Opłaty związane z kupnem auta

1. Przypuśćmy że kupiłem samochód opla corse b rocznik 96 w 1.2 za 3 000 opłacony do grudnia. Mogę jeździć na czyimś OC? Co mi zostanie do zapłacenia ?

2. Ile moze mnie wyniesc ubezpieczenia-mam 18 swiezo po prawku? Na rodzica to teraz sie chyba nie da.

Help :-)

1. Mozesz o ile poprzedni wlasciciel sie na to zgodzi i nie wycofie tego OC . Dogadujesz sie z nim ze z zakupem chcesz oc albo placisz mu dodatkowo.

2. Nie bierz na siebie przed 25 bedziesz placil jakies 50 % - 60 % wieciej . Zrob ojca jako wspowlasiciela i bedziesz mial jego znizki + tobie beda leciec .

..., chwalisz się, czy żalisz? - w czym problem wpisać to samo w google, albo zapytać na forum motoryzacyjnym ?

Jeśli kolo nie wycofał ubezpieczenia, to możesz jeździć, później ważne trzeba mieć aktualny przegląd ( z gazem kolo 160), przerejestrować auto (80zeta), zapłacić podatek (ileś tam wartości auta) i weź na kogoś bo zniżek nie będziesz miał i z tysiaka za ubezpieczenie na rok zapłacisz, a tak to ze 400 setki

T4l4r ma rację co do oby dwóch punktów.

2. Tylko jeździj roztropnie bez brawury, bo jak skasujesz to zniżki polecą, ale ojcu w dół :P

Jeśli już kupiłeś na siebie samochód, to robiąc ojca współwłaścicielem ("darowizna") będziesz musiał zapłacić w urzędzie bodajże 2% ceny "podarunku".

Ojciec może kupić ochronę zniżek za 10zł bodajże.

Ojciec może kupić ochronę zniżek za 10zł bodajże.

Ta, ale ponoć lepiej się w to nie pakować, bo później masz jakieś długoterminowe zobowiązania ("pakiety lojalnościowe") wobec ubezpieczyciela.

To nie jest tylko takie 10zł hop siup i kasuję fury z 60% zniżki ; )

Czyli trzeba zrobić myk , pytań o z innej beczki. Miał ktoś kiedyś taka corse?

1. Przypuśćmy że kupiłem samochód opla corse b rocznik 96 w 1.2 za 3 000 opłacony do grudnia. Mogę jeździć na czyimś OC? Co mi zostanie do zapłacenia ?

2. Ile moze mnie wyniesc ubezpieczenia-mam 18 swiezo po prawku? Na rodzica to teraz sie chyba nie da.

Help :-)