Opłaca się grać?

Witam, ostatnimy czasy rozmyślam nad powrotem do wpaniałego MU Online w którego grałem bodajże w sezonie 2 i był to mój ulubiony mmorpg, jednak teraz patrząc na te dziwne kombinacje, dziwne nowe postacie nie jestem pewien czy się w niej odnajdę. Czy ktoś może mi powiedzieć czy w ogóle opłaca mi się zaczynać od nowa juz w takim sezonie na globalu? Jesli tak to może coś powiedzieć o tych nowych postaciach, o co chodzi itp?

Też się właśnie zastanawiam... Grałem na globalu na 99+97d (o ile dobrze pamiętam) i też myślę nad powrotem.
Podpinam się pod pytania autora.

Też się właśnie zastanawiam... Grałem na globalu na 99+97d (o ile dobrze pamiętam) i też myślę nad powrotem.Podpinam się pod pytania autora.

Jeśli masz zamiar wracać na Global to odradzam..., jakiś rok czy dwa lata temu wróciłem z zupełnie nową postacią i jestem już zawiedziony że nikt z rodaków nie gra już w tą gre..., tylko Turki, Rumuny i inne nacje które nie znają Angielskiego bo jak napiszesz do nich żeby porozumiewali się z tobą po Angielsku to albo cie z PK'ują, zwyzywają lub uciekną bez słowa :o.

Ahhh... te czasy MU Online kiedy w Europie była jeszcze nowością i była 100% F2P :P i była ta gra mega popularna! ;] że serwery były full :P jak i prywatny serwer Psychic-Doom :P

A ItemShop woła o pomstę do nieba..., żeby być kimś na globalu trzeba mieć kasy tyle co nasz Rząd więc pozdro :P.

Ale jeszcze jest nadzieja z Globalem ponieważ Webzen robi oficjalny prywatny serwer z resetami postaci głównie nastawiony na PvP, czyli z max expem i dropem itp., co najlepsze jeszcze za Item Shop nie będzie trzeba płacić realną kasą tylko punktami które zdobędzie się w grze! ;] i będą wszystkie przedmioty z gry dostępne od Armourów po bronie od 1 lvla do max lvla i będzie można ulepszać je tak że w grze byś je ciężko zdobył :P, a wersja tego prywatnego serwera będzie się nazywała Rebirth MU ;]

Jeśli masz zamiar wracać na Global to odradzam..., jakiś rok czy dwa lata temu wróciłem z zupełnie nową postacią i jestem już zawiedziony że nikt z rodaków nie gra już w tą gre..., tylko Turki, Rumuny i inne nacje które nie znają Angielskiego bo jak napiszesz do nich żeby porozumiewali się z tobą po Angielsku to albo cie z PK'ują, zwyzywają lub uciekną bez słowa .Ahhh... te czasy MU Online kiedy w Europie była jeszcze nowością i była 100% F2P i była ta gra mega popularna! ;] że serwery były full jak i prywatny serwer Psychic-Doom A ItemShop woła o pomstę do nieba..., żeby być kimś na globalu trzeba mieć kasy tyle co nasz Rząd więc pozdro .Ale jeszcze jest nadzieja z Globalem ponieważ Webzen robi oficjalny prywatny serwer z resetami postaci głównie nastawiony na PvP, czyli z max expem i dropem itp., co najlepsze jeszcze za Item Shop nie będzie trzeba płacić realną kasą tylko punktami które zdobędzie się w grze! ;] i będą wszystkie przedmioty z gry dostępne od Armourów po bronie od 1 lvla do max lvla i będzie można ulepszać je tak że w grze byś je ciężko zdobył , a wersja tego prywatnego serwera będzie się nazywała Rebirth MU ;]

To ja już nie wiem. Ciągnie mnie do jakiejś gry na oficjalny server.

Lineage 2 odradzają

MU odradzają

Royal Quest odradzają

World of Warcraft... zrobiłem co chciałem i czekam na WoD'a..

a ja bym chętnie pogrindował ;(

Do 1.02k+ global jeszcze jakoś tam prosperował. Pamiętam jak Global przechodził z rąk WebZen do K2 (2005/6?), a potem ponownie wrócił do WZ (2008/9?) i ogłoszono nowy start dla wszystkich. Można było wtedy zauważyć jak wygląda naprawdę fanbase legendarnego mmo, i nie było tak źle (jednak dalej to był pure grind, co nawet wtedy nie było już zbyt ciekawe z takim expem i bez spotów).

