Optymalizacja TESO - czyli jakie ustawienia są kluczowe dla poprawnej optymalizacji?

Jak w temacie. Proszę mi doradzić co warto pozmieniać, żeby nie stracić mocno na jakości a bardziej zoptymalizować grę.

Mój sprzęt:

Grafika: Geforce GTX 1050 2GB

RAM: 4 GB

Procesor: Intel Core i5-2500K CPU 3.30 Ghz podkręcone na 3.60 Ghz.

Poniżej uploaduje screeny, żebyście mogli się odnieść.

1zfpy02.jpg

10qgksg.jpg

Jak chcesz w ciul więcej FPS to musisz zoptymlizować w panelu nvidia wszystko pod wydajność odraz odchudzić kompa czyli też max wyciągnąć z niego. odinstalować antywirusa itd masa tego ja mam tak odpicowanego i koleś z gidli się dziwi że mam w wildstarze 50fps przy ustawieniach textur na High a kompa mam biednego :P Może w tym tygodniu zrobię poradnik jak skonfigurować windows 7 pod max wydajnośc.

Wyłącz V-Synca bo pewnie nie masz problemu a to spowalnia fps. Wyłącz cienie i AA chyba ze chcesz aa by ladniej wygladalo. Zasięg widzenia na min bo to najbardziej męczy GPU. Wszystkie bloomy itp. też OFF

Będę wyczekiwał poradnika jak skonfigurować Windows 7 pod maks wydajność. Chyba że już teraz potrafisz to ukrócić?

View DIstance na 35, Particle Supression Distance na 50, wyłącz Bloom i jeśli masz addona na pokazywanie roślinek i złoży na mapie zmniejsz jego zasięg.

Poszedłem za Waszymi radami, ale TESO mimo wszystko ma jakieś cholerne laggi, czasami jest spoko, a jak jest większa ilość osób to potrafi mi się zawiesić i klatkować przez jakiś czas. Jest to strasznie uciążliwe.

Wyczyściłem Windows 7 ze zbędnych usług, procesów itd, nadal nic.

Myślicie, że zwiększenie ramu do 8 GB mogłoby cokolwiek pomóc? Nie mam aż takiego betonowego komputera, miałem większe oczekiwania wobec płynności gry.

Raczej powinno pomóc

Ja również skorzystałem z waszych rad i bez problemu zyskałem jakieś stabilne 10-15 fps, bez większej straty na jakości grafiki :) Dziękuję i pozdrawiam :)

Znalazłem coś takiego:

co sądzicie?

Poszedłem za Waszymi radami, ale TESO mimo wszystko ma jakieś cholerne laggi,

Odblokuj porty w routerze. Też to kiedyś przerabiałem.

Odblokuj porty w routerze. Też to kiedyś przerabiałem.

Ok, znalazłem porty.

TCP / UDP Ports 24100 through 24131
TCP / UDP Ports 24500 through 24507
TCP / UDP Ports 49100 through 54000

To teraz jak ja mam to dodawać, bo mam z tym pierwszy raz styczność? Jesteś w stanie mi to wytłumaczyć? (załącznik) Co mam zaznaczać itd?

porty.jpg

Używasz routera ?

Używasz routera ?

No przecież udostępniłem Ci opcje z routera. Poprosiłem o to, żebyś mi wytłumaczył jak to zrobić, bo nie kumam.

//edit: Nieważne, chyba już to zrobiłem w Panelu Sterowania - dzięki.

Jak w temacie. Proszę mi doradzić co warto pozmieniać, żeby nie stracić mocno na jakości a bardziej zoptymalizować grę.

Mój sprzęt:

Grafika: Geforce GTX 1050 2GB

RAM: 4 GB

Procesor: Intel Core i5-2500K CPU 3.30 Ghz podkręcone na 3.60 Ghz.

Poniżej uploaduje screeny, żebyście mogli się odnieść.

1zfpy02.jpg

10qgksg.jpg