Opis - status strefa neutralna?

W postach jak ktoś napiszę ofertę temat jest zamknięty, i przeniesiony do kosza. Tak samo na shoutbox grozi 24h ban, za spam jest wan. Jednak użytkownicy zauważyli status - opis jest strefą neutralną. Niekiedy są ogłoszenia (sprzedam, wymienię), spam użytkowników, nie mówiąc o słownych potyczkach co skutkuje wojną słowną na forum. Jeśli forum dba o wizerunek, to przepychanki w statusie - opisie nie wróżą nic dobrego. Przecież napisz co teraz myślisz mówi samo za siebie - nie widzę miejsca na targowisko. Nie mówię aby karać, tylko zwrócić na to uwagę (upomnienie czy coś) .

give-that-guy.jpg

Status powinien zachować Neutralność/Status Quo względem sb czy tematów.

Tyle z mojej strony, bo więcej nie ma co pisać skoro wyraziłem swoje zdanie w 1 zdaniu.

Ja nie rozumiem czy ostatnio na forum są nie poważni ludzie. Piszę o problemie a tu spam no ładnie, jednak jak ktoś nie ma nic do powiedzenia niech nie piszę. Aha jesze ktoś mi podsunął wątek o sygnaturkach. O tym też zapomniałem, jednak tu spam też jest kasowany.

Jeśli napiszę słowo kulfa na statusie to nie dostanę wana, a na sht tak ? No to gdzie tu logika. Jeśli ma pozostać neutralny można pisać co się chce, i jak. Nie ważne nawet jak poleci obraza na administrację tak ? No bo przecież neutralny teren :D

Też mnie to wkurza. Tak samo jak żebranie o klucze czy coś innego... Popieram, karać za to. Są osobnicy, którzy codziennie, nawet po kilka razy, reklamują swoje strony/gry czy żebrzą o klucze. Bez przesady ludzie, status/opis jest po to, by się nawzajem trollować czy wypisywać jak bardzo się kochamy, a nie by się reklamować.

Pamiętacie kolesia z Pokemonami ? Aktualizował status co chwilę na swoją stronę. A za refy są kary w regulamine nie ?

Tyle że kto zwraca uwagi na statusy które co kilka godzi znikają, a zawsze ludzie patrzą na 5 pierwszych statusów, resztę mają głeboko w pupie.

No tak, nie chodzi o to by modzi siedzieli cały dzień i sprawdzali statusy. Ale jak już jakiś siedzi to i tak to kompletnie ignoruje. Chodzi o to, by spojrzeć na te statusy i jeśli jest taki spamer pokemonów, to jakoś go za to ukarać :).

Tyle że kto zwraca uwagi na statusy które co kilka godzi znikają, a zawsze ludzie patrzą na 5 pierwszych statusów, resztę mają głeboko w pupie.

Wpis na sht znika po paru wersach więc ? No przecież dostrzegnięcie kto spamuje, a kto nie jest chwilka roboty. Xao jak by mógł to by też coś dodał do tematu, ale nie może zważywszy za karę :)

Według mnie takie "reklamy" powinny być zabronione.

Reszta... nie. Każdy pisze co ma na myśli. Jeden ma lepsze myśli, drugi gorsze, a jeszcze inny dosyć walnięte.

Chyba nie rozkażesz wszystkim pisać tylko tych "lepszych" myśli. Nie???

Ludzie, wasze życie jest tak bardzo nudne, że wyszukujecie takich głupot? Co komu przeszkadzają takie statusy, jeśli wam, to po co na nie patrzycie. Status to status, moim zdaniem, powinien stać na poziomie neutralnym, ale w granicach moralnych, bez wyzywania, a jak ktoś spamuje, to można rozwiązać to w ten sposób, że status będzie można aktualizować raz na 8h i po problemie. Nie wiem co was tak boli, że ktoś się zareklamował, bo ma czym, a wy nie? Kurde, trochę empatii nie zaszkodzi ...

A co to przeszkadza? To, że raz na pare dni sobie ktoś ofertę wklepie? Co z tego? Dopóki ktoś nie spamuje w stopniu takim, że ma kilka wiadomości-ofert na stronę statusów to nie widzę problemu.

Tak od statusu zaczynają się słowne prowokacje :) Więc jeśli ktoś prowokuje nie pownien dostać upomnienia ? Czemu zawsze dostaje wan ten co jest pokrzywdzony, a nie ten co zaczepił ? (nie nie płacze bo ostatnio nie dostałem wana ;p) .

Deimond

Tobie od tego wolnego chyba się w pupie poprzewracało. Chyba serioooo ci sie nudzi w domu, skoro przyczepiasz się do takich rzeczy. Jak ci to nie pasuje, to napisz skarge do "góry".Jeśli ktoś kogoś prowokuje, to niech nie zagląda do statusu, a jeśli już to niech napisze do admina z prośba o usunięcie tego statusu, iż to go obraża.

Ok, reklamy mi przyszkadzają jak jakiś gościu pisze je 5 razy dziennie. Jeśli wstawi ją raz na dzień, to mi takie coś nie przyszkadza.

Nie nie mam tyle wolnego teraz jakbym chciał. Ja swoje napisałem, i tyle. Po to jest dział zażaleń aby pisać co trzeba. Z tego co wiem od tego jest moderator a nie admin, po co do admina ja tego nie rozumiem ?

Co chciałem to napisałem.

Dwie sprawy.
Pierwsza jest taka, że jeśli ktoś kogoś prowokuje, a ten którego prowokują przez STATUS jest na tyle mądry inaczej żeby się przejmować, to już świadczy o nim.

Druga sprawa, a mianowicie pisanie, że zawsze warna dostaje pokrzywdzony, to niesamowita głupota i lekceważenie, Deimonie. I jestem pewien że nie byłbyś w stanie podać dwóch przypadków takich warnów.

Oj sparki tutaj bym nie był pewny swego (ale tutaj już schodzimy na temat moderatorów) ;)

W postach jak ktoś napiszę ofertę temat jest zamknięty, i przeniesiony do kosza. Tak samo na shoutbox grozi 24h ban, za spam jest wan. Jednak użytkownicy zauważyli status - opis jest strefą neutralną. Niekiedy są ogłoszenia (sprzedam, wymienię), spam użytkowników, nie mówiąc o słownych potyczkach co skutkuje wojną słowną na forum. Jeśli forum dba o wizerunek, to przepychanki w statusie - opisie nie wróżą nic dobrego. Przecież napisz co teraz myślisz mówi samo za siebie - nie widzę miejsca na targowisko. Nie mówię aby karać, tylko zwrócić na to uwagę (upomnienie czy coś) .