miały za dużo fps.

Dzięki panowie za odpowiedzi. W takim razie wstrzymam się z zakupem. Pod koniec roku powinny być promocje, tak więc trochę doinwestuję i popatrzę nad mocniejszym prockiem i dyskiem. Pzdr

Da się na tym laptopie pograć ale nie we wszystko.

karta graficzna: http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-940M.134979.0.html

lapek z prawie identycznymi podzespolami ( ma 8gb ramu a nie 4 ): http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Acer-Aspire-E5-573G.147422.0.html

Musisz sam sprawdzić czy pójdą te gry które chcesz. 4gb ramu to trochę mało a SSD przy takich parametrach lapka to przesada.

A pan Noobkiller niech sam się puknie w głowę i nauczy czytać.

Witam

Chciałbym poznać wasze opinie odnośnie laptopa z taką specyfikacją

ASUS Kod producenta: R556LB-XO153T Przekątna ekranu: 15,6" Typ matrycy: Matowa, Podświetlenie LED Rozdzielczość: 1366 x 768 (HD Ready) Model procesora: Intel® Core™ i5-5200U (3M Cache, 2.20 / 2.70 GHz) Intel w urządzeniu: Laptop klasyczny Liczba rdzeni procesora: 2-rdzeniowy, 4-wątkowy Ilość pamięci RAM: 4 GB Taktowanie pamięci RAM: 1600 MHz Technologia pamięci RAM: DDR3 SO-DIMM Maksymalna ilość pamięci RAM: 12 GB Pojemność dysku: HDD 1 TB Technologia dysku: HDD - magnetyczny Dysk - prędkość obrotowa: 5400 obr./min. Model karty graficznej: Intel® HD Graphics 5500, Nvidia® GeForce GT 940M Pamięć karty graficznej: 2 GB

Czy ktoś z was używa podobnego lapka. Jak się sprawdza w grach (chodzi mi głównie o mmo). Bardzo proszę o rzetelne opinie/porady.