Co się działo przez kolejne lata, to wiadomo; nowe wersje, nowe klasy i więcej bajerów, co zaczęło być atrakcyjniejsze dla założycieli prywatnych serwerów, które dzisiaj są na wysokim poziomie. Nikomu nie chciało się na globalu grindzić do tych "nowości", więc privy stały się ostatecznie jedynymi serwerami gdzie warto było grać, a same piraty jako jedyne przedłużały żywot/popularność Mu Online. Dlatego o globalu można zapomnieć. Jest jeszcze ta akcja z Mu Rrbirth, ale jak pamiętam tylko jakiś czas można było pograć w testach, nie wiem jak jest teraz, czy to ruszyło i można grać, czy dalej testują. Może to jakoś wskrzesi Globala, chociaż wątpię.

W Mu Online ostatnio grałem na serwerze gdzie online to było jakieś 1k (a bawiłem się tak ze 2, 3 tyogdnie, nie więcej, bo dla przypomnienia sobie starych czasów). Naprawdę (www.munomercy.com) ale faktycznych graczy jest może tam 300, gdzie reszta to boxy/multi konta czy jak tam to nazwać w Mu Online, czyli po prostu jeden typek odpala elfa do party ze swoim mainem na jednym kompie (różne konta) plus parę innych klas aby stały w mieście i nabijały punkty, które wymieniasz na kamienie w xshopie. Byli też tacy co składali całe party różnych klas i stawiali na spocie (parodia, ale jak można do dlaczego nie..). Jednak to dalej czysty grind i jak się nie ma wolnego czasu, to nawet z botem ciężko jest doexpić do poziomów swojej gildii i brać czynny udział w wojnach i eventach. No ale, to je mmo, tego nie pomalujesz.

Sam bym zagrał może na jakimś globalu w mmo, ale na horyzoncie nie widać nic specjalnego co by miało trafić w mój "Mu Onlinowy" gust, to także jest mniej tego czasu aby w ogóle zajmować się swoją postacią na serwerze. Z biegiem czasu po prostu się wyrasta chyba z grania w mmo :P Ale faktycznie, można też grać tą godzinę, parę dziennie, a nie jak kiedyś w Mu Online po 6-8 w soboty i może niedziele, jednak dalej nie ma nic co by było warte nawet tych 60 min. wolnego czasu.

To mu nomercy fajnie wygląda. Jak jest z rodakami? Gra ktoś?

Spróbujcie Mu Rebirth. To taki webzenowy priv bez isu z tego co pamiętam.

To mu nomercy fajnie wygląda. Jak jest z rodakami? Gra ktoś?

Polish Team, taką chyba ma nazwę większa polska gildia. Tacy sami multi account-owcy jak reszta, a poza tym spotkałem jeszcze paru wolnych strzelców więc 'polaki som' i to gromadnie.

W tygodniu rzadko udawało się stawiać postać na Mu Helperze do czasu powrotu z pracy/szkoły, bo każdy każdego zdejmował, tym bardziej gdy stoisz sam na spocie. Są dwa pod-serwery i gdyby admin złożył jeszcze ze dwa, to bym tam został do dzisiaj. Jednak ten niecały miesiąc gry na munomercy wystarczył abym nasycił się dawnym klimatem i wrócił na chwilę do wspomnień z Mu (w sumie w weekend tylko, gdzie w tygodniu stawiało się Mu Helpera).

Akurat tego serwera nie publikowałem tutaj na forum, bo moje inne rekomendacje privów zużyły moje szanse, to także gdy zobaczyłem, że może dwie czy trzy osoby stąd skorzystały z moich publikacji, to pomyślałem, że na mumercy tym bardziej nikt nie wejdzie. W sumie jak widać, server nie potrzebował wsparcia :) (online 1k, z czego unikalnych graczy jest może 300). Polecam tego pirva od Globala, ale to tylko na dzień dzisiejszy, bo nie wiadomo co potem wymyśli WebZen.

Witam, ostatnimy czasy rozmyślam nad powrotem do wpaniałego MU Online w którego grałem bodajże w sezonie 2 i był to mój ulubiony mmorpg, jednak teraz patrząc na te dziwne kombinacje, dziwne nowe postacie nie jestem pewien czy się w niej odnajdę. Czy ktoś może mi powiedzieć czy w ogóle opłaca mi się zaczynać od nowa juz w takim sezonie na globalu? Jesli tak to może coś powiedzieć o tych nowych postaciach, o co chodzi itp?