Opłaca się kupować BDO?

Witam ,od czasu do czasu zachciewa mi się zagrywać w mmorpg (grałem 2lata w gw2,kilka miesięcy w Blade and Soul, Metin2 xD ,Trove,Tera) i właśnie przymierzam się do zakupu BDO ale mam kilka trapiących mnie pytań:

1.Nie ma tam level capa tzn jak działają tam bronie zbroje itp itd? Jak ktoś będzie miał 100lv to dropnie jakąś broń na 100lv czy się na endgame dostaje jakąś i się ulepsza?

2.Czy opłaca się kupować Vault packi? Daje mi to jakąś przewage w pvp? Jeżeli tylko zyskuje troche %czasu bo mam zwiększony exp drop kase itp itd to mnie nie odstrasza bo zawsze można troche pozbierać kasy i poświęcić czas grze.

3.Czy długo się zdobywa kase na itemki, kostiumki itp itd?

PS. Sorki, że takie tandetne pytania no ale tylko one mnie męczą

PSx2 Jaka najlepsza postać do pvp? Jeżeli taka jest a jeśli rozchodzi się bardziej o skilla niż o klasy to za***iście

Witam ,od czasu do czasu zachciewa mi się zagrywać w mmorpg (grałem 2lata w gw2,kilka miesięcy w Blade and Soul, Metin2 xD ,Trove,Tera) i właśnie przymierzam się do zakupu BDO ale mam kilka trapiących mnie pytań:

1.Nie ma tam level capa tzn jak działają tam bronie zbroje itp itd? Jak ktoś będzie miał 100lv to dropnie jakąś broń na 100lv czy się na endgame dostaje jakąś i się ulepsza?

2.Czy opłaca się kupować Vault packi? Daje mi to jakąś przewage w pvp? Jeżeli tylko zyskuje troche %czasu bo mam zwiększony exp drop kase itp itd to mnie nie odstrasza bo zawsze można troche pozbierać kasy i poświęcić czas grze.

PSx2 Jaka najlepsza postać do pvp? Jeżeli taka jest a jeśli rozchodzi się bardziej o skilla niż o klasy to za***iście

1. Na end game starasz się zdobyć najlepsze (word boss) Itemy i ulepszyć je na Maxaa walcząc o każdy dodatkowy pkt ataku i obrony dla swojej postaci. Caly zabieg zajmuje kupę czasu poświęconego na grindzie mobów I robienia siana z handlu oraz life skili.

2. Czas który oszczędzasz dzięki Vp na dłuższą metę przekłada się również na efekty w Pvp. Czytaj kasa = lepszy gear = wyniki w pvp. Vp dobrze traktować jako abonament za grę b2p... Na pocieszenie dodam, paczki na skilla oraz znajomość mechaniki gry i swojej postaci nie kupisz, a również ma wplyw na wyniki.

3. Jakie itemki kostiumki? Chodzi ci o boss Itemy?

4. Postać musisz wybrać sam. Polecam oglądnąć poradniki od Szubrawiec na YT. Znajdziesz tam odcinek z ogólnym opisem klas. Polecam